ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΤΩΝ VIKINGS, ANTΩΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ

Οι Vikings, ο Αντώνης Στεφανίδης στο μέσον.
Μετά τον Τάκη Ανδρούτσο, κιθαρίστα των Πελόμα Μποκιού έφυγε από τη ζωή κι ο τραγουδιστής των Vikings, Αντώνης Στεφανίδης. Μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες τους τα Cathrine (1968) και Francoise (1966).
Το συγκρότημα Vikings δημιουργήθηκε στα τέλη του 1965 στον Πειραιά από το Αντώνη Βαρδή, μετέπειτα γνωστό λαϊκό δημιουργό. Πρωτοκυκλοφόρησαν το 1966 ένα EP με τίτλο Teenagers Music που σήμερα είναι εξαιρετικά σπάνιο    συγκρότημα κ ιαμέσςως μετά μπήκαν στο συγκρότημα οι Αντώνης Στεφανίδης (τραγούδι) κι οι κιθαρίστες Σταύρος Λαδάς και Τάσος Χαμουρτιάδης και το συγκρότημα απογειώθηκε, υπογράφοντας στην RCA. Πρώτη επιτυχία τους το κλασικό Francoise που εμπνεύσθηκε ο Στεφανίδης από τη σχέση του με μία γαλλίδα τουρίστρια.
Το συγκρότημα κυκλοφόρησε 4 singles και το προαναφερόμενο ΕP. Μετά τη διάλυσή τους, ο  Αντώνης Στεφανίδης θα μετακομίσει στη Γαλλία όπου έγραψε τραγούδια και για τον Richard Anthony αλλά κι άλλους καλλιτέχνες. Τη δεκαετία του 80, επέστρεψε στην Αθήνα και κυκλοφόρησε 6 singles kai 2 άλμπουμ με τίτλους ‘Μην αργείς» και « Όπως τότε και τώρα». Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια θανάτου του.
Share on Google Plus
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΕΣΩ BLOGGER
    ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΜΕΣΩ FACEBOOK

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

contact form

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *