WHO THE FUCK ARE THE HOOTERS?”


Το συγκρότημα των Hooters είναι πολύ δημοφιλές στη χώρα μας αφού το τραγούδι του Johnny B είναι μονίμως στις λίστες των ραδιοφωνικών σταθμών.
Σχηματίστηκε το 1980 στη Φιλαδέλφεια από τους Rob Hyman πλήκτρα/τραγούδι/ακορντεόν και Eric Bazilian κιθάρα/μαντολίνο/τραγούδι και πήραν το όνομά τους από υποκοριστικό που χρησιμοποιούσαν για το μουσικό όργανο που εμείς στη χώρα μας αποκαλούμε μελόντικα.
Το πρώτο συγκρότημα που σχημάτισαν οι δύο μουσικοί ήταν οι Baby Grand που κυκλοφόρησαν 2 άλμπουμ κι εκεί συνεργάστηκαν με τον παραγωγό Rick Chertoff με τον οποίο  ξανά συνεργάστηκαν στους Hooters. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, οι Hooters αρχίζουν να γίνονται γνωστοί στη δυτική ακτή και το 1983 κυκλοφορούν το πρώτο άλμπουμ τους με τίτλο Amore (πούλησε μόνο 100.000 αντίτυπα) που περνά απαρατήρητο. Δεν συμβαίνει όμως ίδιο και με το δεύτερο που τιτλοφορήθηκε Nervous Night (1985 Νο 12 Αμερική) που βγάζει τρεις επιτυχίες, τα  “And we Danced”, "Day by Day" και το “All you zombies” που εμπορικά ήταν η μικρότερη επιτυχία τους αλλά με αυτό έγιναν γνωστοί στην Ελλάδα. Ειδικά το “All you zombies” παιζόταν διαρκώς στο ελληνικό ραδιόφωνο αλλά το άλμπουμ δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 2.500 αντίτυπα στη χώρα μας. Στην Αμερική το Nervous Night ξεπέρασε τα 2.000.000 αντίτυπα!
Την ίδια χρονιά, μετά από πίεση του διοργανωτή συναυλιών Bill Graham συμμετέχουν στο Live Aid αν κι εμπνευστής Bob Geldof, δεν τους ήθελε και τελικά αν και εμφανίζονται η συμμετοχή τους δεν είναι καταγεγραμμένη στο DVD. “Who the fuck are The Hooters?"δήλωνε ο Geldof σε συνέντευξή του στο περιοδικό Rolling Stones.
To 1987 κυκλοφορούν το τρίτο άλμπουμ τους με τίτλο One Way Home (Νο 27 Αμερική) και περιοδεύουν στην Ευρώπη, όπου για πρώτη φορά γνωρίζουν επιτυχία και στην Μ.Βρετανία με το single “Satellite” (No22). Την επιτυχία τους στην Μ.Βρετανία την μετουσιώνουν κερδίζοντας τοι θαυμασμό του Roger Waters που τους προσκαλεί να συμμετάσχουν στο The Wall Concert που έγινε στο Potsdamer Platz του Βερολίνου το 1990.Δύο χρόνια αργότερα κυκλοφορούν το άλμπουμ Zig Zag  (1989) που έβγαλε την επιτυχία 500 Miles που ήταν διασκευή μιας παλιάς folk επιτυχίας της δεκαετία του 60 αλλά και το Johnny B.


Το συγκρότημα παρέμεινε ενεργό έως και το 1995 όποτε και διαλύονται για να ακολουθήσουν προσωπικές καριέρες κι επανήλθαν το 2007 με το άλμπουμ Time Stand Still. Πρόσφατα , το συγκρότημα ανακοίνωσε την κυκλοφορία του διπλού live άλμπουμ Give The Music Back ηχογραφημένο το 2015 και το 2016.

TRIVIA
  • Πριν γίνουν γνωστοί, ζουν μια μεγαλειώδη στιγμή, αφού συμμετέχουν στις 25 Σεπτεμβρίου 1982 στην αποχαιρετιστήρια συναυλία των Who στο JFK Stadium της Φιλαδέλφεια με τη συμμετοχή των Clash και των Santana.
  • Τα τραγούδια “All you zombies”, "Hanging On A Heartbeat", "Fightin' On The Same Side" και "Blood From A Stone" αρχικά παρουσιάστηκαν στο πρώτο άλμπουμ τους αλλά αργότερα ξαναδουλεύτηκαν και επαναηχογραφήθηκαν στα επόμενα άλμπουμ τους.
  • Οι Bazilian και Hyman με προτροπή του φίλου τους και παραγωγού Rick Chertoff, γράφουν τραγούδια για μια καινούργια  τραγουδίστρια, την Cindy Lauper. Παραγωγός του άλμπουμ της Cindy Lauper, She’s so unusual ήταν ο Chertoff  κι ο Hyman της έδωσε το τραγούδι του Time after Time (No1 Αμερική). Αμέσως μετά η δισκογραφική εταιρεία Columbia τους υπέγραψε!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ 
30/7/17

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου