ALICE COOPER- LIVE ΣΤΟ TILBURG. O ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΟΥΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

Βρισκόμαστε στο παγωμένο Tilburg της Ολλανδίας για να παρακολουθήσουμε μια από τις τελευταίες συναυλίες της "Spend The Night With Alice Cooper" περιοδείας. Μαζί με 10 μέλη του Ελληνικού fan club, βρισκόμαστε έξω από το 013 Poppodium τουλάχιστον 2 ώρες πριν ανοίξουν οι πόρτες. Επικρατεί συνωστισμός από νωρίς και ήδη ξεχωρίζουμε πολλά γνωστά πρόσωπα μέσα στο πλήθος. Όλα αυτά τα χρόνια που ταξιδεύουμε σε διάφορες χώρες με το Fan Club, έχουμε γνωριστεί με πολλούς φανατικούς οπαδούς και έχουν δημιουργηθεί πραγματικές φιλίες. Μια από αυτούς τους οπαδούς ήταν και η Αγγλίδα Janice Langan που δυστυχώς πέθανε πριν λίγους μήνες. Σαν φόρο τιμής, της φτιάξαμε ένα μεγάλο πανό με το πορτρέτο της, το οποίο σηκώσαμε κατά τη διάρκεια της συναυλίας και αργότερα το δώσαμε στον Alice για να το υπογράψει. Στις 7μ.μ. ανοίγουν οι πόρτες και τρέχοντας γεμίζουμε τις πρώτες σειρές μπροστά στη σκηνή. Οι τεχνικοί φτιάχνουν τις τελευταίες λεπτομέρειες ενώ λίγο αργότερα σηκώνεται το τεράστιο πανό με τα μάτια του Alice που καλύπτει ολόκληρη τη σκηνή. Με την κουβέντα και την οικογενειακή ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί με την παρέα τόσων πολλών Cooperάδων, η ώρα κύλησε γρήγορα και έφτασε η στιγμή να ξεκινήσει το show.
 Τα φώτα σβήνουν και ακούγεται η εισαγωγή με τη φωνή του Alice να καλωσορίζει τα υποψήφια θύματα που θα περάσουν το βράδυ μαζί του. Το τεράστιο πανό πέφτει, η μπάντα έχει πάρει τη θέση της στη σκηνή παίζοντας το "Brutal Planet" και δευτερόλεπτα μετά εμφανίζεται επιβλητικός ο άρχοντας του shock rock τυλιγμένος με έναν μαύρο μανδύα. Κατεβαίνει τα σκαλιά, φτάνει στην άκρη της σκηνής μπροστά μας, πετάει τον μανδύα και το show ξεκινάει. Στο μεγαλύτερο μέρος του setlist, ακούμε κλασσικά κομμάτια όπως No More Mr. Nice Guy, Under My Wheels, Billion Dollar Babies, Feed My Frankenstein και Poison. Ο Alice όμως ξέρει οτι δεν θέλουμε να ακούσουμε μόνο τα κλασσικά και έχει προσθέσει αρκετά λιγότερο παιγμένα κομμάτια όπως το Pain που έχει να το παίξει από το 1982, Woman Of Mass Distraction, Paranoiac Personality από το φετινό εκπληκτικό Paranormal και το The World Needs Guts που τελευταία φορά παίχτηκε το 1987. Το θεατρικό κομμάτι του show κορυφώνεται με το Ballad Of Dwight Fry, σε μια σπάνια κοινή εμφάνιση της συζύγου και της κόρης του Alice (Sheryl και Calico αντίστοιχα) μεταμφιεσμένες σε τρομακτικές νοσοκόμες που του φοράνε τον ζουρλομανδύα ενώ αυτός προσπαθεί να ξεφύγει. Ο Alice καταφέρνει να λυθεί από τον ζουρλομανδύα και ενώ επιχειρεί να στραγγαλίσει μια απο τις δύο νοσοκόμες (Sheryl), συλλαμβάνεται από κάποιους άλλους τρομακτικούς χαρακτήρες και οδηγείται στην λαιμητόμο για την κορύφωση του show. Τον βλέπουμε να εκτελείται υπό τους ήχους του Killer και ένας απο τους δήμιους να παίρνει το κομμένο κεφάλι και να το περιφέρει πάνω στη σκηνή. Τα φώτα σβήνουν για να ανάψουν ξανά μετά από λίγο με το I'm Eighteen και για το encore το School's Out όπου επικρατεί ένα τρελό πάρτυ με τεράστια μπαλόνια να φεύγουν από τη σκηνή προς το κοινό, κομφετί και πυροτεχνήματα. Ο Alice και η μπάντα του μας αποχαιρετούν, λέγοντας "You're all Paranormal". Το επόμενο πρωί ξεκινάμε για το γειτονικό Βέλγιο όπου λίγες ώρες αργότερα θα βρεθούμε στο Brielpoort του Deinze για να παρακολουθήσουμε για δεύτερη συνεχόμενη μέρα το ίδιο φαντασμαγορικό show.
Στο Deinze
Η μπάντα και ο Alice είναι ξανά σε φοβερή φόρμα και πραγματικά σε κάνουν να σκέφτεσαι, πώς στα 69 του χρόνια έχει την ανεξάντλητη ενέργεια αλλά και την σταθερή ικανότητα της φωνής να περιοδεύει για επτά μήνες, παρουσιάζοντας ενα τέτοιο φοβερό οπτικοακουστικό show. Τελειώνοντας και τη δεύτερη συναυλία, έχουμε ολοκληρώσει ένα φανταστικό διήμερο με διπλή δόση από τον άρχοντα του shock rock και επιστρέφουμε στην Ελλάδα ενθουσιασμένοι και επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά οτι είδαμε το κορυφαίο rock show στον πλανήτη.
Κωνσταντίνος Κουζήγιαννης
The Greek Nightmare Alice Cooper Fan Club

THE BAND
Ryan Roxie - Guitar
Nita Strauss - Guitar
Tommy Henriksen - Guitar
Chuck Garric - Bass
Glen Sobel - Drums
THE SETLIST
Brutal Planet
No More Mr. Nice Guy
Under My Wheels
Department of Youth
Pain
Billion Dollar Babies
The World Needs Guts
Woman of Mass Distraction
Guitar Solo (Nita Strauss)
Poison
Halo of Flies (Drums Solo)
Feed My Frankenstein
Cold Ethyl
Only Women Bleed
Paranoiac Personality
Ballad of Dwight Fry
Killer
I Love the Dead
I'm Eighteen
School's Out
Διάβασε ακόμα εδώ πως ο Κωνσταντινός "Πρόεδρος" Κουζήγιαννης μυήθηκε στη μουσική του Alice Cooper κι εδώ ένα photo story από ΄πολες τις εμφανίσεις του Alice Cooper σε Ελλάδα και Κύπρο


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου