ΠΕΘΑΝΕ Ο GREGG ALLMAN.

Για ακόμα ένα πρωινό ξυπνήσαμε και το πρώτο που μάθαμε ήταν το θάνατο του σπουδαίου κιθαρίστα/πιανίστα/τραγουδιστή, συνιδρυτή των θρυλικών Allman Brothers, Greg Allman. Όπως αναφέρει κι η ανακοίνωση, ο 69χρονος Gregg απεβίωσε στο σπίτι του στη Savannah της Georgia, μετά από διαρκή προβλήματα υγείας όπως ηπατίτιδα και μετεγχειρητικές επιπλοκές στο συκώτι που τελικά τον οδήγησαν σε καρκίνο του ήπατος..
Η τεράστια κι άνευ προηγούμένου επιδραστική πορεία του, ξεκινά στα μέσα της δεκαετίας του 60, όταν μαζί με τον με τον αδελφό του Duane (διάβασε εδώ) σχηματίζει τους Escorts που μετεξελίχθησαν σε Hour Glass κι ηχογράφησαν 2 άλμπουμ. Το 1969 με ορμητήριο τη γενέτειρα τους, το Macon της Georgia  σχημάτισαν τους Allman Brothers, με τους οποίους διέγραψαν μια εκπληκτική πορεία. Ο Duane σκοτώθηκε το 1971 αλλά ο Gregg συνέχισε με το συγκρότημα αλλά και με προσωπικούς δίσκους έως τις ημέρες μας. Η τεράστια επιτυχία τους οφείλεται στο μοναδικό ήχο που παρουσίασαν, ένα κράμα blues, jazz και southern rock σε συνδυασμό με την ξεχωριστή ένρινη φωνή του Gregg και το ά-ρ-τ-ι-ο παίξιμο των μοναδική αδελφών Allman και του κιθαρίστα Dicky Betts.
Πρώτο studio άλμπουμ των Allman Brothers ήταν το The Allman Brothers Band (19690 και τελευταίο το Hittin' the Note (2003), ενώ έχουν ηχογραφήσει σωρεία καλών live άλμπουμ. Κορυφαία άλμπουμ γα το συγκρότημα αλλά και για το χώρο του southern rock είναι τα Idlewild South(1970),  Eat A Peach (1972), Brothers and Sisters(1973), Win, Lose or Draw (1975) και Enlightened Rogues (1979). Η προσωπική του καριέρα αριθμεί 7 άλμπουμ με καλύτερα τα Laid Back(1973), I'm No Angel (1987) και Searching for Simplicity (1997).


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου