ΙΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ: RITCHIE BLACKMORE ΕΝΑΝΤΙΟΝ DEEP PURPLE. ΕΝΑ ΨΥΧΙΑΤΡΟ ΓΡΗΓΟΡΑ!

Δεν έχει περάσει ένας μήνας από την ανοιχτή πρόσκληση που έκανε ο Μαυροφορεμένος στους πρώην συντρόφους του να παίξουν έστω μια συναυλία μαζί και για μια ακόμα φορά βγαίνει στην επιφάνεια πολύ παλαιότερη πρόταση των Glenn Huhges και David Coverdale για επανασύσταση της Mark III σύνθεση. Για να καταλάβετε πόσο παλιά είναι, ακόμα ζούσε ο Jon Lord.  Τότε δεν μπόρεσαν, όχι να μιλήσουν με τον Blackmore αλλά να τον προσεγγίσουν!!!
 Η Mark III περιελάβανε την δεύτερη θρυλική σύνθεση των Τιτανοτεράστιων, δηλαδή David Coverdale, Glenn Hughes, Jon Lord, Ritchie Blackmore και Ian Paice, το μοναδικό μέλος που είναι σταθερός σε όλες τις αλλαγές αφού έχει παίξει σε όλες τις συνθέσεις. Με τα παραπάνω μέλη, οι Deep Purple ηχογράφησαν 2 studio άλμπουμ, τα Burn και Stormbringer, για να αποχωρήσει ο Blackmore στην αρχή του 1975.
Όπως έχει δηλώσει αρκετές φορές ο Hughes, δύο χρόνια πριν ο Lord διαγνωστεί με καρκίνο, προσπάθησαν για μια επανασύνδεση, με την οποία ήταν σύμφωνοι όλα τα μέλη εκτός του Blackmore που δεν έδωσε σημεία ζωής. Δυστυχώς μετά ακολούθησε η διάγνωση της αρρώστιας του Lord και το όλο εγχείρημα έμεινε εκεί.
“Δεν κρατώ καμία κακία για ότι έγινε. Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν στη ζωή. Καλό θα ήταν να είχαμε μιλήσει με τον Blackmore και να κάναμε εκείνο το reunion που τώρα πια είναι αδύνατον λόγω της απουσίας του Lord. Πιστεύω στο karma κι ότι είναι να συμβεί, θα συμβεί. Η κληρονομία που αφήσαμε εγώ κι ο David Coverdale στους Deep Purple θα υπάρχει πάντα» λέει ο Hughes.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν κι οι δηλώσεις του Coverdale παλαιότερα με τον οποίο ο Huhges ήταν σε συνεννόηση για το ενδεχόμενο ενός reunion.
H ευκαιρία για το reunion της ΜΚΙΙΙ χάθηκε αλλά επειδή η ζωή κύκλους κάνει, τώρα ο Blackmore θέλει να ξαναπαίξει με τους παλιούς του φίλους(;) κι αυτοί το …σκέπτονται (διάβασε εδώ). Τα χρόνια περνάνε κι όλοι θέλουν να αφήσουν πίσω όμορφες σκέψεις. Καλά θα έκανε ο Blackmore να σηκώνει το τηλέφωνο όταν τον καλούν οι παλιοί του φίλοι κι όχι να το αναθέτει στη manager του, η οποία είναι η μητέρα της γυναίκας του (δεν έγραψα πεθερά του).
Λίγο πριν ανεβάσω την είδηση, οι Ian Gillan, Roger Glover και Ian Paice μίλησαν στον SiriusXM κι απέκλεισαν για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο να ξαναπαίξουν με τον Ritchie Blackmore!  Μάλιστα ο Ian Gillan είπε: "Σε προσωπικό επίπεδο δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί του αλλά δεν νομίζω ότι το παίξιμο του τελευταία είναι τόσο καλό. Και για αυτό το λόγο μονάχα, δε νομίζω οτι θα δούλευε ένα reunion. Έχουμε αλληλοπροσκληθεί σε γεύματα μεταξύ μας, αλλά δεν έχουμε καταφέρει να βρεθούμε αφού είμαστε σε διαφορετικά μέρη του κόσμου. Αλλά είμαι αντίθετος σε ένα τέτοιο reunion. O Ian Paice είπε ότι: “προτιμώ να ανεβαίνω στη σκηνή και να παίζω με 4 φίλους κάτι που δεν συνέβαινε πάντα με τον Ritchie Blackmore και δεν θέλω να επιστρέψω σε τέτοιες καταστάσεις. Όταν παίζω θέλω να περνώ καλά». Ο Roger Glover που έχει παίξει με τους Rainbow είπε ότι έχει να μιλήσει με τον Ritchie 22 χρόνια και θα ήθελε να μιλήσουν και πάλι, θυμίζοντας το γεγονός ότι ο Blackmore είχε εκφράσει την δυσαρέσκεια του για τη δουλειά που είχε κάνει ο Glover στα remasters παλιών άλμπουμ των Deep Purple. Πάντως στην προοπτική να ξαναπαίξουν μαζί είπε: "Ποτέ μην πεις ποτέ,αλλά αμφιβάλω».
Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όλοι θέλουν ψυχίατρο και μάλιστα καλό. Και βέβαια δεν μιλώ για τους Hughes και Coverdale οι οποίοι δημοσιοποίησαν και καλά έκαναν την πρότασή τους. Καλή προσπάθεια έκαναν αλλά έπεσαν στην πεθερά του Blackmore!
H περίπτωση Gillan, Glover, Paice και Blackmore χρήζει επείγουσας ιατρικής μελέτης. Οι τρεις ηλικιωμένοι δίνουν μαζί συνεντεύξεις για να κάνουν το μέτωπο αρραγές (παρ’ όλο που ο Steve Morse δεν έχει αντίρρηση) και στο λυκόφως της τεράστιας καριέρας τους εξακολουθούν να κρατούν εγωισμούς κακίες. Η δήλωση του Gillan «δεν νομίζω ότι το παίξιμο του τελευταία είναι τόσο καλό. Και για αυτό το λόγο μονάχα, δε νομίζω οτι θα δούλευε ένα reunion» δεν αξίζει στον Blackmore κι είναι προσβλητική. Δεν έπρεπε καν να λεχθεί. Αλλά κι ο Blackmore, τόσα χρόνια κοινής πορείας κι ιστορίας δεν σήκωνε το τηλέφωνο και δεν δεχόταν στις συνεντεύξεις την παραμικρή ερώτηση για Deep Purple, τώρα θυμήθηκε να κάνει ανοιχτές προσκλήσεις; Γιατί όλες οι πλευρές πέταξαν στα σκουπίδια τόσα χρόνια; Και σε καμία περίπτωση δεν διάβασα “ Δεν γουστάρω να παίξω μαζί του (σας) αλλά για χάρη των fans θα το κάνω κι ας μη μου αρέσει».
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
31/8/17
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου