IRON MAIDEN: ECHO ARENA LIVERPOOL, 20 ΜΑΙΟΥ 2017. Ο ΒΑΣΙΛΗΣ Κ HTAN EKEI KAI ΓΡΑΦΕΙ


Ήταν  Σάββατο απόγευμα στο βροχερό Λίβερπουλ, όταν ξεκινήσαμε να πηγαίνουμε προς το επιβλητικό Echo Arena, για την live εμφάνιση των Iron Maiden στα πλαίσια της περιοδείας για το 16ο άλμπουμ τους The Book of Souls.
  Δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην εμφάνιση των Shinedown όπου ήταν αρκετά καλοί, με εκρηκτικό  set  και επικοινωνία με το κοινό. Ακριβώς πριν την αποχώρηση τους ο τραγουδιστής Brent Smith  ζήτησε να κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη τους Chris Cornell.
  Γρηγορος έλεγχος από τους τεχνικούς, τελευταίες αλλαγές στη σκηνή και το Doctor Doctor  άρχισε να ακούγεται από τα ηχεία. Όταν οι Iron Maiden μπήκαν στη σκηνή ο κόσμος τους καλωσόρισε θερμά. Πρώτο τραγούδι το Ιf eternity should fail με τον Bruce Dickinson να εμφανίζεται πίσω ένα επιβλητικό σκηνικό Μάγια με απίστευτο ενθουσιασμό και ενεργεία αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι ο καλύτερος frontman με την απόδοση του και και ειδικότερα στο Children of the Damned.Το setlist  είχε αρκετά κομμάτια από το καινούργιο άλμπουμ τους Book of Souls. Δεν έλειψαν όμως και τα κλασσικά Wrathchild, Trooper και Powerslave, για να καλύψουν το φάσμα της σαραντάχρονης καριέρας τους. Τα αριστουργηματικά για live εκτελέσεις the The Red and the black, Death or glory με την επιθετική εισαγωγή από τις τρεις κιθάρες και τις γραφικές πλέον κινήσεις της μαϊμούς από Bruce και κοινό, τα ομώνυμο  Book of souls με έναν τεράστιο Eddie  να βγαίνει στη σκηνή  επιτιθέμενος κατά κύριο λόγο στον Janick πριν ο Bruce  του ξεριζώσει την κάρδια και την πετάξει στο πλήθος. Ακολουθεί το αναμενόμενο Fear of the dark με το πλήθος να κάνει το κομμάτι δικό του. Πολλή όρεξη κι από τους έξι, χωρίς να λείπουν οι πλάκες μεταξύ τους και με τον γνωστό αεικίνητο Janick και τις κλασικές φιγούρες του. Με τους ήχους του αξεπέραστου Iron Maiden κι ακόμα έναν τεράστιο Eddie να υψώνεται πίσω από τα drums του Νicko αφήνουν την σκηνή για να ακολουθήσει το encore.


  Επιστρέφοντας μετά από λίγα λεπτά να ολοκληρώσουν το σετ τους με τα The Number of the beast, Blood brothers και Wasted years. Για ακόμα μια φορά, είδαμε μια μπάντα  δεμένη όπου το ευχαριστήθηκε και αυτό πέρασε και στο κοινό, μια μπάντα γεμάτη ενθουσιασμό και σεβασμό σε όλους τους οπαδούς της , όπου πολλοί ταξιδεύουν από όλο τον κόσμο για τα live τους. Είδαμε φοβερά σκηνικά, πολλά πυροτεχνήματα, καλό φωτισμό και τεραστίους Eddie.
  Ώρα για το Always look on the bright side of life από τα ηχεία.Τα φώτα ανάβουν και το κοινό γίνεται για μια ακόμα φορά ένα στον καθιερωμένο χορό στο τέλος κάθε συναυλίας των Maiden.Επιβαλλόταν μια επίσκεψη στο merchandise stand όπου πωλούνταν μπλούζες περιοδείας, tourbook, καπέλα, τσάντες, μπρελόκ, ραφτά. Χαρούμενοι και πλήρεις αποχωρήσαμε από το Echo Arena ανυπομονώντας για την επομένη εμφάνιση.



Setlist
If Eternity Should Fail
Speed of Light
Wrathchild
Children of the Damned
Death or Glory
The Red and the Black
The Trooper
Powerslave
The Great Unknown
The Book of Souls
Fear of the Dark
Iron Maiden
Encore
The Number of the Beast
Blood Brothers
Wasted Years
 ΚΕΙΜΕΝΟ/ΦΩΤΟ:Βασίλης Κ.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου