ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ CHUCK SCHULDINER

O Charles Michael Sculdiner γεννήθηκε στις 13/05/1967 στο Long Island της Nεας Υορκης. Οι γονείς του ήταν εκπαιδευτικοί κι όταν ήταν 9 χρονών του αγόρασαν την πρώτη του κιθάρα με αφορμή τον θανατά του δεκαεξάχρονου αδελφού του ώστε να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει το γεγονός.
 Ο Chuck έκανε δυο μαθήματα με δάσκαλο και ύστερα συνέχισε μονός τoυ. Οι επιρροές του ήταν οι Iron Maiden, Metallica,Kiss,Watchtower και jazz ακούσματα.
 Ήταν ένας άνθρωπος με αταβιστικές ανησυχίες, φιλόζωος και με αγώνα εναντία στα ναρκωτικά, ένας από τους ανθρώπους που επηρέασε  και συνεχίζει να επηρεάζει το metal μουσικό στερέωμα. Σίγουρα κορυφαία προσωπικότητα στο χώρο του death metal αλλά ταυτόχρονα παρέμενε ένας σεμνός και χαμηλών τόνων άνθρωπος!!
 Ως το τελος R.I.P. CHUCK
Σημαντικές ημερομηνίες στη ζωη του:
1983: δημιουργεί τους Mantas παίζοντας ακραίο metal
1984: τέλη, μετονομάζονται σε Death, οι οποίοι μετατρέπονται σε προσωπικό σχήμα του Chuck χρησιμοποιώντας σε κάθε album διαφορετικούς μουσικούς, θέλοντας να δώσει κάθε φορά κάτι διαφορετικό στα άλμπουμ!!
 1986: μετακομίζει στον Καναδά για να συμμετάσχει στο ντεμπούτο album των thrasher Slaughter "Strapado" αλλά άντεξε μόνο δυο εβδομάδες και γύρισε στην Florida
1987: πρώτο δισκογραφικό συμβόλαιο με την  Combat records με το ωμό "Scream Bloody War", σημείο αναφοράς του πρωίμου death metal και ακολουθεί ένα σερί ανεπανάληπτων δίσκων!
1991: κυκλοφορεί το "Human", ίσως το πιο ολοκληρωμένο album των Death
 1999: κυκλοφορεί το πρώτο άλμπουμ τού side project του Chuck, Control Denied  θέλοντας να εκφράσει τις prog ανησυχίες του και δυστυχώς μαθαίνει για τον καρκίνο στον εγκέφαλο. Η ειρωνεία της τύχης είναι ότι το πληροφορείται την ημέρα των γενεθλίων του (13/05).
13/12/2001 ήταν η ημέρα που ένας ακόμα μεγάλος μουσικός του metal έφυγε από τη ζωή !!!
Υ.Γ.- Ο Chuck κατατάσσεται No.10 στο βιβλίο του Joel McIver's "Οι 100 Μεγαλύτεροι Metal Κιθαρίστες" ("The 100 Greatest Metal Guitarists") που κυκλοφόρησε το 2009 και No.20 τον Μάρτιο του 2004 στο περιοδικό Guitar World σε αντίστοιχη κατηγορία "The 100 Greatest Metal
Guitarists"-
Κυκλοφορίες Death:

Leprosy (1988)
Spiritual Healing (1990)
Human (1991)
Individual Thought Patterns (1993)
Symbolic (1995)
The Sound of Perseverance (1998)
Κυκλοφορια Control Denied:

The Fragile Art of Existence (1999)

ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΜΠΩΚΟΣ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου