ANTENNA FM 97,1 STEREO


Με το παρόν κείμενο θα ήθελα να αποτίσω φόρο τιμής στον Μίνωα Κυριακού και στη συνεργασία που είχα με τον Antenna FM 97.1, στα καλύτερα μέχρι σήμερα χρόνια της ιδιωτικής (κι όχι μόνο ραδιοφωνίας).
Έχοντας έντονη προϊστορία στο ερασιτεχνικό(;) ραδιόφωνο του Star Radio (αξέχαστες εκπομπές) και μικρή επαγγελματική εμπειρία στο ΚΑΝΑΛΙ 1 του Πειραιά, ο Μιχάλης Τσαουσόπουλος  με πήρε τηλέφωνο και με έκανε μέλος της πρώτης και σημαντικής ομάδας παραγωγών ραδιοφώνου.
Τότε, είχαν ήδη ανοίξει κι εξέπεμπαν οι δημοτικοί σταθμοί Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, όπου διόλου τυχαία οι τρεις δήμαρχοι ήταν της Ν Δ με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Υπουργό Τύπου, τον Δημήτρη Μαρούδα που είχε ξεστομίσει τη φοβερή απειλή «αν οι σταθμοί εκπέμψουν από δορυφόρο(!) θα τον καταρρίψουμε»!!!!’ θέλοντας να δείξει την βαθειά άρνησή του στο θέμα αλλά και στη πρόοδο!
Ο Antenna FM ξεκίνησε να εκπέμπει στις 23 Μαΐου 1988 ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα είχε ξεκινήσει ο TOP FM (9 Mαίου) συμφερόντων Λαμπράκη. Όπως ίσως καταλαβαίνετε οι πιθανότητες αλλά και η πίτα που ετοίμαζαν οι διαφημιστικές εταιρείες έγερναν σαφώς υπέρ του TOP FM, που όμως δεν άντεξε. Ο Antenna FM κυριολεκτικά με μια δυνατή και δεμένη ομάδα παραγωγών, έφθασε να χτυπά ποσοστά 30%.

Όμως η βάση του κειμένου μου δεν είναι αυτό. Όντας σαν μέλος της ομάδας παραγωγών του  Antenna FM μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω και να μάθω πώς ένας εφοπλιστής,  εντελώς ξένος με τη λειτουργία του ραδιοφώνου (κι αργότερα της τηλεόρασης) αλλά και με τη διαχείριση ανθρώπων του καλλιτεχνικού κόσμου, συγκέντρωσε δίπλα του τους καλύτερους και τους ενέπνευσε για την κορυφή. Με μηδενική εμπειρία στο ραδιόφωνο αλλά και στην πρωτόγονη τότε ελληνική αγορά, κατάφερε όλα τα τμήματά του να δουλέψουν στο απόλυτο. Το διαφημιστικό, το ελληνικό, το ξένο ρεπερτόριο και το ενημερωτικό. Πιστέψτε με, λεπτές ισορροπίες με την παρεξήγηση να ακροβατεί.
Έμαθα τι σημαίνει πετυχημένος επιχειρηματίας που αν και γνώριζα ότι δεν ‘άντεχε ‘την εκπομπή, επειδή έκανε καλά νούμερα ακροαματικότητας, την κράτησε σχεδόν έως το τέλος της εποχής που αποφάσισε να  μειώσει το ξένο ρεπερτόριο.
Τέλος να σημειώσω ότι αυτό δεν είναι το αυθεντικό κι αρχικό logo του Antenna FM 97,1 αλλά πουθενά στο διαδίκτυο δεν υπάρχει το πρώτο γαλάζιο σήμα του, ούτε καν στο αρχείο μου. Έτσι υποχρεώθηκα να χρησιμοποιήσω αυτή την παραλλαγή του!
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου