«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΡΟΔΟ» ΤΟΥ WILLIAM BUTLER YEATES ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ!

Οι εκδόσεις Κλέος αποτελούν την υλοποίηση μιας παλαιότερης ιδέας ορισμένων μελών της Φοιτητικής Λέσχης Φανταστικής Λογοτεχνίας προκειμένου η λέσχη πέρα από το περιοδικό «Φανταστική Λογοτεχνία», την ραδιοφωνική εκπομπή (Ατσάλινο Ρόδο στον rockmachine.gr) και τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης που διαθέτει, να προχωρήσει στην δημιουργία και ενός εκδοτικού σκέλους. Ο Σταμάτης Μαμούτος αποφάσισε να αναλάβει προσωπικά αυτό το εγχείρημα και κάπως έτσι, οι εκδόσεις Κλέος έλαβαν υπόσταση τον Δεκέμβριο του 2016.
Ο Ιρλανδός νομπελίστας Γουίλιαμ Μπάτλερ Γέητς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους λογοτέχνες  του 20ου αιώνα. Έγραψε ποιητικές συλλογές, διηγήματα, θεατρικά έργα και δοκίμια.
«Το Μυστικό Ρόδο» είναι μια συλλογή διηγημάτων ρομαντικής φανταστικής λογοτεχνίας που ξεκινά με ένα ποίημα και κυκλοφορεί ολοκληρωμένη για πρώτη φορά στην χώρα μας από τις εκδόσεις Κλέος. Πρωτοκυκλοφόρησε το 1897 όταν ο Γέητς βρισκόταν στην ωρίμανση της πρώτης λογοτεχνικής του εποχής.  Ήταν τότε που οι ρομαντικές του καταβολές είχαν αρχίσει να μπολιάζονται με επιρροές του Συμβολισμού ενώ και τα υπόλοιπα κεντρικά γνωρίσματα της πνευματικής του συγκρότησης, όπως το ενδιαφέρον για τον αποκρυφισμό και για την τάση της ιρλανδικής παραδοσιοκρατίας, αναδύονταν στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων του.
Κοντολογίς, μπορούμε δίχως αμφιβολία να υποθέσουμε ότι το «Μυστικό Ρόδο» αποτελεί ένα έργο χαρακτηριστικό του ύφους και της λογοτεχνικής ταυτότητας του Ιρλανδού συγγραφέα. Πρόκειται για ένα δείγμα της παλιάς, αληθινής λογοτεχνίας του φανταστικού.
Αναζητήστε «Το Μυστικό Ρόδο» του Γουίλιαμ Μπάτλερ Γέητς στα καταστήματα του κέντρου των Αθηνών Solaris (Μπόταση 6), Comicon-shop (Σόλωνος 128) και Tilt, (Ασκληπιού 37), καθώς επίσης και στις ηλεκτρονικές ταχυδρομικές διευθύνσεις kleospublications@gmail.com και flefalo@gmail.com. Περισσότερα καταστήματα διανομής στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.
Μπορείτε να ενημερώνεστε για τις κυκλοφορίες των εκδόσεων Κλέος στα ιστολόγια kleospublications.blogspot.gr και  flefalo.blogspot.gr


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου