Η ΜΕΤΑΞΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ ANDY WARHOL ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΟΥΛΑΠΙ ΤΟΥ ALICE COOPER

Το 1974, η τότε σύντροφος του Alice Cooper, Cindy Lang του έκανε δώρο (αντί 2.500$) για τα γενέθλιά του μια μεταξοτυπία με το έργο του Andy Warhol «Μικρή Ηλεκτρική Καρέκλα». Προ ημερών, έτρωγε με ένα φίλο του, έμπορο τέχνης, και θυμήθηκε τη μεταξοτυπία ξεχασμένη σε ένα ντουλάπι! «Πήγαμε, το βρήκαμε, το κάναμε ρολό και το βάλαμε σε μια κυλινδρική θήκη» είπε ο Shep Gordon, μάνατζερ του Warhol.

Tον περασμένο Νοέμβριο, μια πράσινη εκδοχή της ίδια μεταξοτυπίας (του Alice Cooper είναι σκούρα κόκκινη) πουλήθηκε για 11.600.000$, όμως η μεταξοτυπία που έχει στην κατοχή του ο τραγουδιστής μπορεί να πιάσει λίγο λιγότερα γιατί είναι ανυπόγραφη, πληροφορεί ο έμπορος έργων τέχνης Richard Polsky.

Η μεταξοτυπία είναι βασισμένη σε φωτογραφία του θαλάμου εκτελέσεων στη διαβόητη φυλακή Sing Sing (είναι το όνομα της φυλής των ινδιάνων που ανήκε, κάποτε η γη) κι ανήκει στη σειρά έργων του Warhol, «Θάνατος και Καταστροφή».

Ο Alice Cooper δεν ήθελε να κρεμάσει σε τοίχο τη μεταξοτυπία, αλλά μπορεί να αλλάξει γνώμη μετά την εκτίμηση της αξίας της. «Έπρεπε να ήσασταν από μια μεριά και να βλέπατε τη φάτσα του όταν άκουσε την εκτίμηση του Polsky" λέει ο Gordon. "Του έπεσε το σαγόνι, γύρισε και με κοίταξε: - Μιλάς σοβαρά; Μου ανήκει αυτό;!» 
28/7/17

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου