ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ Ο PETER FRAMPTON ΕΒΓΑΛΕ ΤΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ROLLING STONE!

Η τεράστια επιτυχία του άλμπουμ του Frampton Comes Alive, «έφερε» τον νεαρό άγγλο μουσικό (μόνο 25 ετών εκείνη την εποχή) στο εξώφυλλο του μεγάλου αμερικανικού περιοδικού.  Ήταν Ιούνιος του 1976, όταν το περιοδικό κυκλοφόρησε με τον Peter Frampton στο εξώφυλλο χωρίς πουκάμισο. Ας δούμε όμως πώς έγινε αυτή φωτογράφιση.
Κατ’ αρχάς, όταν του προτάθηκε η φωτογράφιση, δεν του είχε ποτέ προταθεί να φωτογραφηθεί ημίγυμνος, χωρίς πουκάμισο. Ο Frampton πήγε στο studio όπου τον περίμενε ο φωτογράφος Francesco Scavullo, που ειδικευόταν στις φωτογραφίσεις μόδας. Μόλις τον είδε, του πρότεινε να βγάλει το πουκάμισό του, αλλά ο Frampton αρνήθηκε. Η φωτογράφιση έγινε κανονικά, χωρίς ο Frampton να βγάλει το πουκάμισο του. Στο τέλος χρειάστηκε να βγάλει το μακιγιάζ για να βγάλει το πουκάμισό του για μην το λερώσει. Ο Scavullo του ξαναζήτησε να τον φωτογραφίσει χωρίς πουκάμισο, έστω για μία μόνο φωτογραφία. Ο Frampton υποχώρησε κι η μοναδική αυτή φωτογραφία μπήκε εξώφυλλο, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες που μπήκαν στο άρθρο.
Το περιοδικό ξεπούλησε, ο Frampton ό,τι άγγιζε γινόταν χρυσός και πόσο τυχαίο είναι ότι το άλμπουμ που διαδέχτηκε το πολυπλατινένιο Frampton Comes Alive, το «I'm in You» τον παρουσιάζει στο εξώφυλλο με το πουκάμισο ανοιχτό! Τον Ιούνιο του 1977 κυκλοφόρησε ένα άλλο γνωστό περιοδικό, το People, με τον Frampton χωρίς πουκάμισο.

20/2/17/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου