SKID ROW: ΕΝΑ REUNION ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ. MOTLEY CRUE: ΕΝΑΣ ΔΙΣΚΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΕΙ

Μιλώντας στην εκπομπή Let There Be Talk, για το αγαπημένο θέμα των δημοσιογράφων αλλά και των sites, το reunion των Skid Row, ο Sebastian Bach  είπε: 

"Μιλάγαμε μια επανασύνδεση της αρχικής σύνθεσης των Skid Row, αλλά ήταν σχεδόν αδύνατον να μιλήσουμε. Προσπαθήσαμε δύο φορές και μετά τα παρατήσαμε.
«Δεν θέλω να αναφερθώ σε ονόματα» είπε ο Bach «σε πρώτη φάση έπρεπε να δούμε αν μπορούμε να συνυπάρξουμε στο ίδιο χώρο!. Αφού μιλήσαμε για να βάλουμε μια τάξη στην κουβέντα, μετά από λίγες ημέρες διαβάζω ότι οι Skid Row πήραν τον τραγουδιστή των Dragonforce. Επικοινωνώ μαζί τους ρωτώντας τους τι συμβαίνει και μου απαντάνε φταίει ο manager σου που δεν μιλάει με τον δικό μας. Είχαμε αρχίσει να κλείνουμε ημερομηνίες για τις πρώτες κοινές εμφανίσεις και τίποτε από αυτά δεν έγιναν. Η τελευταία επαφή που είχα μαζί τους ήταν όταν διάβασα ότι έπαιξαν σε μια συναυλία στο Texas μαζί με την Tiffany (popstar της δεκαετίας του '80)». Να θυμίσουμε ότι μετά την αποχώρηση του Sebastian Bach από τους Skid Row το 1996, οι σχέσεις του με τον μπασίστα David Michael Sabo έγιναν εξαιρετικά κακές και όλες οι προσπάθειες για ένα reunion απέβησαν άκαρπες.
Όταν το 1992 απεχώρησε από τους Motley Crue o τραγουδιστής Vince Neil, αντικαταστάθηκε από τον John Corabi. Μόνο που τα μουσικά πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Το grunge τα είχε σαρώσει όλα και τα συγκροτήματα έψαχναν ταυτότητα.
Οι Motley Crue εποχής Corabi.
Ο Corabi  ηχογράφησε με τους Motley Crue το άλμπουμ Mötley Crüe (1992) και δύο χρόνια αργότερα το EP Quaternary (1994). Παρ' όλο το γεγονός ότι το άλμπουμ έφθασε έως το Νο7 του αμερικάνικου Billboard chart θεωρήθηκε αποτυχία και μετά την κυκλοφορία του EP Quaternary, η Warner αρνήθηκε να χρηματοδοτήσει το επόμενο άλμπουμ τους Generation Swine (1997), αν δεν επέστρεφε ο Vince Neil. Και πράγματι έτσι συνέβη, ο Neil επέστρεψε και ερμήνευσε στίχους που είχε γράψει ο Corabi!

"Ένιωσα όπως στην ταινία 'The Perfect Storm', όπου ο αέρας έρχεται από παντού και δεν ξέρεις πώς να προφυλαχθείς. Αυτό συνέβη τότε και μ' εμάς. Όλα γύρω μας αλλάζανε κι εμείς δεν ξέραμε πώς να αντιδράσουμε. Είχαμε δοκιμάσει τα τραγούδια μας, τα ξέραμε, είχαμε χρόνο και ξαφνικά δεν ξέραμε πώς να τα παρουσιάσουμε. Οι στίχοι του Nikki Sixx ήταν σκοτεινοί, το ίδιο κι οι δικοί μου, έπρεπε να τους ελαφρύνουμε αλλά ο Nikki είχε άλλη άποψη.
Το πρόβλημά μας ήταν ότι δεν ακουγόμαστε σαν Motley Crue. Έπρεπε το εξώφυλλο να γράφει MÖTLEY μ' ένα αστερίσκο. Όλοι διαφώνησαν, λέγοντάς μας πόσο σημαντικό ήταν το όνομα και πάνω σε αυτό είχαν τοποθετηθεί εκατομμύρια δολάρια. Η πίεση που μας άσκησαν ήταν πολύ μεγάλη κι έτσι κρατήσαμε το Motley Crue! Προσπαθήσαμε να πολεμήσουμε κάθε τι που έκανε τον ήχο μας να μην ακούγεται σαν Motley Crue. Είχαμε μια συνάντηση με τον πρόεδρο της Elektra Records, που κάθισε μαζί μας κι άκουσε όλο το δίσκο πολλές φορές και μας είπε ότι ήταν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που είχε ακούσει. Όταν όμως βγήκε ο δίσκος και δεν μπήκε στο Νο1 όπως νομίζαμε, ο πρόεδρος αμφισβητήθηκε από τους υπόλοιπους executives και αποχώρησε, όπως και πολλοί από το προσωπικό. Ένα άλλο πρόβλημα το δημιούργησαν οι Nikki, Tommy Lee και Mick Mars που δεν μπορούσαν να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και παντού κάρφωναν τον Vince Neil, με αποτέλεσμα οι fans να ενοχληθούν και να δημιουργηθούν εντάσεις ακόμα και μεταξύ των fans και των τριών!
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου