ΠΟΙΟΣ (ΑΡΑΓΕ ΝΑ) ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΝ ROB GRILL ("ROCK SUGAR")

Ο Rob Grill είναι ο συνθέτης και τραγουδιστής του “Rock Sugar”,  ενός rock χορευτικού τραγουδιού του 1979, που γνώρισε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα! Στις άλλες χώρες (κυρίως ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία) δεν κατόρθωσε να σκαρφαλώσει στα charts, παρά τη συμμετοχή μελών των Fleetwood Mac στην ηχογράφηση του τραγουδιού.
Ο Rob Grill γεννήθηκε στο Hollywood το 1943 και έγινε γνωστός ως ο μπασίστας και τραγουδιστής του καλιφορνέζικου συγκροτήματος The Grass Roots, ενός συγκροτήματος  που απέκτησε μεγάλη διασημότητα το 1967, με το τραγούδι “Let’s Live for Today”.  Το τραγούδι αυτό ήταν ήδη πολύ δημοφιλές στην Ελλάδα στην ορίτζιναλ εκτέλεσή του στα ιταλικά (!), με τον τίτλο “Piangi Con Me” (The Rokes, 1966). Ένα χρόνο αργότερα, το 1968 δηλαδή, οι Grass Roots κυκλοφόρησαν τη μεγαλύτερή τους επιτυχία, το “Midnight Confessions”.
O Rob Grill ήταν μέλος του γκρουπ συνεχώς, από το 1967 έως το 1979, οπότε και αποφάσισε να βγάλει ένα σόλο άλμπουμ, το “Uprooted”, στο οποίο περιέχεται και το Rock Sugar. Όμως, απ’ τη μια οι μέτριες εμπορικές επιδόσεις του άλμπουμ, απ΄ την άλλη η ξαφνική ζήτηση για τα παλιά γκρουπάκια των sixties, επανέφεραν γρήγορα τον Rob Grill στους Grass Roots, όπου και παρέμεινε μέχρι τον αιφνίδιο θάνατό του. Πέθανε από εγκεφαλικό, τον Ιούλιο του 2011, σε ηλικία 67 χρονών, αφήνοντάς μας παρακαταθήκη αυτό το τόσο ευχάριστο τραγούδι του.
Το ”Rock Sugar’ αν και δεν σημείωσε την παραμικρή επιτυχία στην Αμερική, έγινε διαχρονική επιτυχία στην Ελλάδα, έχοντας μπει σε πολλές συλλογές αλλά και κυκλοφορήσει σε μορφή maxi single για τις ανάγκες των clubs.



ΔΙΚΑΙΟΠΟΛΙΣ
15/1/17


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου