ROCK INCIDENT 6: OΙ WHO ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΡΑΠΕZΙ ΣΤΟ MAX 'S KANSAS CITY ΚΑΙ…ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΙ LED ZEPPELIN!

To καλοκαίρι του 1977 οι Led Zeppelin βρίσκονται στη Νέα Υόρκη στα πλαίσια της North America tour. Από τις λίγες φορές που φεύγουν πριν το encore κι αποφασίζουν  να πάνε φάνε σ’ ένα πολύ γνωστό rock bar εστιατόριο, το Max's Kansas City στο κέντρο του Manhattan, στο 213 Park Avenue South στη Νέα Υόρκη.
Το Max’s Kansas City ήταν η καρδιά των rockers εκείνη την εποχή. ΟΛΟΙ πήγαιναν να παίξουν εκεί: οι Ramones, οι Blondie, ο Johnny Thunders, οι Rolling Stones,  οι Talking Heads, οι Television, οι Velvet Underground ήταν house band, o Bruce Springsteen έπαιξε support στον Bob Marley, οι Aerosmith πρωτοέπαιξαν εκεί. Ήταν club και ένα μέρος του μαγαζιού το έκαναν εστιατόριο. Το δε πίσω δωμάτιο, ήταν για …άλλες χρήσεις από τους καλλιτέχνες. Εκεί πήγαν ένα βράδυ οι Led Zeppelin κι έκπληκτοι ακούν τον σερβιτόρο να τους λέει «Ήλθατε νωρίς» κι ο Robert Plant του απαντά «H συναυλία τελείωσε νωρίς κι ήλθαμε να φάμε». Αφού έφαγαν έφυγαν και λίγο αργότερα εμφανίζονται …οι Who οι οποίοι κι εκείνοι έπαιζαν την ίδια ημέρα στην Ν.Υόρκη και ζητούν το τραπέζι που έχουν κλείσει. «Μα ήρθατε πριν λίγο» λέει ο σερβιτόρος, ο οποίος αμέσως κατάλαβε το λάθος του αφού πέρασε τον Robert Plant για τον Roger Daltrey. (Όπως είπε αστειευόμενος ο Plant, απλά είμαι λίγο ψηλότερος!). Φυσικά βρέθηκε τραπέζι (Who είναι αυτοί) και το θέμα λύθηκε. Εκείνες τις ημέρες οι Who έπαιζαν στο Fillmore East κι οι Led Zeppelin στο Carnegie Hall.
Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι οι Who κι οι Led Zeppelin έχουν παίξει μια φορά μόνο μαζί. Ήταν στις 25 Μαϊου 1969 στο Mayland της Αμερικής.
31/10/17
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου