Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ MOTORHEAD

Σε μια προηγούμενη ανάρτηση με θέμα τον Eddie και τα πολλά πρόσωπά του, ο Ηλίας Κωστόπουλος έγραφε (διάβασε εδώ), ότι ο περίφημος Eddie είναι η απόλυτη μασκότ ever. Μετά από αυτόν, ακολουθεί σε αίγλη ο Snaggletooth (Motorehead), αλλά και όλες οι άλλες, όπως οι Murray (DIO), Fangface (Gamma Ray), Adrian (Running Wild), Iron Mask Man (Quiet Riot), Jack Oʼ Lantern (Helloween), Vic Rattlehead (Megadeth), Hector (Hammerfall), Chaly (Overkill) κ.α.
Θα μου επιτρέψτε να διαφωνήσω και να τοποθετήσω τη σκυλονεκροκεφαλή, μαζί με τον Eddie στην πρώτη θέση. Τέλος πάντων, αυτές είναι γνώμες. Στη σημερινή επικοινωνία θα ασχοληθούμε με τη δημιουργία αυτής της περίφημης  σκυλονεκροκεφαλής που κόσμησε το εξώφυλλο του πρώτου άλμπουμ των Motorhead, αλλά και σχεδόν όλων των υπολοίπων (με ελάχιστες εξαιρέσεις) και μαζί με το σήμα των Ramones αποτελεί το Νο1 t-shirt που κυκλοφορεί στην αγορά.
Διαβάστε λοιπόν την ιστορία του Snaggletooth , σύμφωνα με το δεύτερο κατά σειρά κιθαρίστα του συγκροτήματος, τον Fast Eddie Clarke που διαδέχτηκε τον Larry Willis, και παρατίθεται στο τεύχος Νο2 του αγγλικού περιοδικού Rock Candy.

Το 1977 ο Lemmy πήρε μαζί του τον Fast Eddie Clarke  και πήγαν στον μακετίστα Joe Petagno για να συζητήσουν πώς θα ήταν το εξώφυλλο του πρώτου άλμπουμ τους. Ο καλλιτέχνης είχε ξεκινήσει να δουλεύει το εξώφυλλο και τους έδειξε τη σκυλοκεφαλή που φυσικά άρεσε σε όλους. Εκείνες τις ημέρες ο Lemmy είχε χάσει ένα δόντι και ζήτησε από τον Petagno, η σκυλοκεφαλή να έχει κι αυτή ένα δόντι χαλασμένο! Πράγματι, στο εξώφυλλο του πρώτου άλμπουμ τους φαίνεται καθαρά ότι ένα δόντι λείπει δες κεντρική φωτογραφία), αλλά αυτό δεν συνεχίστηκε σε όλα τα εξώφυλλα. Τα περισσότερα εξώφυλλα έχουν τη σκυλοκεφαλή σε διαφορές παραλλαγές με κανονικά όλα τα δόντια! Όταν είδαν το τελικό αποτέλεσμα, τόσο του εξωφύλλου με τη σκυλοκεφαλή, όσο και του λογότυπου ενθουσιάστηκαν. Τους άρεσε και η γραφή του ονόματος του συγκροτήματος με γοτθικά γράμματα και μάλιστα ο Lemmy προσέθεσε τα umlaut (στα γερμανικά οι δύο τόνοι) επηρεασμένος από τα αντίστοιχα umlaut των Blue Oyster Cult. Πάντως στην περίπτωση της λέξης Motorhead, τα umlaut δεν διαβάζονται ούτε από τους γερμανούς!
TRIVIA

Πάντως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο άνθρωπος που γύρισε τη φωτογραφία στο αρνητικό και έγινε το σήμα του συγκροτήματος ήταν ο Phil Smee!


Για την ιστορία, το όνομα Motohread, αναφέρεται στους χρήστες για την αμφεταμίνη!
 


  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
1/7/17/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου