Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ SOUTHERN ROCKERS DOC HOLLIDAY



Σχεδόν άγνωστο southern rock συγκρότημα, οι Doc Holliday σχηματίστηκαν το 1980 στο Macon της Georgia και πήραν το όνομα τους από τον διαβόητο χαρτοπαίχτη, πιστολά, ληστή αλλά κι οδοντίατρο(!) Doc Holliday (1851- 1887).
Κινητήριος δύναμη του συγκροτήματος ο κιθαρίστας, τραγουδιστής Bruce Brookshire που έπαιζε στους Roundhouse, τους οποίους μετονόμασε σε Doc Holliday και το 1981 κυκλοφόρησαν το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ τους που κατάφερε να μπει στο Top 30 του Billboard με σημαντική βοήθεια από τους Molly Hatchet για να υπογράψουν στην A&M.

Το άλμπουμ είχε το ύφος, είχε φρεσκάδα, είχε δύναμη και κατάφερε να γίνει η μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του συγκροτήματος στην Αμερική, χωρίς με κανένα τρόπο να μπορεί να σταθεί στην ίδια γραμμή με τα αντίστοιχα πρώτα άλμπουμ των Lynyrd Skynyrd  και Molly Hatchet. Η περιοδεία που ακολούθησε της κυκλοφορίας του, μαζί με τους Outlaws και Charlie Daniels, βοήθησε και το δεύτερο άλμπουμ τους Doc Holliday Rides Again που σημείωσε κι αυτό μεγάλη εμπορική επιτυχία. Περιέργως, το συγκρότημα διαλύθηκε μετά την ηχογράφηση του τρίτου τους άλμπουμ Modern Medicine (1983) που ήταν πολύ …ελαφρύ μέχρι ηλεκτρονικό!!!. Επανασυνδέθηκαν 3 χρόνια αργότερα, το 1986 κυκλοφορόντας το Danger Zone που σηματοδότησε την επιστροφή τους στον κλασικό southern rock. 
Ο πραγματικός Doc Holliday
Κι από εδώ και πέρα, χρονικά, αρχίζει να συμβαίνει κάτι εντελώς παράδοξο για southern συγκρότημα. Οι Doc Holliday γνωρίζουν ανέλπιστη επιτυχία στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία, όπου υπογράφουν με μικρές ευρωπαϊκές εταιρείες και ηχογραφούν μια σειρά άλμπουμ, όπως το Song for the Outlaw - Live(1989) που ηχογραφήθηκε στην Georgia και στη Ν. Καρολίνα αλλά είναι δυσεύρετο στην Αμερική! Το 2006 το συγκρότημα έκανε μια προσπάθεια να ταυτιστεί με τον παλμό της εποχής και τα άλμπουμ με διασκευές, ηχογραφώντας μια σειρά τραγουδιών από καλλιτέχνες που έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά χωρίς επιτυχία. Το άλμπουμ ήταν το Rebel Souls και περιείχε τα Midnight Rider (Allman Brothers - Duane Allman), Run for your life - One after 909 (Beatles - John Lennon/George Harrison), Heard it in a love song (Marshall Tucker Band-Toy Caldwell), The Ballad of Curtis Loew (Lynyrd Skynyrd-Ronnie Van Zant) κ.α.
Από την αρχή της δεκαετίας του '90 και μετά, το συγκρότημα δεν παραμένει σε ενεργές, αφού διαλύεται και επανασχηματίζεται πραγματοποιώντας περιοδείες στη Γερμανία με μεγάλη επιτυχία

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ


Doc Holliday (1981)
Doc Holliday Rides Again (1981)
Song for the Outlaw - Live(1989)

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
12/5/17/
Υ.Γ.
Ευχαριστώ τον Δικαιόπολις που μου θύμισε ότι ο Κirk Douglas έγραψε ιστορία στο ρόλο του Doc Holliday, παίζοντας δίπλα στον Burt Lancaster, ο οποίος ενσάρκωνε τον θρυλικό σερίφη Wyatt Earp! Το έργο -αν δεν κάνω λάθος- λεγόταν GUNFIGHT AT THE O.K.CORRAL(1957), ενώ στα ελληνικά το είχανε βαφτίσει "Σύγκρουση  στον πράσινο βάλτο".
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου