Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΩΝ ANGEL!

Το αμερικάνικο pomp rock των Angel σχηματίστηκε το 1975 στην Washington D.C. από τον κιθαρίστα Punky Meadows και τον μπασίστα Mickie Jones. Κυκλοφόρησε 5 studio άλμπουμ και 2 live κι αν και θεωρούνται από τα πρωτοπόρα pomp rock συγκροτήματα, δεν  γνώρισαν ιδιαίτερη επιτυχία. Μεγαλύτερη επιτυχία γνώρισε το τρίτο τους άλμπουμ On Earth as It Is in Heaven (1977) , ενώ το πρώτο ομότιτλο Angel (1975) με το εξώφυλλο του οποίου θα ασχοληθούμε σήμερα σταμάτησε στο Νο 156 του Billboard.

Το εξώφυλλο του πρώτου άλμπουμ επιμελήθηκε ο Jeremy Railton, ο οποίος επιμελήθηκε το πρώτο λογότυπό τους, τα λευκά κοστούμια τους και τη γενική εμφάνιση της σκηνής κατά τη διάρκεια του live!
"H βασική ιδέα ήταν ένας rock άγγελος, σε ένα νεοκλασικό ύφος" λέει ο  Railton.  Προσέξτε ότι το χτένισμα του άγγελου μοιάζει πολύ με αυτό του κιθαρίστα Punky Meadows, αν κι ο οργανίστας Greg Giuffria είχε ίδιο χτένισμα! «Την ιδέα για τα άσπρα κοστούμια είχε το management του συγκροτήματος κι αυτοί αρχικά …ντρεπόντουσαν να εμφανίζονται έτσι, αλλά τους έπεισα ότι θα είναι πολύ διαφορετικοί. Το logo τους ήταν πολύ βασικό στοιχείο, τόσο για το άλμπουμ, όσο και για τα live, γιατί εκείνη την εποχή κάθε συγκρότημα έπρεπε να είχε ένα ξεχωριστό logo».
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
27/6/17
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου