TICKET TO RIDE: ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΑΦΗΓΕΙΤΑΙ

Από σήμερα ξεκινά μια καινούργια στήλη/ρεπορτάζ, όπου ακροατές/αναγνώστες του Rockmachine.gr θα παρουσιάζουν τη συλλογή εισιτηρίων τους από συναυλίες και θα γράφουν τις απόψεις τους για τις καλύτερες συναυλιακές στιγμές τους.
Πρώτος, ο παλιός ακροατής και φίλος μου Γιάννης Ασλανίδης, που τον γνώρισα το 1989 όταν έκανα εκπομπές στον Antenna FM κι ο Γιάννης ήταν στη Β’ Λυκείου. Όλα αυτά τα χρόνια παραμείναμε φίλοι. Ο Γιάννης είναι φανατικός fan των Megadeth και συλλέκτης δίσκων.
Αλέξανδρος Ριχάρδος
Ποια ήταν η πρώτη συναυλία που πήγες;

Πρώτη  επίσημη  συναυλία   ήταν   Ν. Φιλαδέλφεια, στο γήπεδο  της  ΑΕΚ, με Iron Maiden. Ήταν 13 Σεπτεμβρίου 1988. Αξέχαστη ημερομηνία και περιοδεία για τη δισκαρα  7th Son  of a 7th Son. Moonchild,   πρώτο κομμάτι χαραγμένο για πάντα  στη μνήμη.

Ποια είναι η μεγαλύτερη ‘τρέλα’ που έκανες για να πας (δεις) συναυλία;


Από μικρός  ήμουν  φανατικός  οπαδός   των Megadeth.  Μια τρέλα που έκανε και ποτέ δεν θα την ξεχάσω,  ήταν  ότι πήγα  να τους δω στην αγγλική περιοδεία, πριν έλθουν να παίξουν κι εδώ. Πίστευα  πως θα ήταν πιο εύκολο  να τους γνωρίσω από κοντά, κάτι που κατάφερα, Αξέχαστη στιγμή,  να κρύβομαι   στο λεωφορείο που τους  μετέφερε  στο ξενοδοχείο  τους  μετά  τη συναυλία. Όχι, ξύλο δεν έφαγα.  Ήπια  μάλιστα  και καφέ   με τον Mustaine    2 μέρες  αργότερα  στην Αθήνα !!!
Ποια συναυλία σου έχει μείνει αξέχαστη;

Έχω δει παρά πολλές  συναυλίες  και  η λίστα με τις αγαπημένες  είναι  μεγάλη. Αξέχαστη παραμένει η πρώτη φορά που είδα τους Black Sabbath με την αρχική σύνθεση στο Ozzfest 1998 στην Αγγλία. Ο ήχος της κιθάρας του Iommi ακόμα  με στοιχειώνει.
Μετάνιωσες που δεν πήγες σε κάποια συναυλία

Δε κατάφερα να πάω  στις ιστορικές  συναυλίες  των Motorhead  στο Sporting  τον Μάρτιο του 88.  Είχα  το πόδι  στο γύψο και  με θυμάμαι  ακόμα  στο σπίτι όλη την  ημέρα    να ακούω  κασέτες  με την ένταση  στο τέρμα .
Ποια είναι η πλέον πρόσφατη συναυλία που είδες;

Τα τελευταία 5 χρόνια ζω εκτός Αθηνών και οι συναυλίες  στην επαρχία είναι ελάχιστες.  Είδα  τους Nighstalker   σε  ενα μπαράκι στην Καλαμάτα, στην Αθήνα ήλθα για τη συναυλία Sabaton-Accept.

Καλά, δεξιά είναι ο Γιάννης Ασλανίδης, αυτός αριστερά ποιός είναι;
1/5/17
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Στην συναυλια στο Σπορτιγκ μαλλον τυχη θα το ελεγε κανεις που δεν πηγε ο φιλος ,αφου ο ηχος ειναι μακραν ο χειροτερος συναυλιακα που εχω ακουσει . Υπηρχαν και αυτες οι αντανακλασεις στις μεταλλικες διαφημιστικες πινακιδες του Σπορτιγκ με αποτελεσμα ενα ηχητικο νταβαβτουρι τετζερο-κλαπατζιμπαλο . Δεν αναφερομαι στην μουσικη αξια της μπαντας , αλλα το τελικο ηχητικο αποτελεσμα .Προφανως για τον χωρο δεν φταινε ειδικα εκεινες τις εποχες οι μπαντες . Αν θυμαμαι καλα ηταν 3 μερες ,κατι τετοιο και φυσικα ηταν τιγκα και με εισιτηριακηδες και τζαμπατζηδες . Ωραιες εποχες ...


    ΑπάντησηΔιαγραφή