Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΟΠΙΣΘOΦΥΛΛΟΥ(!) WAR CHILD ΤΩΝ JETHRO TULL

Τον Οκτώβριο του 1974 οι Jethro Tull κυκλοφόρησαν το 7ο άλμπουμ τους με τίτλο War Child που διαδεχόταν το "δύσκολο"  A Passion Play (No1 Aμερική, Νο 13 Ενωμένο Βασίλειο).
Το War Child είχε πολύ έντονα τα στοιχεία της folk μουσικής όπως και τα άλμπουμ πριν το A Passion Play πάντα σε συνδυασμό με το rock. Το εξώφυλλο παρουσιάζει μια φωτογραφία (στο αρνητικό της) του Ian Anderson με φόντο την Μελβούρνη. Το ενδιαφέρον έγκειται στο οπισθόφυλλο, όπου είναι φανερό ότι κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης έγινε πλάκα κι είναι από τις ελάχιστες φορές που η φωτογραφία στο  οπισθόφυλλο, έχει μεγαλύτερη σημασία από αυτήν του...εξώφυλλου. Στο κέντρο του οπισθόφυλλου ο Ian Anderson, ενώ ο David Palmer που έκανε τις ενορχηστρώσεις ντύθηκε Θεός(!), ο κιθαρίστας Martin Barre με εκδρομικό αγγλικό κοστούμι μπροστά δεξιά, ανάμεσα στην τρελή παρέα των μεταμφιεσμένων και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος. Η όμορφη κυρία μπροστά δεξιά (πίσω από τον Barre) είναι η Shona Learoyd, προσωπική βοηθός του Anderson και μελλοντική κυρία Anderson. O κύριος με τo το καπέλο, τσάντα και ομπρέλα αλλά και με τη λεοντή(!) είναι ο Terry Ellis, πρώτος manager των Jethro Tull και Πρόεδρος της δισκογραφικής εταιρείας Chrysalis. Όπως γράφει ο Ian Anderson στο εσώφυλλο της επανέκδοσης του άλμπουμ σε cd του 2002, είναι ο μόνος που του ταίριαζε η ενδυμασία Ταρζάν γιατί το μελαχρινό χρώμα του είναι φυσικό!
Οι υπόλοιπες κυρίες και δεσποινίδες είναι οι σύζυγοι και σύντροφοι των μελών του συγκροτήματος αλλά και υπάλληλοι της δισκογραφικής εταιρείας Chrysalis! Αν παρατηρήσετε τους τίτλους των τραγουδιών και τη φωτογράφιση, φαίνεται ότι τους έχουν "εικονογραφήσει".
Ο Martin Barre πατινάρει κι εκπροσωπεί το Skating Away, o Terry Ellis το Bungle in the Jungle, το κοριτσάκι με το αυτόματο είναι το War Child, η βασίλισσα που χρίζει ιππότη έναν τύπο παραπέμπει στο For Queen and the Country, ο τύπος που κάθεται στην πολυθρόνα είναι το It's Only Solitaire, οι παίκτες ράγκμπι είναι το Third Hurra! Η φωτογραφία που έχει αναρτηθεί είναι από το οπισθόφυλλο του βινυλίου γι αυτό και φαίνονται τα παγοπέδιλα του Martin Barre σε αντίθεση με την αντίστοιχη του cd που λόγω χώρου δεν φαίνονται.


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΙΧΑΡΔΟΣ
6/2/17/
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου