DAVID BOWIE: ΣΕ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΚΑΙ ΒΙΝΥΛΙΟ

Για ακόμα μια φορά το Βασιλικό Ταχυδρομείο της Μ. Βρετανίας πρωτοπορεί, προχωρώντας στην κυκλοφορία γραμματοσήμων με εξώφυλλα του David Bowie. Tα άλμπουμ που εικονίζονται είναι τα Hunky Dory, Aladdin Sane, Heroes, Let's Dance, Earthling και Blackstar και μάλιστα κάνουν και διαγωνισμό με μπαλόνια με ήλιο. Η Royal Mail έκλεισε τις 52 σειρές γραμματοσήμων μέσα σε μπαλόνια ηλίου, τα οποία ελευθέρωσε και ταξίδεψαν με 12 μίλια την ώρα για να φτάσουν σε ύψος πάνω από 34 χιλιόμετρα στην ατμόσφαιρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian. Στη συνέχεια τα μπαλόνια έσκασαν και τα γραμματόσημα έπεσαν στο έδαφος και οι θαυμαστές του τραγουδιστή θα έχουν τη δυνατότητα να τα κάνουν δικά τους, εφόσον τα εντοπίσουν. Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό μπείτε εδώ. Από την κεντρική σελίδα των Royal Mail www.royalmail.com μπορείτε να δείτε σε ποιά συγκροτήματα και καλλιτέχνες έxουν κυκλοφορήσει γραμματόσημα και να τα αποκτήσετε.
Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι ο αριθμός 52 που επέλεξε η Royal Mail είναι συμβολικός καθώς τόσα ήταν τα χρόνια της καριέρας του David Bowie.
Κι επειδή πλησιάζει η Record Store Day, δύο άλμπουμ με υλικό από τον Bowie θα κυκλοφορήσουν στις 22 Απριλίου. Tο πρώτο τιτλοφορείται Cracked Actor (Live in Los Angeles ’74)κι ηχογραφήθηκε στο Universal Amphitheatre κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Diamond Dogs  με τη συμμετοχή των Spiders From Mars. Το remix έγινε από τον Tony Visconti το φθινόπωρο του 2016 και θα κυκλοφορήσει σε τριπλό βινύλιο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
Το EP θα είναι split (με υλικό από δύο καλλιτέχνες. Τον Bowie με remix από τις ηχογραφήσεις του στο άλμπουμ Hunky Dory και της Dana Gillespie, η οποία συνδέεται μαζί του λόγω του όρτι ε΄χιε συμβόλαι ο  με την Gem Group, εταιρεία του manager του Bowie,  Tony Defries κι η πρώτη κυκλοφορία του είχε γίνει σε 500 αντίτυπα.
David Bowie, ‘Cracked Actor (Live in Los Angeles ’74)’ Tracklisting
Side 1
“Introduction”
“1984”
“Rebel Rebel”
“Moonage Daydream”
“Sweet Thing / Candidate / Sweet Thing”
Side 2
“Changes”
“Suffragette City”
“Aladdin Sane”
“All the Young Dudes”
“Cracked Actor”
Side 3
“Rock ‘n’ Roll With Me”
“Knock on Wood”
“It’s Gonna Be Me”
“Space Oddity”
Side 4
“Diamond Dogs”
“Big Brother”
“Time”
Side 5
“The Jean Genie”
“Rock ‘n’ Roll Suicide”
“John, I’m Only Dancing (Again)”
Side 6
David Bowie logo etching
David Bowie, ‘Bowpromo’ Track Listing
“Oh! You Pretty Things”
“Eight Line Poem”
“Kooks”
“It Ain’t Easy”
“Queen Bitch”
“Quicksand”
“Bombers / Andy Warhol Intro”
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου