Bruce Springsteen - Hungry Heart

Το τραγούδι "Hungry Heart"  συμπεριλήφθηκε  στο διπλό άλμπουμ του Bruce Springsteen με τίτλο ‘’The River’’ που κυκλοφόρησε το φθινόπωρο του 1980.
Το συγκεκριμένο κομμάτι επιλέχθηκε να είναι το πρώτο single και μάλιστα αποδείχθηκε πολύ επιτυχημένη επιλογή αφού έφθασε έως το Νο. 5 στον πίνακα επιτυχιών του Billboard ενώ ψηφίστηκε ως το καλύτερο single της χρονιάς.
Αποτέλεσε την πρώτη πολύ μεγάλη επιτυχία για τον ‘’Boss’’ στους μικρούς δίσκους μιας και το ‘’Born to Run’’ είχε φθάσει στην κορυφή στα άλμπουμ αλλά όχι τα singles που βγήκαν από τον συγκεκριμένο δίσκο.
Το "Hungry Heart" συνετέθη από τον Springsteen για να δοθεί στους Ramones, όταν, στη διάρκεια συνάντησής του με τον Joey Ramone, ο δεύτερος τού ζήτησε να γράψει ένα τραγούδι για την μπάντα του• όπερ και εγένετο το ίδιο βράδυ!
Με την προτροπή του μάνατζερ & παραγωγού του Jon Landau αποφάσισε να το κρατήσει για τον εαυτό του. Ο δεύτερος διέβλεψε τη δυναμική του κομματιού και από την άλλη δεν επιθυμούσε να συνεχιστεί η ‘’παράδοση’’ με συνθέσεις του Bruce που είχαν γίνει τεράστιες επιτυχίες από άλλους καλλιτέχνες τα προηγούμενα χρόνια, όπως τα "Blinded by the Light" (Manfred Mann’s Earth Band), "Because the Night" (Patti Smith) και "Fire" (Pointer Sisters). Στο Ηνωμένο Βασίλειο έφθασε μέχρι το Νο. 44 όταν πρωτοκυκλοφόρησε. Τα κατάφερε αρκετά καλύτερα (Νο. 28) τη δεύτερη φορά (1995) για την προώθηση της συλλογής ‘’ Greatest Hits’’.


TRIVIA
•    Δεύτερα φωνητικά στο κομμάτι ηχογράφησαν οι Howard Kaylan and Mark Volman, τραγουδιστές των επιτυχημένων Turtles τη δεκαετία του ‘60 και μετέπειτα μέλη του ντουέτου Flo & Eddie.
•    Έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορες κινηματογραφικές ταινίες από το 1982 έως το 2013 ως μουσική υπόκρουση.
•    Έχει διασκευασθεί από αρκετούς καλλιτέχνες/συγκροτήματα μεταξύ των οποίων οι: Smokie, Paul Young, Mike Love (Beach Boys), Minnie Driver (αγγλίδα ηθοποιός/τραγουδίστρια), Chuck Norris Experiment (punk/rock συγκρότημα από τη Σουηδία), ενώ ήταν στη λίστα των κομματιών στην Camouflage Tour του Rod Stewart (1984-1985).
ΓΙΑΝΝΗΣ 602
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου