ΕΦΥΓΕ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ, CHRIS TSAGARIDES

Το 2018 μπήκε με 2 θανάτους γνωστών μουσικών. Πρώτα ήταν ο Ray Thomas των Moody Blues (διάβασε εδώ) και λίγο αργότερα, μέσα στην ίδια ημέρα ανακοινώθηκε ο θάνατος του κυπριακής καταγωγής παραγωγού  Chris Tsangarides που έχει συνδέσει το όνομά του με πετυχημένα άλμπουμ των Black Sabbath, Thin Lizzy, Y&T, Anvil, Gary Moore, Helloween, Tygers opf Pan Tang, King Diamond και Judas Priest!! Ειδικά με τους τελευταίους, συνδύασε το όνομά του με την παραγωγή που έκανε στο καταιγιστικό “Painkiller”
Ήταν μόνο 61 ετών κι ο θάνατός του προήλθε μετά από πνευμονία αλλά κι από έντονα καρδιακά προβλήματα που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια.
Ο Tsangarides ξεκίνησε να εργάζεται στα μέσα της δεκαετίας του ’70 στο Morgan Studios του Λονδίνου συνδυάζοντας το όνομά του με το άλμπουμ των Judas Priest, :Sad Wings of Destiny” και συνέχισε κάνοντας παραγωγή στο άλμπουμ του Gary Moore,   Back on the Streets κι αργότερα στα Renegade και Thunder and Lightning των Thin Lizzy. Επίσης έκανε παραγωγή στο πρώτο προσωπικό άλμπουμ του Bruce Dickinson, “Tattooed Millionaire” ενώ από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 και μετά, έκανε και παραγωγές σε καλλιτέχνες εκτός του hard/heavy χώρου, όπως Depeche Mode (Never Let Me Down Again" 1987), Concrete Blonde (Bloodletting), Tom Jones και Tragically Hip!
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου