O JOE BONAMASSA ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΔΙΣΚΟ ΤΟΥ WALTER TROUT





Ο Walter Trout είναι Αμερικάνος λευκός κιθαρίστας,  που γεννήθηκε το 1951 κι είναι ελάχιστα γνωστός στην χώρα μας. Απέκτησε εμπειρία παίζοντας με τον Percy Mayfield κι αργότερα με τους John Lee Hooker και Joe Tex. Μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα πέτυχε το 1981, όταν έγινε μέλος των Canned Heat, κι  αμέσως μετά, όταν τον κάλεσε ο John Mayall να παίξει στους Bluesbreakers. Το 1989 σχημάτισε τους 'Walter Trout Band' με τους οποίους έως το 1997 είχε ηχογραφήσει 8 δίσκους.
Από το 2008 ακολουθεί προσωπική καριέρα σαν Walter Trout και μέχρι σήμερα έχει ηχογραφήσει 8 άλμπουμ. Το ταλέντο του, που είχε ήδη αναγνωριστεί από τα πρώτα χρόνια της καριέρα του, τον βοήθησε να καταξιωθεί σαν ένας από τους καλύτερους σύγχρονους blues κιθαρίστες.  Τον Ιούνιο του 2013 διαγνώστηκε με κίρρωση του ήπατος, με τις εξετάσεις να δείχνουν ότι αν δεν έκανε μεταμόσχευση εντός 90 ημερών, η ζωή του θα βρισκόταν σε κίνδυνο. Τα χρήματα της εγχείρησης ξεπερνούσαν τις οικονομικές δυνατότητές του και τελικά κατάφερε να κάνει την σωτήρια εγχείρηση μετά από προσφορές των fans του!!! Μετά την εγχείρηση, τόσο ο ίδιος όσο κι η σύζυγός του απεύθυναν ένα συγκινητικό «ευχαριστώ» στους άγνωστους fans που του προσέφεραν χρήματα και του έσωσαν τη ζωή.
Το άλμπουμ του Battle Scars(2015) αναφέρεται σε αυτή τη μάχη του. Οι δίσκοι του έρχονται σε ελάχιστα κομμάτια εισαγωγή στη χώρα μας και αυτές τις ημέρες ανακοίνωσε την κυκλοφορία του καινούργιου άλμπουμ του με τίτλο We're All In This Together, όπου συμμετέχει κι ο Joe Bonamassa στο ομώνυμο τραγούδι. Εκτός του Bonamassa συμμετέχουν κι οι John Mayall, Randy Bachman, Kenny Wayne Shepherd, Charlie Musselwhite, Sonny Landreth και Warren Haynes.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο μεγάλος Bonamassa παίζει σε άλμπουμ του Trout. Το 2006 είχε παίξει στο Full Circle που κυκλοφόρησε σαν Walter Trout and the Radicals, όπου έπαιζε κι ο μεγάλος του βρετανικού blues, John Mayall. Για την ηχογράφηση του We're All In This Together λέει ο Trout: “Κάθε τραγούδι το ηχογραφήσαμε live στο studio. Έτσι κάναμε και τώρα με τις ηχογραφήσεις του We're All In This Together, με τον Joe παίζουμε μαζί στο studio, 2 – 3 μέτρα ο ένας από τον άλλον. Το παίξιμό του είναι καταπληκτικό κι ο ένας ωθούσε τον άλλον να παίξει ακόμα καλύτερα. Τον ευχαριστώ γιατί έδωσε με το παίξιμό του τον καλύτερο εαυτό του” συμπληρώνει.
Ελπίζουμε μέσα από αυτές τις γραμμές και το μικρό βιογραφικό σημείωμα να γνωρίσατε τον Walter Trout και να γίνετε fans της μουσικής του.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ



Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου