SABATON/ACCEPT PIRAEUS ACADEMY, ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017. Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ







Με το που ανακοινώθηκε αυτή η συναυλία, σ’ όλους έκανε εντύπωση ότι headliners είναι οι σουηδοί Sabaton κι όχι οι Accept. Σε συνεντεύξεις του κιθαρίστα του γερμανικού συγκροτήματος, Wolf Hoffmann, η απορία λύθηκε(;) αφού τοποθετήθηκε λέγοντας ότι τα τελευταία χρόνια οι Sabaton είναι πολύ δημοφιλείς στην Ευρώπη και μια περιοδεία μαζί τους σαν support, θα τους «συστήσει» και σε ένα καινούργιο κοινό.Τη συναυλία άνοιξαν οι Twilight Force που δεν τους πρόλαβα και ζητώ τόσο από αυτούς συγγνώμη όσο κι από εσάς που δεν μπορώ να μεταφέρω μια γνώμη, αλλά αν κρίνω από τα σχόλια φίλων και γνωστών καλύτερα που τους έχασα.
Οι Twilight Force ντυμένοι ξωτικά!
Ακριβώς στις 9 στη σκηνή του κατάμεστου Piraeus, εμφανίστηκαν οι Accept ( το support συγκρότημα που λέγαμε) με ένα σαρωτικό greatest hits set list που ξεκίναγε με το Stampede, συνέχισε με το Staligrand (τι κομματάρα) και συνέχισε έως τις 10 με τα Restless and Wild,  London Leatherboys, Final Journey (αδύνατη στιγμή), Princess to the Dawn, Fast as a shark,  Metal Heart, Teutonic Terror κι έκλεισαν με το Balls to the Wall. Δεν χρειάζεται να γράψω ότι κατά τη διάρκεια της εμφάνισης τους ο κόσμος συμμετείχε αδιάκοπα και δεν χρειάζεται να γράψω ότι ΟΛΟΙ υποκλιθήκαμε σε αυτό το μεγάλο συγκρότημα, για μια ακόμα φορά. Για την ιστορία, το σκηνικό των Accept, ήταν μόνο ένα μέρος της όλης σκηνής που συνοδεύει το show σε μεγαλύτερους χώρους. Τέλος, να σημειώσω ότι οι Accept είναι από τα ελάχιστα συγκροτήματα που άλλαξαν δύο τραγουδιστές μετά τον αρχικό Udo (τον David L. Reece και τον νυν Mark Tornillo) και κατάφεραν να  ξαναμπούν σε διαδρομή επιτυχίας και μάλιστα μεγάλης.
Πριν την εμφάνιση των Accept αλλά και μετά το τέλος της εμφάνισής τους, άκουγα που πολλοί ρώταγαν «αν θα μείνεις να δεις και τους Sabaton” λες και πρόκειται να κάνουν κάποια παλληκαριά!
Ο ουρά έξω από το Piraeus!

Στις 10.30 που βγήκαν οι σουηδοί, όχι μόνο δεν είχε φύγει κανείς, αλλά η πλειοψηφία του κοινού ήξερε όλους(!)τους στίχους από τα τραγούδια. Κι αν οι Accept ήταν σαρωτικοί, οι Sabaton ήταν απολαυστικοί.  Χωρίς να διαθέτουν τον ήχο και το ειδικό βάρος των Accept παρουσιάζουν ένα απολαυστικό show με πολλά θεατρικά στοιχεία. Η σκηνή έμοιαζε με πολυβολείο με τον ντράμερ ( ο ίδιος  που έπαιξε με τους Twilight Force) πίσω  από πολυβόλα(!) και τον επικομέταλ τους να ξεσηκώνει. Δεν είμαι καθόλου  εξοικειωμένος    παρά μόνο 4-5 γνωστών τραγουδιών τους αλλά οφείλω να ομολογήσω ότι περάσα καλά. Ζορίστηκα λίγο με τους 4 Λακεδαιμόνιους στρατιώτες που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια του Sparta με χλαμύδες, περικεφαλαίες, ασπίδες και κοντάρια (που είσαι Λιακόπουλε) αλλά αν δεν το κάνουν αυτό οι Sabaton ποίοι θα το κάνουν; Εξ’ άλλου το θεατρικό στοιχείο είναι άμεσα συνεδεμένο με τη μουσική τους. Όπως έγραψα και πιο πάνω, μπορεί να μην είμαι εξοικιωμένος με τα τραγούδια τους αλλά αυτά τα λίγα που ξέρω τα είπαν (Last stand/Sparta/Lost Batallion/Primo Victoria/Carulus Rex). Όσο για το intro με το You’re in the army now των ολλανδών Bolland από το 1982 σε metal διασκευή, ήταν πολύ έξυπνο. Τους ξανάβλεπα ευχαρίστως!Και για το τέλος κράτησα μια παρατήρηση. Υπήρχε ένα πολύ μεγάλο stand με t-shirts/βινύλια και cd. Στα t-shirts, οι Accept είχαν 5 κι οι Sabbaton 14!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
ΦΩΤΟ; ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

Η νταλίακ ξεφωτώνει.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου