ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ! Ο BOB DYLAN ΠΗΓΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ NOBEL!

Έπειτα από μήνες αβεβαιότητας, ο Bob Dylan πήρε το Σάββατο στη Στοκχόλμη το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών με τους σουηδούς ακαδημαϊκούς, οι οποίοι τον τίμησαν για την ποίησή του.

Ο 75χρονος Dylan είναι ο πρώτος τραγουδιστής που προστίθεται στους άνδρες και τις γυναίκες των γραμμάτων που έχει βραβεύσει η σουηδική ακαδημία από το 1901, μεταξύ αυτών προσωπικότητες όπως  Τόμας Μαν, Αλμπέρ Καμί,  Σάμιουελ Μπέκετ,  Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες,  Ντόρις Λέσινγκ κ.α.
Αφού για αρκετές εβδομάδες έπαιξε κρυφτό με τα μέλη της επιτροπής, αν τελικά το δεχτεί κι αφού τελικά το δέχτηκε ξαναέπαιξε κρυφτό για να θα πάει να το παραλάβει(!), ο σουηδός ακαδημαϊκός Horace Edol  επιβεβαίωσε με αν «ναι» την παράδοση του βραβείου, χωρίς όμως να γίνουν οι ακριβείς περιστάσεις κάτω από τις οποίες του δόθηκαν το έντυπο της βράβευσής του και το τιμητικό μετάλλιο, αν δηλαδή αυτό έγινε πριν από τη συναυλία του στη Στοκχόλμη ή μετά. Κι αυτό γιατί ο Dylan επρόκειτο να δώσει δύο συναυλίες στη σουηδική πρωτεύουσα. Βέβαια αυτό είναι το λιγότερο κι όλοι μένουμε με την απορία γιατί όλη αυτή η μυστικότητα.
Να σημειώσουμε ότι μυστήριο παραμένει της εκφώνηση της λεγόμενης «ομιλίας αποδοχής» του βραβείου, που μπορεί να έχει οποιαδήποτε μορφή, να είναι για παράδειγμα ένα τραγούδι.
Κάθε νικητής πρέπει να εκφωνήσει αυτή την ομιλία, γνωστή και ως «διάλεξη Νόμπελ», μέσα σε έξι μήνες μετά την τελευτή απονομής των βραβείων τη 10η Δεκεμβρίου - δηλαδή ο Dylan έχει προθεσμία γι' αυτό μέχρι και τη 10η Ιουνίου.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου