REFLECTION, FORSAKEN, ACHELOUS ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΙΟΥ MODU. Η ΜΑΡΙΖΑ CRASH ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ.

Tο Σάββατο που μας πέρασε είχα την χαρά να παρευρεθώ σε μια εξαιρετική heavy metal σύμπραξη, στο Modu live stage στην Αθήνα. Οι ανερχόμενοι και αρκετά γνωστοί  πλέον Achelous από την Αθήνα, οι Forsaken απ'τη Μάλτα και οι αγαπημένοι Reflection έδωσαν στο Σάββατο μας μια υπέροχη μουσική νότα με αγαπημένα κομμάτια, παλιά και νέα. 
Το μαγαζί ήταν γεμάτο ήδη από τις 20.00, ώρα που ανέβηκαν στη σκηνή οι Αchelous, με νέο δυνατό line up και με αρκετά πιο αναβαθμισμένη εμφανίση. Φαίνεται ότι ο χρόνος αυτός τους πάει από όλες τις απόψεις. Ο Χρήστος Κάππας, παλιός τραγουδιστής των Reflection,προθέρμανε το γεμάτο μαγαζί με ένα δυνατό setlist που ξεκίνησε με ένα μαγευτικό intro του αρχαίου ελληνικού πολεμικού χορού Πυρρίχιου.  Oι μουσικοί της μπάντας προβαρισμένοι άψογα απέδωσαν κάθε κομμάτι με επαγγελματισμό και άψογη σκηνική παρουσία.
Setlist:Intro-Al Iskandar,Dragon’s Nail,The Gordian Knot,Persepolis,Myrmidons,Macedon,The Cold Winds Of Olympus,Final Day,Gavgamila,Guardians Of The Light.
Στη συνέχεια πήραν τη σκυτάλη οι Μαλτέζοι Forsaken, που μέχρι εκείνο το βράδυ δεν τους είχα ξανακούει αλλά όπως αντιλήφτηκα από το κοινό, ήταν αρκετά γνωστοί στην underground heavy metal σκηνή ενώ ο τραγουδιστής τους Leo Stivala είχε θητεύσει και αυτός για αρκετά χρόνια στους Reflection. Ο κόσμος ήξερε καλά τα κομμάτια τους και παρά το αντιεμπορικό τους στυλ, παιχτικά ενθουσίασαν αρκετά παρόλο που εμένα προσωπικά μετά το μισάωρο με κούρασαν..
Setlist: Where angels have fallen, All is accomplished, Primal wound, Domineaon, Metatron and the Mibor Mythos, Resurgam.
Οι Reflection ανέβηκαν ως headliners της βραδιάς να κάνουν την εμφανέστατη διαφορά, με ένα κοινό διψασμένο να τους δει  και να ακούσει για πρώτη φορά τα κομμάτια του νέου δίσκου τους ,Bleed Babylon Bleed.Ο  Γιώργος Θωμαίδης πιο εντυπωσιακός από ποτέ φωνητικά και σκηνικά, είχε πάρει απόφαση ότι αυτή τη βραδιά θα έκανε τους πάντες να φωνάξουν και να κοπανηθούν! Από το 3ο κομμάτι το είχε ήδη πετύχει. Τα νέα κομμάτια τους τα ήξεραν ήδη το μεγαλύτερο ποσοστό του κοινού και το εντυπωσιακό ήταν ότι πολλοί από τους παρευρισκόμενους ήταν νέα παιδιά. Σπάνιο φαινόμενο σε τέτοια  live. Ο Στάθης Παυλάντης , κιθαρίστας των Reflection από το 1992,αν και πέρασε αρκετά δύσκολα με την υγεία του το τελευταίο χρόνο, στη σκηνή φαινόταν ξανανιωμένος και μουσικά και εμφανισιακά. Με φοβερή όρεξη και πώρωση όλο το συγκρότημα μας καθήλωσε και μας έκανε να νιώσουμε περήφανοι για τους ίδιους αλλά και γενικότερα για την ελληνική σκηνή. Η συναυλία εξελίχθηκε σε ένα μεταλ party με συμμετοχή όλων των τραγουδιστών των Reflection αλλά και οπαδών και φίλων από το κοινό. Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε τίποτα περισσότερο.
Setlist:Glorius,Fallen Shadow,Fire,Gianes,Ghostship,Time Traveller,Wings Of Fate,Iron Tower,Burn The Witch,Forbidden Seed,Stormbringer,Lost,Ruler,Takla Makan,Sorceress,Return Of The King,When Immortals Die.
ΚΕΙΜΕΝΟ/ΦΩΤΟ:ΜΑΡΙΖΑ CRASH
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. μορφη ο Σταθαρας , πολυ μερακλης στο στουντιο του και φυσικα λατρης του μελωδικου ηχου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή