Black Sabbath - Paranoid

Χωρίς αμφιβολία, ο ύμνος του Heavy meal αν και γράφτηκε μια εποχή που ο όρος δεν υπήρχε. Τότε είχε χαρακτηριστεί σαν hard rock και έγινε αμέσως το πιο αγαπητό τραγούδι στους απανταχού rock fans. Κι όμως δεν πήγε ούτε στην Αγγλία, ούτε στην Αμερική στο Νο1 των Singles, αλλά σταμάτησε στο Νο4 στην Αγγλία και πολύ χαμηλά, στο Νο 61 στην Αμερική.
Για να καταλάβετε πόσο καλά και πολλά κομμάτια γραφόντουσαν τότε, το Paranoid κυκλοφόρησε σαν single με το The Wizard στη δεύτερη πλευρά!!!
Ο ύμνος του heavy γράφηκε και συμπεριλήφθηκε στο ομώνυμο άλμπουμ των Black Sabbat, εντελώς τυχαία, αφού το συγκρότημα δεν το είχε καν συνθέσει!
Ο ύμνος του heavy γράφηκε και συμπεριλήφθηκε στο ομώνυμο άλμπουμ των Black Sabbat, εντελώς τυχαία, αφού το συγκρότημα δεν το είχε καν συνθέσει!
Όλα τα κομμάτια του δεύτερου άλμπουμ τους "Paranoid" ηχογραφήθηκαν μέσα σε 3 ημέρες, όταν ο παραγωγός τους κι ο ηχολήπτης τους είπαν ότι χωρούσαν ακόμα 3 λεπτά (οι δίσκοι βινυλίου είχαν χωριτικότητα περί τα 17 λεπτά ανά πλευρά). Ο Tony Iommi σχεδόν αμέσως έφτιαξε τη μελωδία κι ο Geezer Butler να προσθέτει τους στίχους, ενώ κι οι υπολοιποι δύο Ward κι Ozzy συνέβαλαν στην τελική σύνθεση. Στην ουσία, το Paranoid μπήκε στο δίσκο για να συμπληρώσει το κενό (filler λέγεται σήμερα) και φυσικά εκείνη τη στιγμή κανείς δεν φανταζόταν τη κομματάρα είχαν γράψει. Προσέξτε, ότι η λέξη paranoid δεν αναφέρεται στους στίχους. Ο αρχικός τίτλος του άλμπουμ ήταν War Pigs, αλλά οι άνθρωποι της Vertigo άκουσαν το κομμάτι ,κι επειδή φοβόντουσαν ότι ο τίτλος War Pigs θα δημιουργούσε πρόβλημα, έπεισαν το συγκρότημα να αλλάξει τον τίτλο σε Paranoid.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου