ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ



Μεσημεράκι σε καφενεδάκι της οδού Μαυροκορδάτου. Ο υπογράφων και ο συναυλιολόγος Νώντας Κολλιός γράφουν σε ένα χαρτί μερικά γυναικεία ονόματα που κάποτε μάς απασχόλησαν. Όχι απαραίτητα με τα τραγούδια τους αλλά και με την εξωτερική τους εμφάνιση! Ακολουθεί η λίστα, οι φωτογραφίες, τα video με την διευκρίνιση ότι το παρόν δεν αποτελεί εξαντλητική παρουσίαση κι αποφύγαμε τα κλασικά μεγάλα ονόματα του παρελθόντος.

Lee Aaron
Νομίζω ότι το μοναδικό καλό κομμάτι της είναι το Metal Queen. Μια από τις πολλές επίδοξες βασίλισσες του είδους που δεν τα κατάφερε.
Α.Ρ
Lee Aaron

Robin Beck

To 1988, όλος ο κόσμος έμαθε την Robin Beck χάρη στο τραγούδι First Time, που ακουγόταν στη διαφήμιση της Coca Cola. Το τραγούδι έγινε μεγάλη επιτυχία και στην Ελλάδα. Το άλμπουμ της Trouble or Nothin'(1989) σε παραγωγή του Desmond Child, εκτός από το First Time, περιέχει πολύ καλά κομμάτια  όπως Hide Your Heart (διασκευή σε τραγούδι των Kiss που το έχει ερμηνεύσει κι η Bonnie Tyler), Save up all your tears και If You Were a Woman (And I Was a Man) (κι αυτό διασκευή, πρώτη εκτέλεση Bonnie Tyler). Έκτοτε τίποτε σημαντικό. Διάβασε εδώ την ιστορία της.
Α.Ρ.
Pat Benatar
Μια από τις σημαντικότερες και καλύτερες Αμερικανίδες τραγουδίστριες την πενταετία  1979 – 1984 Διάβασε εδώ το αφιέρωμα που είχαμε παρουσιάσει πριν λίγο καιρό.
Ν.Κ.
Doro
 Η Dorothee Pesch είναι η Βασίλισσα του Metal και τόσα χρόνια παραμένει πιστή σε αυτό που κάνει. Την προτιμούσα όταν ήταν τραγουδίστρια των Warlock.
A.Ρ.
Lisa Dominique
Ανύπαρκτη καριέρα, ανύπαρκτη φωνή, αλλά  από εμφάνιση….Κι όμως κυκλοφόρησε 2 άλμπουμ!
Α.Ρ.
Lisa Dominigue
Rock Goddess 
Heavy Metal trio απ΄το Ενωμένο Βασίλειο. Μάλλον ζήλεψαν τη δόξα των Girlschool κι ακολούθησαν την ίδια τακτική: μαγκιά, αγριάδα και Metal εμφάνιση. Το 1983 με τη βοήθεια του παραγωγού Chris Tsagarides κυκλοφόρησαν το πρώτο άλμπουμ τους (Hell Hatch No Fury) κι ακολουθεί περιοδεία με τους Y&T, Iron Maiden και Def Leppard. Το 1987 κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους (Young and Free) και λίγο αργότερα διαλύονται. Επανασχηματίστηκαν το 2013 με το αρχικό line up χωρίς επιτυχία.
Ν.Κ.
Lita Ford
Μα πόσες βασίλισσες έχει το metal; Η μια είναι η Doro, η άλλη η Lita Ford κι η τρίτη η Lee Aaron. Πρώην μέλος των Runaways, ξεκίνησε την προσωπική της καριέρα το 1983 και την τριετία 1988-1991 γνώρισε την μεγαλύτερη επιτυχία της.
Α.Ρ.
Susie Hatton.
Κανείς δεν θα την ήξερε αν δεν ήταν κάποτε η κοπέλα του τραγουδιστή των Poison, Bret Michaels. Άφωνη με τη βούλα, αλλά το 1991 ελέω Bret Michaels υπέγραψε στην Capitol και κυκλοφόρησε το άλμπουμ Body & Soul με μουσική κατεύθυνση στο hard arena ύφος της εποχής. Δεν φαντάζομαι να της φταίνε οι Nirvana που δεν έκανε καριέρα.
Α.Ρ.
Susie Hatton

Heart
Οι αδελφές Ann και Nancy Wilson, ξεκίνησαν το 1976 με το Dreamboat Annie κι έως σήμερα εξακολουθούν να εμφανίζονται σε μεγάλους χώρους και να έχουν φανατικό κοινό. Η…μετακόμισή τους το 1985 από την CBS στην Capitol με το υπερπετυχημένο άλμπουμ “Heart” με τα 4 super hits και τα 6.000.000 αντίτυπα μόνο στην Αμερική, τις ζωντάνεψε μετά από 3 μέτρια άλμπουμ στην CBS (για αυτό και δεν τους ανανέωσαν το συμβόλαιο). Ακολουθεί το Bad Animals και το Brigade για να κλείσει μια πολύ πετυχημένη τριάδα δίσκων. Οι Heart εξακολουθούν να περιοδεύουν και να ηχογραφούν άλμπουμ (πιο πρόσφατο το Beautiful Broken 2016), ενώ έκαναν και τους ίδιους τους Led Zeppelin να τις παραδεχτούν όταν έπαιξαν το Stairway to Heaven. Απλά αξεπέραστες!
Ν.Κ.
Heather Findlay
Ήταν τραγουδίστρια των Mostly Autumn από το 1996 έως και το 2010, συνδυάζοντας το όνομά της αλλά και την ερμηνεία της με την καλύτερη περίοδο του βρετανικού συγκροτήματος (διάβασε εδώ) Α.Ρ.
FIONA
Fiona Eileen Flanagan ή σκέτη Fiona όπως την ξέρουμε, αν και προσπάθησε δεν κατάφερε να κάνει καριέρα, παρ' όλο τα 5 άλμπουμ της. Στο βιογραφικό της με μεγάλα γράμματα γράφει "πρώην σύζυγος του παραγωγού Beau Hill".

Heather Findlay
Lzz Hale
H

Εlizabeth Mae "Lzzy" Hale εκτός από όμορφη είναι και συνιδρυτικό μέλος των Halestrorm. Σε άλλες εποχές, θα την είχα αφίσα στο δωμάτιο μου! Α.Ρ.
Girlschool
Καθαρόαιμη θηλυκή τετράδα με καταγωγή από το Ενωμένο Βασίλειο. Δρα επίσημα από το 1998 έως τις ημέρες μας. Πήραν το όνομά τους από το τραγούδι Girl School που υπάρχει στη β΄πλευρά του single των Wings, “Mull of Kintyre” . Με τη βοήθεια του Lemmy παίζουν support στους Motorhead στην περιοδεία του Overkill και το 1980 κυκλοφορούν το πρώτο άλμπουμ  τους με τίτλο Demolition. Το single Please don’t touch που κυκλοφόρησε με τους Motorhead κάτω από  το όνομα HeadGirl (συνδυασμός των ονομάτων Girlschool και Motorhead)τις καθιέρωσε. Το 1981 κυκλοφορούν το άλμπουμ Hit and Run κι έως σήμερα περιοδεύουν, ηχογραφούν και …δεν αντιγράφονται!
Ν.Κ.
Issa
Νορβηγίδα τραγουδίστρια, που εμφανισιακά λέει, αλλά από τραγούδια τίποτε Προωθήθηκε όσο καμιά άλλη από το περιοδικό A.O.R. αλλά δεν έφτανε.
Α.Ρ.
Issa

LZZ HALE
Lorraine Lewis
Δεν νομίζω ότι θα ασχολιόταν κανείς μαζί της αν δεν συμμετείχε στους Femme Fatale που έκαναν τη μικρότερη δυνατή καριέρα. Μας απασχόλησε ξανά λόγω της τηλεοπτικής σειράς  "Ex-Wives Of Rock" διάβασε εδώ
Α.Ρ.
 
Alannah Myles
Η κοκκινομάλλα Καναδή τραγουδίστρια καθιερώθηκε το 1989 με το πρώτο ομότιτλο άλμπουμ της και με το mega hit "Black Velvet". Διακαής πόθος του Robert Plant , δεν μπόρεσε να επαναλάβει ούτε στο ελάχιστο την επιτυχία του Black Velvet στα επόμενα άλμπουμ της. 
Α.Ρ.
Anette Olsson
Καλή τραγουδίστρια, αλλά η ιστορία θα την αναφέρει πάντα σαν την αντικαταστάτρια της Tarja Turunen στους Nightwish. Τραγουδά στα άλμπουμ τους Dark Passion Play και στο Imaginaerum, ενώ παλαιότερα ήταν μέλος των Alyson Avenue. 
Α.Ρ.

The Runaways
Εδώ έχουμε την απαρχή των γυναικείων συγκροτημάτων. Πρωτοεμφανίστηκαν το 1975 στο Los Angeles  και τον Ιούνιο της επόμενης χρονιάς κυκλοφορούν το πρώτο άλμπουμ με τίτλο το όνομά τους. Το single, Cherry Bomb (No 106 USA, No 1 Japan) της κάνει γνωστές, με τις Joan Jett  και Lita Ford να ξεχωρίζουν σαν προσωπικότητες. Η συνέχεια των Runways είναι εκρηκτική. Μετά την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ τους Queens of Noise(1977) ακολουθεί παγκόσμια περιοδεία που καταλήγει στην Ιαπωνία που είναι δημοφιλέστατες. Διαλύθηκαν το 1979 αφήνοντας πίσω τους μεγάλη κληρονομία στα επερχόμενα κορίτσια που ήθελαν να γίνουν rock stars!
N.K.
Simone Simons
Αδιαφιλονίκητη star η τραγουδίστρια των Epica. ΟΚ δεν τρελαίνομαι για τη μουσική τους αλλά η Simone είναι star.
Nita Strauss
Ανήκει στη νέα γενιά των θηλυκών παρουσιών και μάλιστα των πολύ καλών. Έγινε γνωστή χάρις στη συμμετοχή της στις Iron Maidens (γυναικείο tribute συγκρότημα) κι αντικατέστησε την Orianthi στο συγκρότημα του Alice Cooper. Το όνομά της περιλαμβάνεται στους καταλόγους με τους καλύτερους/ες κιθαρίστες.
Α.Ρ.

Tina Turner
Η μια και μοναδική Tina, η καλύτερη ερμηνεύτρια τόσο soul όσο και rock. Με μια λέξη ....αξεπέραστη. Εκείνη την Τρίτη, στις 28 Αυγούστου 1990 στην Αθήνα και στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, ήμουν κι εγώ εκεί κι ακόμα χορεύω. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι το πραγματικό της όνομα είναι Anna Mae Bullock. Προσέξτε μήπως ξαφνικά στα 78 της αποφασίσει να βγει περιοδεία και στείλει πολλά κορίτσια αδιάβαστα.
Α.Ρ.


Tarja Turunen
Η αρχόντισσα, η Κυρά. Η ιέρεια. Η πρώτη και καλύτερη τραγουδίστρια των Nightwish. Απόλαυσή να την ακούς και να την βλέπεις
Α.Ρ.
Bonnie Tyler
Το 1985 κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Rock in Athens της απευθύνθηκε από δημοσιογράφο μεγάλης καθημερινής εφημερίδας η τρομερή ερώτηση; «έχετε κάνει εγχείρηση στις φωνητικές χορδές σας για να μοιάζει η φωνή σας με αυτή του Rod Stewart;”
Την Bonnie Tyler τη γνώρισα το 1985 κι έκτοτε βρεθήκαμε πολλές φορές τόσο όσο εργαζόμουν στην CBS όσο και στην BMG. Κι όλες τις φορές απεκόμισα γι αυτήν την ίδια άποψη: Θαυμάσιος άνθρωπος!
Α.Ρ.

Vixen
Κλασικό μελωδικό hard rock γυναικείο συγκρότημα του 80! Με την κυκλοφορία του πρώτου ομότιτλου άλμπουμ τους το 1988 σαρώνουν τα Charts με τη βοήθεια του MTV και τη συμβολή του συνθέτη Richard Marx! Η μεγάλη επιτυχία τους "Εdge of broken Hearts" είναι δική του σύνθεση! Ακολουθούν περιοδείες με ονόματα όπως Ozzy, Bon Jovi και Scorpions για να φθάσουμε στο 1990 όπου κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους Rev It Up. Στο pick της καριέρας τους,αποφάσισαν ότι έχουν μουσικές διαφορές(!) και το 1991 διαλύθηκαν . Επανασυνδέθηκαν το 1997 κυκλοφορόντας το άλμπουμ Tangerine για να διαλυθούν και να ξαναβρεθούν το 2001.
Ν.Κ.

27/5/17
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου