ΕΝΑ AUTOGRAPH ΠΑΡΑΚΑΛΩ!

Οι Αμερικάνοι Autograph επιστρέφουν στις 6 Οκτωβρίου με καινούργιο άλμπουμ. Τίτλος του "Get Off Your Ass", και θα κυκλοφορήσει από τη  δισκογραφική εταιρεία του μπασίστα των Megadeth, bassist David Ellefson, EMP Label Group. Η κυκλοφορία του "Get Off Your Ass", θα γίνει CD και σε περιορισμένη έκδοση βινυλίου.  Στη σημερινή σύνθεση του συγκροτήματος συμμετέχουν δύο από τα αρχικά μέλη, οι Steve Lynch κιθάρα και Randy Rand μπάσο μαζί με τους «καινούργιους» Simon Daniels κιθάρα και Marc Wieland ντραμς .
Η καινούργια κυκλοφορία τους, μού έδωσε την ιδέα για μια ιστορική επισκόπηση της καριέρας του συγκροτήματος από το Portland που σχηματίστηκε το 1983, αρχικά σαν
solo project του τραγουδιστή Steve Plunkett (πρώην Silver Condor) που εξελίχθηκε σε βασική προσωπικότητα τους. Στην κιθάρα ήλθε ο Steve Lynch από τους Looker, όπου τραγούδαγε κι ο Plunkett, o μπασίστας Randy Rand (από τους Wolfgang), ο οργανίστας  Steven Isham κι ο ντράμερ Keni Richards, παλιός γνώριμος του Plunkett.
Το συγκρότημα ηχογράφησε κάποια demos και ξαφνικά δέχονται πρόσκληση από τους Van Halen να ανοίξουν την περιοδεία τους του 1984. Έτυχε ο David Lee Roth να ακούσει ένα demo και τους ζήτησε σαν support (σ.σ. άμα σε θέλει!). Έτσι οι άγνωστοι Autograph παίζουν 48 συναυλίες σαν support στους Van Halen, χωρίς ακόμα να έχουν υπογράψει σε δισκογραφική εταιρεία. Τελικά, αμέσως μετά την εμφάνισή τους στο Madison Square Garden της Νέας Υόρκης το 1984, υπογράφουν στην RCA Records. Tο πρώτο άλμπουμ τους (1984) με τίτλο Sign in Please, τίτλος ταιριαστός με το όνομά τους φθάνει έως το No 29 του αμερικάνικου chart και ξεπερνά το 500.000 αντίτυπα σε πωλήσεις, βγάζοντας την επιτυχία "Turn Up the Radio"(επίσης Νο 29). Το άλμπουμ είναι από τα καλύτερα δείγματα εκείνης της εποχής και εκτός από το "Turn Up the Radio", περιέχει κι άλλα καλά τραγούδια όπως Cloud 10, Send Her to Me και My girlsfriend’s boyfriend isn’t me!
To δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο That’s the Stuff (1985, Νο 92 Αμερική) δεν τα πήγε τόσο καλά όσο το πρώτο album. Όμως κατάφερε να ξεπεράσει το 500.000 αντίτυπα, βγάζοντας το single "Blondes in Black Cars"(Νο 92).
Το Loud and Clear ήταν το τρίτο άλμπουμ τους (1987, Νο 108 Αμερική), όπου στο video του ομότιτλου κομματιού συμμετέχουν κι οι Ozzy Osbourne και Vince Neil, ενώ έβγαλε 2 καλά singles, τα "Dance all Night" και "She Never Looked That Good for Me».
Το 1988 η RCA Records διακόπτει το συμβόλαιο τους και το συγκρότημα αποφασίζει να κάνει τον ήχο του βαρύτερο, αφαιρώντας τα πλήκτρα και διώχνοντας τον οργανίστα Isham. Αν κι η δισκογραφική εταιρεία Epic τους προσέφερε καινούργιο συμβόλαιο, αυτοί όχι μόνο αρνήθηκαν αλλά διαλύθηκαν!
To 1997 κυκλοφόρησε το άλμπουμ Missing Pieces, με ακυκλοφόρητα τραγούδια του συγκροτήματος από το 1989! Το 2013, αποφάσισαν να ξανασχηματίσουν το συγκρότημα χωρίς τη συμμετοχή του  Plunkett που δεν έδειξε ενδιαφέρον. Τον αντικατέστησαν με τον τραγουδιστή/κιθαρίστα Simon Daniels κι έκτοτε έχουν παίξει σε πολλά μεγάλα φεστιβάλ, σε Αμερική κι Αγγλία. Το 2016 κυκλοφόρησαν το EP Louder και τώρα ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ!

 

ΟΙ AUTOGRAPH ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ
Το τραγούδι τους "You Can't Hide From the Beast Inside" ακουγόταν στην ταινία αλλά και στο soundtrack της ταινίας, Fright Night, ενώ το "Winning Is Everything"στο soundtrack, Youngblood! To συγκρότημα εμφανίστηκε στην ταινία Like Father, Like Son.
Η εμφάνιση του grunge καταπίνει τους Autograph, που πλέον ο καθένας προσπαθεί να κάνει διαφορετική καριέρα.
ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥΣ
Ο Steve Plunkett έγραφε κι έκανε παραγωγή σε σήριαλς, ενώ τραγούδια του ερμήνευσαν οι  Vixen, Go Go’s, Loretta Lynn, , Marc Anthony κ.α. Το 1991 κυκλοφόρησε το άλμπουμ My Attitude κι εξακολουθεί να εργάζεται στη μουσική βιομηχανία, έχοντας δική του εκδοτική εταιρεία, την Plunksongs (www.Plunksongs.com). Ο Steve Lynch διδάσκει κιθάρα, έχει εκδώσει βιβλία μουσικής και σχημάτισε τους Network 23 και διατηρεί ωδείο στο Seattle. Ο μπασίστας Randy Rand έχει κατάστημα δερμάτινων ειδών, ο ντράμερ Keni Richards έπαιξε με τους Dirty White Boy και έφυγε από το χώρο της μουσικής. Ο οργανίστας Steven Isham έπαιξε με τους Night Ranger και με τον Vince Neil (σε περιοδεία). Πέθανε το Δεκέμβριο του 2008. Τέλος,ο ντράμερ Eddie Cross μετά τη διάλυση των Autograph, έπαιξε με τους Bad Boys,Vigilante Man αλλά και Gilby Clarke. Μετά πήρε το πτυχίο του σαν δικηγόρος.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥΣ
Sign in Please (1984)


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου