ΟΛΑ ΤΑ ROCK ΒΡΑΒΕΙΑ GRAMMY. ΔΕΙΤΕ ΤΟΥΣ METALLICA ME THN LADY GAGA

Oι David Bowie, Beatles(!) και Bob Dylan ήταν οι νικητές στις περισσότερες κατηγορίες των φετινών rock 59ων βραβείων Grammy. Το άλμπουμ του Bowie, «Blackstar» κέρδισε τρία βραβεία στις κατηγορίες Best Alternative Album, Best Engineered Album (Non-Classical) και Best Recording Package, ενώ τού απονεμήθηκε Grammy για το σύνολο του έργου του το 2006 και για βίντεο το 1985. Γενικά ο Bowie κέρδισε βραβεία  τα οποία δεν είχε κερδίσει ποτέ για τραγούδι ή άλμπουμ του ενώ βρισκόταν εν ζωή! To ομώνυμο τραγούδι του δίσκου Blackstar πήρε το βραβείο Grammy στην κατηγορία Best Rock Performance, υποσκελίζοντας το “The Sound of Silence” των Disturbed.
Οι Beatles με την ταινία ντοκουμέντο Eight Days a Week: The touring years κέρδισαν το Grammy στην κατηγορία.  Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μας θυμίζει ότι οι Beatles κερδίζουν για τρίτη φορά βραβείο σε αυτή την κατηγορία, με τις προηγούμενες να είναι με τις ταινίες The Beatles Anthology (1996) και The Beatles Love: All Together Now (2009).O Bob Dylan και το άλμπουμ του The Cutting Edge 1965-1966 από την σειρά των ακυκλοφόρητων τραγουδιών του Bootleg Series πήρε το Grammy στην κατηγορία Best Historical Album, ενώ το πρόσφατο Fallen Angels κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία Best Traditional Pop Vocal Album. Οι Megadeth και το Dystopia ήταν οι νικητές στην κατηγορία Best Metal Performance, ο Peter Gabriel και το  “The Veil” πήραν το βραβείο στην κατηγορία Best Song Written ενώ οι Velvet Underground τιμήθηκαν με το Grammy της Ακαδημίας για  Lifetime Achievement Award.
Στην ιστορία θα μείνει η εμφάνιση στη σκηνή των Metallica με την Lady Gaga όπου ερμήνευσαν μαζί το “Moth into Flame”. Πάντως η ίδια δηλώνει μεγάλη fan του συγκροτήματος και δείτε τη φωτο που ανάρτησε με τη λεζάντα “The Moth & Metallica” με το tattoo που χτύπησε στην πλάτη της.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου