ΤΟ LIVE AT POMPEII ΤΟΥ DAVID GILMOUR ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΤΑ VILLAGE CINEMAS, 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 7 και 8 Ιουλίου 2016 ο David Gilmour πραγματοποίησε δύο θεαματικές παραστάσεις στο θρυλικό αμφιθέατρο της Πομπηίας στη σκιά του Βεζούβιου, 45 χρόνια μετά την πρώτη του εμφάνιση για την κλασική ταινία του Adrian Maben “Pink Floyd Live IN Pompeii”.

Οι συναυλίες ήταν οι πρώτες ροκ συναυλίες που παίζονταν μπροστά σε κοινό στο αρχαίο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, το οποίο χτίστηκε το 90 π.Χ. και καταβυθίστηκε σε τέφρα όταν ο Βεζούβιος πέθανε το 79 μ.Χ. Ο David Gilmour είναι ο μόνος καλλιτέχνης που παίζει σε κοινό στην αρένα από την εποχή των μονομάχων, πριν από περίπου 2.000 χρόνια.

Μιλώντας για την Pompeii ο David Gilmour σχολίασε "Είναι ένα μαγικό μέρος και είναι υπέροχο να είσαι στην σκηνή αυτή. Ενώ η αρένα σου προκαλεί δέος. Είναι ένας τόπος φαντασμάτων ... "

Η ταινία της συναυλίας David Gilmour Live In Pompeii, προβλήθηκε σε 4k ποιότητα από τον σκηνοθέτη Gavin Elder και περιλαμβάνει στιγμιότυπα και από τις δύο παραστάσεις. Η συναυλία είναι μια θεαματική οπτικοακουστική εμπειρία, που έχει σήμα κατατεθέν την περίφημη τεράστια κυκλική οθόνη cyclorama καθώς και τα εντυπωσιακά λέιζερ, που συνοδεύουν οπτικά την εξαιρετική all star band του Gilmour.

Η ταινία περιλαμβάνει τραγούδια από όλη τη σταδιοδρομία του David, συμπεριλαμβανομένων των τίτλων των δύο πιο πρόσφατων ατομικών άλμπουμ: No 1: Rattle That Lock και On An Island. Συμπεριλαμβάνονται επίσης άλλα κλασικά σόλο αλλά φυσικά και Pink Floyd όπως το "Wish You Were Here", "Comfortably Numb" και "One Of These Days", το μοναδικό τραγούδι που έπαιξαν και ως Pink Floyd το 1971 εκεί. Και στις δύο συναυλίες το κοινό απόλαυσε τις εξαιρετικές ερμηνείες των "The Great Gig In The Sky" και του "The Dark Side Of The Moon", την οποία ο David παίζει σπάνια ως σόλο καλλιτέχνης.

“David Gilmour Live At Pompeii” στα Village Cinemas!

Έρχεται στις 13/09 ένα show που όμοιό του δεν έχουμε δει ξανά στις καλύτερες συνθήκες ήχου και εικόνας.
Το “David Gilmour Live At Pompeii” παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε Dolby Atmos αποκλειστικά στα Village Cinemas.

Πληροφορίες για την προβολή εδώ: http://www.villagecinemas.gr/el/tainies/movie/?c=104558
Πληροφορίες για το Dolby Atmos μπορείτε να βρείτε εδώ : http://www.villagecinemas.gr/el/info/dolby-atmos/

Το David Gilmour - Live At Pompeii θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 29 Σεπτεμβρίου 2017
Κυκλοφορεί σε:
2CD
BLU-RAY + CD DELUXE EDITION BOXSET
4xLP BOXSET
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου