OI ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΑΚΟΜΑ (ΚΑΙ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑ)

Όπως θα έχετε καταλάβει, στην αριστερή στήλη της σελίδας του Rockmachine.gr, επαναλαμβάνται με χρονολογική σειρά, αρχής γενομένης από το 2017, παλαιότερα άρθρα. Άρθρα που παρουσιάστηκαν απ΄όλες τις στήλες της σελίδας! Για τεχνικούς και μόνο λόγους, η αριστερή στήλη, δεν είναι ορατή από κινητα και τάμπλετ, παρά μόνο από οθόνη υπολογιστή. Το παρόν άρθρο, γράφτηκε τον Μαϊο του 2017 και προσέξτε ότι σχεδόν ΟΛΑ είναι ίδια!!!Οι Rolling Stones περιοδεύουν, οι Guns and Roses δεν χρειάζεται να συζητήσω, οι Steely Dan χωρίς τον Walter Becker που πεθανε...συνεχίζουν, οι Who θα κάνουν αποχαιρετηστήρια περιοδεία, οι Scorpions αμετανόητοι ..., και τόσοι άλλοι. Τα σχόλια δικά σας!  
Δεν πρόκειται  να  σας κουράσω με φιλοσοφίες και δηλώσεις. Απλά θα σας παραθέσω μια σειρά συναυλιών που ξεκινούν αυτές τις ημέρες στο εξωτερικό και αναμένεται να γεμίσουν στάδια, όπως στις προηγούμενες δεκαετίες.
Διαβάστε:
Παππούδες έγιναν ταυτόχρονα (την ίδια ημέρα) οι Tyler και Perry των Aerosmith, αλλά δεν θα χαρούν τα εγγόνια τους πάνω από μια εβδομάδα, αφού στις 17 Μαΐου ξεκινά από το Tel Aviv η "Aero-vederci Baby!" Ο Steven Tyler είναι 69 ετών κι ο Joe Perry 67.
Μικρή περιοδεία ξεκινά στην Αμερική το συγκρότημα των King Crimson, ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του EP Heroes. O Robert Fripp είναι 71 ετών!
13 συναυλίες στην Ευρώπη ανακοίνωσαν οι Rolling Stones. Η περιοδεία ονομάζεται the Stones - No Filter και δεν θα περάσει από τη χώρα μας. Ο Mick Jagger είναι 74 ετών  ο Keith Richards επίσης 74, o Ron Wood παλληκαράκι, 69 ετών κι ο Charlie Watts 76!
Οι Steely Dan, πολύ δημοφιλείς στην Αμερική και ελάχιστα στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια θα εμφανιστούν στην Αγγλία, στο BluesFest 2017 του Λονδίνου. Οι Steely Dan αποτελούνται από τους
Donald Fagen 69 ετών και Walter Becker 67. Μαζί τους κι οι Doobie Brothers, που για την οικονομία του χώρου δεν θα αναφερθώ στις ηλικίες τους, αλλά στο γεγονός ότι κυκλοφορήσαν το πρώτο άλμπουμ τους το 1971, άρα όλοι πάνω από 66 ετών.
Οι διοργανωτές του BluesFest πιστεύουν ότι εισπρακτικά η φετινή διοργάνωση θα σκίσει.
Οι Guns’n’Roses θα εμφανιστούν σε μια συναυλία στο Buenos Aires της Αργεντινής, μαζί με τους Who κι αμφότεροι ευελπιστούν να προσθέσουν κι άλλες ημερομηνίες. Ο Roger Daltrey είναι 73 ετών κι ο Pete Townshend  72.
Δυστυχώς, μαζί με τους ήρωες μας, τελειώνουν κι οι μεγάλες συναυλίες. Αυτές που μαζεύουν στη χώρα μας 30-40.000 ανθρώπους. Σίγουρα το rock θα συνεχιστεί και χωρίς αυτούς, αλλά με διαφορετική μορφή. Θα του λείψει το μεγαλείο, ο όγκος, ο παλμός. Αυτό που είναι το rock. Καλοί οι Parkway Drive, ακόμα καλύτεροι οι Linkin Park, οι Korn, οι Delftones, οι Mudvayne, Artic Monkeys, Arcade Fire κ.α. Η εποχή που βγήκαν οι ….δεινόσαυροι ήταν τέτοια, που ευνόησε την εξέλιξη του rock όπως την ξέρουμε. Από την άλλη πλευρά, η σημερινή νεολαία μη φαντάζεστε ότι ενθουσιάζεται όπως εμείς με τους δικούς μας ήρωες. Κάθε εποχή έχει τα δικά της ινδάλματα κι εμείς τα ζήσαμε. Και τα ζήσαμε ωραία. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
11/5/17
 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Και οι Deep Purple ? Κάθε χρονο σχεδόν κανουν δεκάδες συναυλιες αν και η τελευταια τουρνε λογικα θα ειναι και η τελευταια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή