IRON MAIDEN - '2 MINUTES TO MIDNIGHT"

Το βιβλίο των τραγουδιών των Iron Maiden άνοιξε και πρώτο σας παρουσιάζουμε το θρυλικό "2 Minutes to Midnight" που συμπεριλαμβάνεται στο άλμπουμ τους Powerslave (1984). Και σημειώνω την έκφραση "το βιβλίο των τραγουδιών των Iron Maiden¨" γιατί σχεδόν όλα(!) τα τραγούδια τους έχουν πίσω τους μια ιστορία που μελλοντικά θα παρουσιαστούν σε αυτή τη στήλη.
Να επιστρέψουμε στο "2 Minutes to Midnight" που είναι σύνθεση των Adrian Smith και Bruce Dickinson και έφθασε έως το Νο11 του βρετανικού Chart. Οι στίχοι αναφέρονται στο συμβολικό ρολόι που την ημέρα της κρίσης θα φθάσει «2 λεπτά πριν τα μεσάνυχτα» για να καταστραφεί ο κόσμος (σ.σ.αυτό που λέμε εμείς στο παρά 5). Αντιπροσωπεύει την αντίστροφη μέτρηση πριν την καταστροφή, όπως είχε γίνει το 1953 όταν η Σοβιετική Ένωση έκανε δοκιμές για τη βόμβα υδρογόνου. Το εξώφυλλο του single είναι ενδεικτικό με την υδρογονοβόμβα να έχει εκραγεί και τις σημαίες μεσίστιαιες.
Κατά την προσφιλή συνήθεια των Iron Maiden, το τραγούδι κυκλοφόρησε και σε single 45 στροφών με b side το "Rainbow's Gold" των άγγλων Beckett, ενώ το maxi single εκτός από το "Rainbow's Gold" είχε και το"Mission from 'Arry" (spoken word) που δεν περιέχει μουσική αλλά τη …διαφωνία που είχαν οι Harris και Nicko McBrain μετά από συναυλία στη Pennsylvania. Συγκεκριμένα μέσω ενός roadie, o Smith παρακάλεσε τον McBrain να τραβήξει λίγο το σόλο του, γιατί αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα με τον ενισχυτή του μπάσου. Ο roadie δεν κατόρθωσε να μεταφέρει το μήνυμα στην ώρα του στον ντράμερ και να η παρεξήγηση! Ο Bruce Dickinson ήταν μπροστά όταν έγινε η παρεξήγηση και έγραψε σε ένα μαγνητόφωνο τη συζήτηση, η οποία με τη σειρά της μπήκε στο maxi single!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
2/4/17
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου