LISTENING SESSION: REFLECTION - BLEED BABYLON BLEED. H MAΡΙΖΑ CRASH ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΑΚΟΥΣΕ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

H Mariza Crash ήταν παρούσα στις 21 Ιανουαρίου , στην προακρόαση του νέου δίσκου των Ελλήνων REFLECTION, στα Music House Studios.
Πέρασαν 9 χρόνια από το τελευταίο δίσκο τους. Έγιναν αλλαγές στο line up αλλά και υπήρξαν σοβαρά θέματα υγείας. Παρ’ όλα αυτά είναι πάλι στο προσκήνιο και αποφασισμένοι να αφήσουν τους πάντες άφωνους με το BLEED BABYLON BLEED.Σας παραθέτω μια σύντομη περιγραφή του δίσκου σε συνεργασία με το ROCKPAGES.GR και τον Κώστα Κουναδίνη.
1. Marching to Glory (1:18)
Ο δίσκος ξεκινάει με μια επική εισαγωγή για να σε προθερμάνει για το τι θα ακολουθήσει και πετυχαίνει μια γλυκο-σκότεινη ατμόσφαιρα. Στη διήγηση ακούγεται ο Albert Bell (Forsaken, Nomad Son).
2. Glorious Victory (4:38)
Oτι λέει ο τίτλος. Ταξιδεύεις κατευθείαν στα λημέρια του Οδυσσέα και ότι μάχη και να έδωσες την κέρδισες…
3. The Iron Tower (4:24)
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα από τα φοβερά κομμάτια του δίσκου και την επιλογή μου για τον ROCKMACHINE.GR.Mια φανταστική ιστορία εμπνευσμένη από το Μεσαίωνα με μια αρκετά doom αύρα. Σ’ αυτό το κομμάτι ξεχωρίζεις τον νέο τραγουδιστή των Reflection,  George Thomaides.
4. Fallen Shadow (5:02)
Έντονη η μελωδία στο συγκεκριμένο κομμάτι, πράγμα που μου προκαλεί τρομερή οικειότητα με το δίσκο και ανεβάζει σταθερά το tempo μαζί με τη πώρωση.
5. Takla Makan (4:43)
Η κορυφαία συμμετοχή του δίσκου δεν είναι άλλη από τον Mats Leven (Candlemass, Malmsteen, Abstract Algebra κ.α.) που τραγουδάει ένα κομμάτι κομμένο και ραμμένο στη φωνή του. Όπως πληροφορήθηκα από τη μπάντα, όταν το έγραψαν είχαν στο μυαλό τους να το τραγουδάει ο Mats και φυσικά το έκαναν πράξη , με τεράστια επιτυχία.
6. Time Traveler (4:57)
Μια στιγμή πολύ power στα μισά του άλμπουμ, με ένα κομμάτι που θα προκαλέσει πανικό στα επερχόμενα live τους.
7. Stormbringer (3:44)
Στη φωνή ο Kostas Tokas (Power Crue, Reload) με ένα epic metal κομμάτι που θα πρέπει να υπάρχει οπωσδήποτε στο set list των επερχόμενων live τους.
8. Ruler of My Own Land (4:59)
Κομμάτι αφιερωμένο στη γενοκτονία του Πόντου και μελωδία που δεν θα αφήσει κανέναν ανεπηρέαστο.
9. Bleed Babylon Bleed (6:01)
Ο ιδρυτής της μπάντας Στάθης .. μας ξετυλίγει το ταλέντο του στη ποντιακή λύρα με ένα ακόμα άσμα αφιερωμένο στο Πόντο .Φοβερή η επιλογή λύρας σε ένα power κομμάτι όπως αυτό.
ΜΑΡΙΖΑ CRASH
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου