ROCK INCIDENT 11: ΠΩΣ TΟ ΑΛΜΠΟΥΜ “NOT FRAGILE” ΤΩΝ BACHMAN TURNER OVERDRIVE ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ

Το 1974 το καναδέζικο συγκρότημα των Bachman Turner Overdrive κυκλοφόρησε το 3ο άλμπουμ του που έμελλε να είναι και το πιο πετυχημένο. Το 'Not Fragile' που είναι το μοναδικό Νο1 στο αμερικάνικο chart και διαδέχτηκε τα Bachman–Turner Overdrive(1973) και Bachman–Turner OverdriveΙΙ (επίσης 1973). Και τα δύο καλά άλμπουμ με πετυχημένα singles και έδειχναν ότι το συγκρότημα βρισκόταν σε ανοδική πορεία. Όταν ο Randy Bachman κι τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος έκαναν συνάντηση με τον υπεύθυνο της Mercury Recprds, Charlie Fach κι άλλα στελέχη της εταιρείας τους για να καταλήξουν σε τίτλο αλλά κι εξώφυλλο, ξανάκουσαν τα τραγούδια και κατάλαβαν ότι μπροστά τους είχαν μια τεράστια επιτυχία. Τότε, το 1974, δεν υπήρχε ο όρος heavy metal, αλλά τη μουσική τους την κατέτασσαν στο hard rock. O Randy Bachman ακούγοντας ξανά και ξανά τα τραγούδια, ήθελε ένα τίτλο που να απηχεί στη σκληράδα τους και σκέφτηκε το άλμπουμ των Yes, (1971), Fragile που ήταν ένα από τα αγαπημένα του. Θα έβαζε για τίτλο το ακριβώς αντίθετο,
Not Fragile, γιατί η μουσική τους ήταν σκληρή!
Ο Charlie Fach συμφώνησε με την επιλογή του ονόματος αλλά ζήτησε από το συγκρότημα να υπάρχει κι ένα τραγούδι με αντίστοιχο τίτλο. Συμφώνησαν κάθε μέλος του συγκροτήματος να γράψει ένα τραγούδι με αυτό τον τίτλο και να επιλέξουν το καλύτερο. Τελικά επέλεξαν τη σύνθεση του μπασίστα C. F. Turner που τοποθετήθηκε πρώτη στο δίσκο.
Όσο για το εξώφυλλο, εφ’ όσον ο τίτλος ήταν Not Fragile η επιλογή τους ήταν σχετικά εύκολη και κατέληξαν σε ένα μεγάλο ξύλινο κιβώτιο με γρανάζια που βλέπετε.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
23/12/17
Το οπισθόφυλλο του Not Fragile

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου