ΠΕΘΑΝΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Έφυγε από τη ζωή στα 66 του χρόνια ο ηθοποιός Γιώργος Βασιλείου, που έγινε γνωστός μέσα από βιντεοκασέτες των δεκαετιών του 80 και 90 αλλά, κυρίως, από τη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά του Νίκου Φώσκολου, «Καλημέρα Ζωή» (1993 έως 2006),  υποδυόμενος τον ταξίαρχο Θεοχάρη. Ο Γιώργος Βασιλείου γεννήθηκε το 1950 στην Λαμία, όπου και μεγάλωσε. Μάλιστα στα νιάτα του υπήρξε και τερματοφύλακας στην ομάδα της Λαμίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι σε μια από τις τελευταίες επισκέψεις του στο νοσοκομείο ο Απόστολος Γκλέτσος του είχε πάει δώρο ένα σακίδιο με αθλητικό υλικό της ομάδας, προσφορά της ''ΠΑΕ Λαμία''. Ο Γιώργος Βασιλείου ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής που υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους "κυανόλευκους"! Εργάστηκε σε διάφορες δουλειές, παράλληλα με το σχολείο, ενώ σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Γιώργου Μπέλλου από όπου και αποφοίτησε με άριστα.

 Ο ρόλος του σαν Ταξίαρχου Θεοχάρη είχε μπει στη ζωή πολλών οικογενειών και ο ίδιος περιγράφει ένα περιστατικό που τού συνέβη όταν είχε επισκεφτεί την Κύπρο. «Πάρα πολλοί νόμιζαν πως στην πραγματική μου ζωή είμαι αστυνομικός. Μου ανέθεσαν και υπόθεση. Εγώ δεν χαμογέλασα, έπαθα σοκ. Είχα επισκεφτεί την Κύπρο για κάτι δουλειές, είχε συμβεί κάτι πολύ τραγικό, ένας πατέρας έχασε το κορίτσι του και ήρθε και με βρήκε πολύ μουδιασμένος και πολύ διαλυμένος και μου είπε ότι “μόνο εσύ τελικά θα δικαιώσεις τον θάνατο του παιδιού μου”. Και έμεινα κάγκελο, πάγωσα. Του λέω “είμαι ηθοποιός, δεν είμαι αστυνομικός».

Την τριετία 2004-2007 είχε εκλεγεί  βουλευτής στη Β’ περιφέρεια Πειραιά με την Νέα Δημοκρατία. Από το 2007, μετά το πέρας της βουλευτικής του ιδιότητας, έως και σήμερα, εργάζεται κατά καιρούς σε θέατρο και τηλεόραση. Το Νοέμβριο του 2011 ανακοίνωσε την προσχώρηση του στο κίνημα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» και την απόφασή του να πολιτευτεί στην εκλογική περιφέρεια της Β’ Πειραιώς. Τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με τον καρκίνο στον πνεύμονα. Ήταν παντρεμένος κι είχε δύο παιδιά.
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου