HEART - THESE DREAMS

To These Dreams ήταν το πρώτο Νο1 single που είχαν οι Heart στο αμερικάνικο chart του Billboard και περιλαμβάνεται στο άλμπουμ τους Heart (1985) που επίσης πήγε στο Νο1 . Το άλμπουμ έβγαλε κι άλλες μεγάλες επιτυχίες όπως τα What about Love, Never, Nothin' at all και If looks could kill, αλλά μόνο το These Dreams πήγε No1.
Το τραγούδι είναι σύνθεση του Martin Page (έχει γράψει και τα We built this city των Starship και King of Wishful Thinking των Go West) και του μόνιμου συνεργάτη του Elton John, Bernie Taupin. Αρχικά το τραγούδι δόθηκε στη Stevie Nicks που δεν το ηχογράφησε και μετά στους (στις) Heart, που μόλις είχαν υπογράψει στην Capitol  κι έψαχναν για τραγούδια για το άλμπουμ τους.
Το κομμάτι είναι αυτό που λέμε power ballad, ένας όρος που εμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 80 κι ερμηνεύεται από την Nancy Wilson που την ημέρα που το ηχογράφησε ήταν κρυωμένη κι η φωνή της έβγαινε με δυσκολία. Όταν το τραγούδι έγινε Νο1 και γνώρισε επιτυχία, οι άνθρωποι από την εταιρεία της έλεγαν "πες μας πότε θα είσαι κρυωμένη για να ηχογραφήσεις τραγούδι"!
Το θέμα των στίχων, του Bernie Taupin, αναφέρεται σε μια γυναίκα που προτιμά να ζει μέσα στον κόσμο των ονείρων παρά στον πραγματικό. Κάθε δευτερόλεπτο που βλέπει όνειρο, ζει μια άλλη ζωή μακριά από τον πόνο.Γι αυτό και παραμένει έως σήμερα αξεπέραστο ακόμα και από το ίδιο το συγκρότημα. Αξίζει να σημειώσω, την ιστορία που  περιγράφει η Nancy Wilson στο περιοδικό Rock Candy (Φεβρ-Μαρ 2021) όταν άκουσα ένα demo του "These Dreams" καιτο...ερωτεύτηκε. Όμως ο παραγωγός Ron Nevison το απέριψε γιατί θεώρησε ότι ο ήχος του δεν έκανε για τις Heart και την ίδια αρνητική αντιμετώπιση είχε κι από τη δισκογραφική εταιρεία κι από το management. Κατόπιν παρακλήσεων της, δέχτηκαν να το συμπεριλάβουν στο άλμπουμ και πήγε Νο1 στους μικρούς δίσκους!
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
22/3/17
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment
  1. Ενα κομματι διαμαντι κυριολεκτικα τοσο συνθετικα οσο και ενορχηστρωτικα .Αξιζει να ακουστει και σε διαφορετικες εκτελεσεις απο καποια dvd τους . Ποτε το κομματι αυτο δεν βγηκε απο το playlist των συναυλιων τους οσο και ηθελαν να τονισουν τις led zeppelin επιροες τους (? ) τα τελευταια χρονια .Πιο πολυ σε pop μπαλαντα παραπεμπει παρα σε power ballad (ειδος που υποτιθεται εχει και καποια γκαζια στην κορυφωση/ρεφρεν του ) αλλα δεν εχει σημασια η καταταξη του , σημασια εχει το ποσο τεραστιο ειναι το κομματι αυτο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή