GREEK STING FAN CLUB: ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!!!!

Ο Αντώνης Αλεξανδράκης κι ο Klaus Meine στο Wacken 2006
Το ελληνικό fan club των Scorpions κλείνει φέτος 20 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με ένα πάρτι στο Crow club (Σινώπης 27 και Μιχαλακοπούλου) την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου στις 23.00 με είσοδο ελεύθερη.
Τα παιδιά που τρέχουν τόσα χρόνια το fan club τους ξέρω από το ξεκίνημά τους. Τον Αντώνη Αλεξανδράκη, την Έβελυν Παρούση, τον Θόδωρο Τερζόπουλο, τον Μάνο Ζώη ή Blackout και τον Νίκο Καστανά. Γνωριστήκαμε όταν έκανα εκπομπές στον Capital FMκι ερχόντουσαν και παρουσιάζανε το fanzine Hurricane. Σήμερα ελάχιστα fan clubs υπάρχουν, ίσως μόνο αυτά των Scorpions και του Alice Cooper (διάβασε εδώ), ενώ υπάρχουν ομάδες στο facebook (π.χ. Europe) που εξακολουθούν να προβάλουν το αγαπημένο τους συγκρότημα. Ακολουθεί συνέντευξη με τον Αντώνη Αλεξανδράκη που μιλά για το Greek Sting Fan club< τις πρώτες ημέρες του, το fanzine Hurricane, την πριν ψηφιακή τεχνολογία περίοδο, τον James Kottak, τις συνεντεύξεις και άλλα.
 Προετοιμαστείτε λοιπόν για ένα Scorpions πάρτι  ενώ την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου στις 21.30 στο Gagarin θα γίνει η προβολή της ταινίας των Scorpions, Forever and a Day.    
Με την Real News όταν είχε κυκλοφορήσει με το Sting in the Tail!
-Πότε ξεκίνησε το ελληνικό fan club των Scorpions και πόσα μέλη αριθμούσε τότε;



Ο αρχικός πυρήνας του G.S.F.C. ήταν περίπου 30 άτομα,παιδιά από την Αθήνα, αλλά και την επαρχία που είχαν ανταποκριθεί σε αγγελία για την δημιουργία του fc στα τότε metal περιοδικά .Όλο αυτό ξεκίνησε το φθινόπωρο του 1997 και σιγά σιγά, ανταλλάχτηκαν τα πρώτα γράμματα, τα πρώτα τηλέφωνα και καθιερώθηκε η συνάντηση των μελών για καφέ την πρώτη Κυριακή του κάθε μήνα και μετά από συναντήσεις για καφέ και ατελείωτες ώρες συνομιλιών σχηματίστηκε ένας πυρήνας ικανός ώστε να προχωρήσει το όλο πράγμα.

Τι χρειάζεται για να συσταθεί ένα fan club  όσο αφορά την ενημέρωση του συγκροτήματος.

Εμείς στην αρχή δεν ζητήσαμε καμία άδεια...απλά ξεκινήσαμε σαν μία παρέα που είχε κοινή αγάπη για την μουσική με κάποια ιδιαίτερη αδυναμία στο συγκεκριμένο συγκρότημα.
Όταν όμως δυναμώσαμε αρκετά επικοινωνήσαμε και με το συγκρότημα το οποίο μας αγκάλιασε! Ενδεικτικό είναι ότι στο after show party μετά την μεγαλειώδη συναυλία του Wacken(η οποία αδικείται από την dvd κυκλοφορία, γιατί από κοντά ήταν 10 φορές καλύτερη) ήμασταν οι μόνοι καλεσμένοι οπαδοί(!!!)...για φαντάσου...ήταν όλοι εκεί, χαλαροί, τα έπιναν και διασκέδαζαν....
Επίσης, για αρκετό καιρό είχαν το site μας στην επίσημη ιστοσελίδα τους, αλλά μετά από μια παρεξήγηση με το γαλλικό Fan club,γιατί είχαν δημοσιοποιήσει το εξώφυλλο του Humanity πριν από αυτούς, μία διαρροή που προφανώς τους ενόχλησε και αφαίρεσαν όλα τα fan club sites από το δικό τους.
Όπως και να έχει, είναι ενήμεροι για τις δραστηριότητες του Fan club,τα περίφημα πάρτι μας και φυσικά για το fanzine μας!! Ήμασταν αρκετά τυχεροί να ανακοινώσουμε πρώτοι τον ερχομό τους για το MTV Unplugged αφού ο Matthias δέχτηκε να μας παραχωρήσει ένα αποκλειστικό μήνυμα τον Απρίλιο του 2013 όταν κανείς δεν είχε ιδέα τι θα κάνουν μετά την τελευταία συναυλία της Farewell Tour,κρατώντας μάλιστα ένα πορτοφολάκι του fan club!!!

Επίσης όταν αργότερα παραχωρούσαν προωθητικές συνεντεύξεις για το Unplugged,μας θυμήθηκαν πάλι όπως και τα πάρτι μας….ήθελαν πραγματικά να έρθουν σε κάποιο από τα πάρτι μας, όμως το πρόγραμμα τους είναι πραγματικά βαρύ και το μέλημα τους είναι να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στην σκηνή..κάτι που το έκαναν κάθε φορά.
Δεξιά ο James Kottak.
Εκδίδατε ένα fanzine, το Hurricane. Εξακολουθείται να το εκδίδεται;


Το fanzine το ξεκινήσαμε πίσω στο μακρινό 1998.Περίεργοι καιροί για κλασικά hard rock συγκροτήματα. Οι Scorpions προσπαθούσαν να βρούνε τα πατήματα τους μέσα στην συνολική αλλαγή της μουσικής σκηνής, είχαν γύρω τους ανθρώπους που προσπαθούσαν περισσότερο να τους κάνουν σαν μία hard rock έκδοση των U2 παρά στο να κρατήσουν την ταυτότητα τους, όποτε η έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με το συγκρότημα, το σνομπάρισμα του εγχώριου μουσικού τύπου και η ανάγκη μας να μοιραστούμε τις απόψεις και τις σκέψεις μας με άλλους οπαδούς οδήγησε στην έκδοση του,
Όπως είναι λογικό η κυκλοφορία του εκείνα τα χρόνια ήταν αρκετά συχνή και είχε νόημα, τώρα πλέον με τοinternet,το facebook κτλ κι η πληροφορία πετάει και ως και πριν ενάμιση χρόνο είχαμε και ένα πολύ δυνατό site στο οποίο ανεβάζαμε όλα τα νέα και το οποίο δεν είναι ενεργό πια γιατί ο webmaster μας τα παράτησε και δεν καταφέραμε να βρούμε κάποιον αρκετά καλό για να το συνεχίσει, οπότε με την ευκαιρία κάνω και έκκληση σε όποιο μέλος θα ήθελε να μας βοηθήσει να επικοινωνήσει μαζί μας
Για να επιστρέψω πάλι στην ερώτηση...δεν .έχει νόημα να βγάζουμε ένα περιοδιοκάκι το οποίο μας τρώει πολύ χρόνο και χρήμα για να βγει και στο τέλος να έχει μπαγιάτικα νέα .Όμως, έχουμε καταφέρει να φτάσουμε ήδη στα 23 τεύχη και κάποια τα μεταφράσαμε ώστε να έχουμε την δυνατότητα να τα δώσουμε και στο συγκρότημα.
Να ξέρεις ότι πέρα από τα παιδιά που το προμηθεύονται από τα πάρτι μας ή μετά από ραντεβού ώστε να αποφύγουμε τα ταχυδρομικά, είναι πάρα πολλά μέλη μας που το προμηθεύονται με αντικαταβολή, κάτι που τους ανεβάζει το κόστος, οπότε δεν μπορούμε να τους στείλουμε κάτι που δεν θα αξίζει πραγματικά τα λεφτά του και αυτός είναι ο λόγος που κυκλοφορεί μόνο όταν έχει μία πολύ δυνατή αποκλειστικότητα όπως πχ στο τελευταίο τεύχος για το οποίο είμαστε πάρα πολύ υπερήφανοι έχει αποκλειστική συνέντευξη με το εξαιρετικό rhyth section που είχαν οι Scorpions στον πρώτο τους δίσκο που για να την πάρουμε, πήγαμε στο Αμβούργο όπου παρακολουθήσαμε την πρώτη συναυλία που έπαιξαν μαζί από την εποχή του Lonesome Crow!!! Έχει επίσης και αποκλειστική συνέντευξη με τον Michael Schenker,αλλά αυτή έγινε τηλεφωνικά. Επίσης στο προηγούμενο τεύχος που βγήκε το 2013 και γιόρταζε τα 15 χρόνια του fanzine είχαμε αποκλειστική συνέντευξη από τον έκτο σκορπιό, τον Dieter Dierks. Και αν δεν κάνω λάθος είμαστε το πρώτο ελληνικό περιοδικό που του έχει πάρει συνέντευξη την οποία προσπαθούσα για περίπου δυο χρόνια και τελικά πήγαμε στο στούντιο του όπου μας ξενάγησε και στο τέλος μας έδωσε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.
Φυσικά είμαστε υπερήφανοι και για τις συνεντεύξεις που πήραμε από Klaus Meine,Matthias Jabs&Rudolf Schenker στο Κολμάρ όπου έγινε η πρώτη reunion συναυλία με τον Uli Jon Roth από το Τokyo Tapes και φυσικά δεν μπορούσαμε να χάσουμε αυτή την σημαντική σκορπιονική μέρα!
Απ’ όλες τις συνεντεύξεις που έχετε πάρει ποια θεωρείς τη σημαντικότερη;
Πάρτι στο Texas Club πριν 12 χρόνια!

Αυτή είναι μία πάρα πολύ δύσκολη ερώτηση και δυστυχώς δεν έχω απάντηση. Όπως καταλαβαίνεις για ένα fanzine η υπόθεση του να πάρουμε μία συνέντευξη είναι δύσκολη και δεν έχουμε την αντιμετώπιση που έχει ένα περιοδικό ή ένας ραδιοφωνικός σταθμός, οπότε, προσπαθήσαμε να το κάνουμε με τον εύκολο και ορθόδοξο τρόπο σχεδόν αποτύχαμε...τις περισσότερες φορές, μία συνέντευξη σήμαινε από κοντά, με μικρόφωνο και κάτω από την πίεση του χρόνου. Οι συνεντεύξεις που προανέφερα μαζί με αυτή των Klaus Rudolf&Matthias στο Colmar είναι πραγματικά σημαντικές λόγω του timing (από την μία ήμασταν στα Dierks studios όπου γράφτηκε σημαντικότατη σκορπιονική ιστορία, από την άλλη στο Colmar έγινε reunion με τον Uli,ενώ το rhythm section του Lonesome Crow έπαιζε πρώτη φορά μαζί από το 72!!!! Άλλη σημαντικότατη συνέντευξη ήταν με Uli και Francis όταν ήρθαν εδώ το 2005 και είχαν μαζί και τον Rosenthal….μιλάμε για τα 3/5 του αγαπημένου μας Fly to the Rainbow!!!
Υπάρχει ανανέωση στα μέλη του fan club και πως μπορεί να γραφτεί κάποιος/α;
Είμαστε πολύ χαρούμενοι που βλέπουμε ανανέωση στον κόσμο που πλαισιώνει το fan club μας.;;O,τι βλέπεις στις συναυλίες των Scorpions βλέπεις και στα πάρτι και στο fan club μας γενικά.οι teenagers να ροκάρουν μαζί με τους σαραντάρηδες ή πενηντάρηδες.
Η μεγάλη διαφορά του τώρα με το πριν είναι ότι τώρα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι πιο νέοι μιλάνε πια κατευθείαν μαζί μας, ενώ παλιότερα έβαζαν τους γονείς τους και θυμάμαι πάρα πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες με γονείς, σε βαθμό που πίστευα ότι πιο πολύ οπαδοί ήταν οι γονείς από τα παιδιά!!!!
Πόσα πάρτι έχετε κάνει έως σήμερα; Κάποια που τα θεωρείτε πιο σημαντικά;

Είναι πάρα πολλά και φυσικά είναι αδύνατον να απαντήσω με ακρίβεια. Αυτό που έχω να πω είναι ότι από ένα σημείο και μετά όλα ήταν επιτυχημένα. Απλά σταματήσαμε να αφήνουμε τα πράγματα στην τύχη τους και είδαμε ποιοι και πως θα μπορούσαν να βοηθήσουν ώστε να διαφημιστεί το πάρτι και από την εποχή της αφίσας στις αρχές του 2000,περάσαμε στα προσωπικά τηλεφωνήματα από μία φίλη που ήταν τότε τηλεφωνήτρια και εκεί που δούλευε, έριχνε και καμία ενημέρωση στα μέλη μας, μετά στα mails και στα προσωπικά sms.
Παλιότερα κάναμε στάνταρ 3 τον χρόνο, όμως τελευταία τα μειώσαμε γιατί καλώς η κακώς έχουν αυξηθεί οι επαγγελματικές μας υποχρεώσεις και τα πάρτι θέλουμε να γίνονται όσο καλά όσο και στο παρελθόν.
Όσον αφορά σημαντικά πάρτι…τι να πω…όλα έχουν την δική τους ιστορία και όλα τα μαγαζιά μας αγκάλιασαν και μας ξανακάλεσαν κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα ,όχι μόνο να περάσει καλά ο κόσμος, που φυσικά και είναι το ζητούμενο ,ειδικά στις δύσκολες μέρες που περνάμε, αλλά να μείνει ικανοποιημένο και το μαγαζί που μας φιλοξενεί.
Φυσικά το πρώτο πάρτι…όπως και κάθε άλλο με τον Uli ήταν πολύ σημαντικό γιατί με αφορμή αυτό, χτίστηκε μία πολύ σημαντική φιλία που έφτασε στα ευχαριστήρια για το fan club μας στο ένθετο του Tokyo Tapes revisited δίσκου του, ήταν πάρτι με τον Herman ή τους James και Pawel (σε Αθήνα και Θεσ/κη)όπου είχαμε και ένα μίνι ακουστικό πρόγραμμα από τον James,το πάρτι με τον Michael Schenker που έφερε όλο το συγκρότημα του μαζί και σχολίαζε τα κομμάτια ειδικά του Lonesome Crow και έφυγε όταν έκλεισε το μαγαζί(!!!) και επίσης θα ξεχωρίσω το πάρτι για την παρουσίαση του Sting In The Tail στο Hard Rock Café όπου ο κόσμος πραγματικά ξεχείλιζε…φίλοι που ανέβαιναν με τα σκαλιά, μου είπαν ότι τους πήρε 10(!!!)λεπτά να ανέβουν…πραγματικά δεν έχω ξαναδεί πιο γεμάτο ροκάδικο!!!;


Μέλη του fan club  στο ΣΕΦ
Πάρτι για τα 10 χρόνια του fan club με καλεσμένο τον Herman Rarebell
Αυτό το πάρτι γίνεται λίγες ημέρες πριν την προβολή της ταινίας των Scorpions, "Forever and a Day".

Ε,ναι είναι αλήθεια,αν και αυτό είναι περισσότερο σύμπτωση γιατί το πάρτυ θα το κάναμε φθινόπωρο γιατί φθινόπωρο του 1997 άρχισε να γεννιέται το GSFC και έτυχε το αφιέρωμα στο Gagarin.
H αρχική μου σκέψη ήταν το πάρτυ να γίνει μετά την προβολή,αλλά τελικά προτιμήσαμε να το κάνουμε πριν,ώστε να μιλήσουμε και στα παιδιά σχετικά με την προβολή και το στήσιμο της,ότι δηλαδή,δεν θα προβληθεί έτσι απλά η ταινία,αλλά θα έχει και κουβεντούλα πριν, ενώ το μπάρ θα είναι ανοιχτό ώστε όποιος θέλει να πάει να πάρει την μπύρα του και γενικά θα είναι μία ροκ κατάσταση όπου ακόμα και αυτός που την έχει δει στο σπίτι του,θα βρεί έναν λόγο να έρθει μαζί μας στο Gagarin.
Με την ευκαιρία να ενημέρωσω ότι έχουμε κλείσει ήδη το επόμενο πάρτυ που θα γίνει στις αρχές του νέου χρόνου αμέσως μετά το τέλος της συναυλίας-παρουσίασης του νέου φανταστικού δίσκου των Achelous,τραγουδιστής των οποίων είναι ένα από τα παλιότερα μέλη μας,ο Χρήστος Κάππας(ex Reflection).Φυσικά είναι νωρίς ακόμα να μιλάμε για αυτό και θα ανακοινωθεί από την σελίδα μας στο facebook όταν έρθει ο καιρός.
Βέβαια απορώ πως η ταινία δεν προβλήθηκε στην Ελλάδα το 2015 που κυκλοφόρησε και θα είναι τώρα η πρώτη της προβολή σε αίθουσα...αλλά ας είναι,νομίζω οτι ένας χώρος σαν το Gagarin που έχει παίξει και ο Michael Schenker,είναι ιδανικός και νομίζω ότι η παρουσίαση της ταινίας που έχουμε ετοιμάσει θα αρέσει πραγματικά σε όσους έρθουν να την απολαύσουν όπως πρέπει σε μεγάλη οθόνη και με την σωστή ένταση!

8. Καλύτερη και χειρότερη στιγμή του fan club σε αυτά τα 20 χρόνια; Θα άλλαζες κάτι αν μπορούσες;
Σίγουρα τα πρώτα χρόνια ώσπου να βρούμε τα πατήματα μας και το πώς λειτουργεί και στήνεται η όλη κατάσταση, κάτι που δεν ήταν εύκολα…δεν βοηθούσε και το συγκρότημα με την τότε πορεία του… και ο κόσμος ήταν λίγο σφιγμένος, αλλά σαν fan club θέλαμε λίγο καιρό να  βρούμε τα κατάλληλα μαγαζιά να φιλοξενήσουν τα πάρτι μας, κάτι που οδήγησε σε λάθος επιλογές…που ήταν ένα καλό μάθημα για το μέλλον.
Φυσικά όλα αυτά τα 20 χρόνια η φιλία των μελών και η γνωριμία ήταν το νούμερο 1 κέρδος, όμως η διετία 2009-2010 ήταν το κάτι άλλο για μας, γιατί τότε επιτέλους οι Scorpions έπαιξαν και σε άλλες πόλεις εκτός Αθήνας και Θες/κης (κάτι που δεν άρεσε προφανώς σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή και το έκανε θέμα για 7!!!χρόνια-τρελά πράγματα),οπότε τα ταξίδια που κάναμε σαν φαν κλαμπ για να ακολουθήσουμε την περιοδεία, όπου άλλοι ταξίδευαν με αεροπλάνα, άλλοι με τα αυτοκίνητα τους και  κάποιοι άλλοι νοίκιασαν ένα βανάκι για την περιοδεία, θα  μας μείνουν αξέχαστα!!!
Όμως ακόμα και για αυτό το επετειακό πάρτι ξέρω ότι θα ταξιδέψουν αρκετά παιδιά για να έρθουν, κάτι που το βρίσκω πολύ όμορφο και δείχνει το δέσιμο των μελών του fan club!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ


Μετά το unplugged στον Λυκαβηττο


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου