Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ «NEWS OF THE WORLD» ΤΩΝ QUEEN


Tον Οκτώβριο του 1977 οι Queen κυκλοφόρησαν το 6ο studio άλμπουμ τους με τίτλο News of the World (No 4 Ενωμένο Βασίλειο, Νο3 Αμερική) σε συμπαραγωγή του συγκροτήματος και του Mike Stone.
Πριν προχωρήσουμε στην ιστορία του εξώφυλλου, να θυμίσουμε ότι το άλμπουμ περιέχει δύο από τα μεγαλύτερα rock anthems, τα We will rock you και We’re the champions.
Το εξώφυλλο, που είναι αρκετά διαφορετικό από πλευράς αισθητικής από ότι είχαμε συνηθίσει από τους Queen (διάβασε εδώ την ιστορία του εξώφυλλου Queen II), επιμελήθηκε ο Frank Kelly Freas και βασίζεται σε μια ιδέα του ντράμερ Roger Taylor και στο περιοδικό κόμικ επιστημονικής φαντασίας Astounding Science Fiction (τεύχος Οκτώβριος 1953) που αγόραζε όταν ήταν μικρός. Το ρομπότ κρατάει στα χέρια του το πτώμα ενός ανθρώπου κι ο τίτλος της ιστορίας ήταν "The Gulf Between". Προσέξτε, το βλέμμα του ρομπότ δείχνει παγωμένο κι ανέκφραστο, δεν καταλαβαίνει ότι έχει σκοτώνει. Ο Freas προσάρμοσε το εξώφυλλο του περιοδικού με το ρομπότ στο εξώφυλλο του άλμπουμ, αντικαθιστώντας τον πτώμα του νεκρού ανθρώπου με τα σώματα των μελών των Queen! Στο εσώφυλλο, το ρομπότ επιτίθεται κατά των ανθρώπων, ενώ ήταν το βασικό σκηνικό κατά τη διάρκεια εκείνης της  περιοδείας. Δείτε τη video παρουσίαση της καινούργιας deluxe έκδοσης του News of the World, διαβάστε εδώ). 
Το εσώφυλλο του δίσκου
Το τεύχος του Οκτωβρίου 1953 του περιοδικού Astounding Science Fiction
Α.Ρ.
10/9/17/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου