ΤΟ ΟΛΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ DIO ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ. ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥ FRANK ZAPPA.

Όταν ανακοινώθηκε η περιοδεία με το ολόγραμμα του Ronnie James Dio, από αυτό το site είχατε διαβάσει ότι αυτό θα είναι μόνο η αρχή (διάβασε εδώ κι εδώ). Καλώς ή καλώς επαληθευτήκαμε, αφού ήδη ετοιμάζεται το ολόγραμμα του Frank Zappa και πάλι από την εταιρεία Eyellusion, που είχε επιμεληθεί το αντίστοιχο του Dio. Οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι ο τίτλος της ολογραμματικής περιοδείας θα είναι Joe’s Garage: The Musical και θα συμμετέχουν οι Steve Vai, Mike Keneally, Vinnie Colaiuta και Warren Cuccurullo, όλοι καλλιτέχνες που έπαιξαν στο παρελθόν μαζί του, ενώ ο κιθαρίστας Andrew Belew αρνήθηκε να συμμετάσχει. Δεν έχει διευκρινιστεί η θέση της οικογένειας του Zappa, όμως οι πληροφορίες λένε ότι είναι θετική σε μια τέτοια περιοδεία. Από τα παιδιά του, μόνο Dweezil (ικανότατος κιθαρίστας) φαίνεται να έχει αρνητική θέση ως προς την περιοδεία και ήδη δήλωσε πως δεν θα πάρει μέρος.
Και μέσα στον ολογραμμικό (sic!) πανικό, στις 20 Οκτωβρίου θα επανακυκλοφορήσει σε  βινύλιο 180γρμ. το άλμπουμ του Zoot Allures καθώς και η συναυλία που έδωσε τον Οκτώβριο του 1977 στο Palladium της Νέας Υόρκης (έδωσε συνολικά 6 συναυλίες) σ’ ένα box set με τίτλο Halloween 77 με 6 cd και συνολλικά, 158 τραγούδια. Στο box set θα υπάρχει κι ένα κοστούμι(!) του Frank Zappa (φανταζόμαστε σε μικρό μέγεθος). Τον ήχο επιμελήθηκε ο γιός του Ahmet.
Όπως καταλαβαίνετε, βρισκόμαστε μπροστά από μια νένα κατάσταση με τους θανόντες καλλιτέχνες να εμφανίζονται σε περιοδεία σε μορφή ολογράμματος. Ο Ronnie James Dio έκανε την αρχή, θα ακολουθήσουν κι άλλοι. O Jimi Hendrix, η Janis Joplin, ο Lou Reed, o James Brown, o Stevie Ray Vaughan, δεν φαντάζομαι να αμφιβάλλετε ότι η Eyellusion δεν έχει ξεκινήσει επαφές με τις οικογένειες τους. Κι αν δεν έγραψα τα ονόματα των John Lennon, George Harrison και Jim Morrison είναι γιατί τα υπόλοιπα μέλη των Beatles και Doors είναι εν ζωή. Άσε που μερικοί κληρονόμοι σίγουρα περιμένουν τηλέφωνο από την Eyellusion!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου