TIGERTALAILZ: ΠΙΟ ΠΟΛΥ GLAM...ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!

Μαλλί κομμωτηρίου (και τι κομμωτηρίου!), eyeliner, μέικ απ, βαμμένα νύχια, παρδαλά ρούχα που θα ζήλευε κάθε ακραία drug queen, κι έτοιμοι οι Tigertailz.

H συνέχεια των πρώτων glam βρετανικών συγκροτημάτων και καλλιτεχνών (Slade, T.Rex, Alvin Stardust, Gary Glitter κ.α. που στις αρχές της δεκαετίας του ’70 σάρωσαν τόσο στη χώρα τους όσο και στην Αμερική, οι Tigertailz κατάγονται από το Κάρτνιφ της Ουαλίας και με τα πρώτα δύο άλμπουμ τους Young and Crazy (1987) και Bezerk (1990) άφησαν καλές εντυπώσεις.
Ο μπασίστας Pepsi Tate σχημάτισε το συγκρότημα το 1983, αρχικά με το όνομα Stagefright και μετά από πολλές ανακατατάξεις μελών κατέληξαν  στους Steeve Jaimz τραγούδι, Jay Pepper κιθάρα, Pepsi Tate μπάσο κι  Ace Finchum ντραμς. Αρχικά έγιναν γνωστοί σε ένα μικρό κύκλο καθώς το glam είχε περιθωριοποιηθεί αλλά από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 που άρχισε να επανέρχεται, οι Tigertailz έγιναν από τας πιο «καυτά» ονόματα της σκηνής στη Μ.Βρετανία. Πρώτο single τους ήταν το "Livin' Without You" για να ακολουθήσει το άλμπουμ»Young and Crazy» και λίγο αργότερα το single "Love Bomb Baby" (Νο75 Ενωμένο Βασίλειο). Μπορεί να σταμάτησε σε πολύ χαμηλό νούμερο στο chart αλλά ακούστηκε πολύ και καθιέρωσε εύκολα το συγκρότημα που στα live του ήταν πολύ εντυπωσιακό. Το δεύτερο άλμπουμ τους “Bezerk” (No36 Ενωμένο Βασίλειο) εκτός από το "Love Bomb Baby" περιέχει και το "Heaven" (No 71 Ενωμένο Βασίλειο).


Περιέργως, αντί η επιτυχία να δέσει το συγκρότημα, μάλλον το διέλυσε.Η κυκλοφορία της συλλογής Banzai με επαναηχογραφημένα τραγούδια τους και b’ sides δεν βοήθησε και σταδιακά το συγκρότημα οδηγήθηκε στη διάλυση προσπαθώντας να κρατήσουν το όνομά τους ζωντανό κάνοντας σποραδικές εμφανίσεις.
Το 2005 επανασχηματίστηκαν αλλά αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα με το νομικό καθεστώς ιδιοκτησίας του ονόματος με τον τραγουδιστή Steevi Jaimz. Tελικά το πρόβλημα λύθηκε και το συγκρότημα συνέχισε τις live εμφανίσεις του. Μετά την κυκλοφορία του “Banzai”, ακολούθησαν 6 άλμπουμ με πιο πρόσφατο το Blast (2016). Τον Σεπτέμβριο του 2007 ο μπασίστας κι ιδρυτής του συγκροτήματος Pepsi Tate πέθανε από καρκίνο στο πάγκρεας. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά το άλμπουμ Thrill Pistol σε διπλό άλμπουμ, αφού περιείχε και το άλμπουμ Wazbones (1992) που έως τότε δεν είχε κυκλοφορήσει επίσημα.
Όλα αυτά τα χρόνια, το συγκρότημα κάνει τακτικές εμφανίσεις σε φεστιβάλ και clubs με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ
«Young and Crazy» (1987)
“Bezerk”(1990)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου