DAZED AND CONFUZED (24/10/16)

• Ο Christopher Guest, Derek Smalls ηθοποιός και μπασίστας των Spinal Tap, υπέβαλλε μήνυση κατά της εταιρείας Vivendi για παρακράτηση κέρδους από το merchandise της ταινίας γιατί όπως αναφέρει στη μήνυσή του “μετά από δυο προβολές της ταινίας, όλες τις εκδόσεις για βίντεο, όλους τους δίσκους, τα CD και το merchandise με θέμα την ταινία που έχουν κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο, οι μόνοι που δεν έχουν καταλάβει την επιτυχία του Spinal Tap είναι το συγκρότημα»!  Σύμφωνα με τη μήνυση, ο Guest μαζί με τους Jarry Shearer και Michael McKean εισέπραξαν το διάστημα μεταξύ 1986 και 2006 μόλις 81 δολλάρια από το merchandise και άλλα 98 από το 1989 εως το 2006 από το soundtrack! Στη μήνυσή τους, ζητούν αποζημίωση ύψους 125.000.000$!
•26 χρόνια κυκλοφορίας έκλεισε το μοναδικό άλμπουμ των Mother Love Bone, Apple αλλά και το Ep, Shine (1989), το συγκρότημα «θα δει» ένα 3CD/DVD box set με τίτλο On Earth As It Is: The Complete να κυκλοφορεί στις 4 Νοεμβρίου και να αναζωογονεί το ενδιαφέρον του κοινού για το συγκρότημα gκαι  is to launch next month.Στην καινούργια έκδοση, περιέχονται τα Apple και Shine σε remaster επεξεργασία καθώς τα B-sides, demos, εναλλακτικές μίξεις κι ακυκλοφόρητα κομμάτια, όπως το Chloe Dancer και μια live ηχογράφηση του Stardog Champion με τον Chris Cornell και τους Pearl Jam.
• Δείτε το video των Beasto Blanco για το κομμάτι "Feed My Frankenstein"που είναι διασκευή παλαιότερης επιτυχίας του Alice Cooper. Το ωραίο κορίτσι που θα δείτε να τραγουδάει το τραγούδι είναι η κόρη του Alice Cooper, Galico!
• Ακόμα ένα lyric video από τους Last in Line. Οι Vivian Campbell (κιθάρα), Vinny Appice (ντραμς), Andrew Freeman (τραγούδι) και Phil Soussan (μπάσο) παρουσιάζουν το "Already Dead" από το πρώτο τους άλμπουμ τους "Heavy Crown".
• Μετά τα Heavy και My Town ακόμα ένα καινούργιο τραγούδι παρουσίασε ο Glenn Hughes από τον καινούργιο δίσκο του Resonate. Πρόκειται για το Let it Shine όπου μπορείτε να το δείτε και να το ακούσετε.
• Καινούργιο project παρουσίασε ο μπασίστας και συνιδρυτής των Candlemass, Leif Edling. Πρόκειται για τους Doomsday Kingdom που στις 25 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσουν το πρώτο EP τους με τίτλο "Never Machine". Τραγουδιστής των Doomsday Kingdom είναι ο Niklas "Viper" Stålvind(Wolf).
• Οι Alice Cooper (το συγκρότημα) θα κυκλοφορήσει σε περιοορισμένο αριθμό 2.500 μόνο αντιτύπων το single βινυλίου με τίτλο Live From The Astroturf. Θα περιέχει τα τραγούδια I’m Eighteen και Is It My Body και τα δύο ηχογραφημένα live μαζί με τον Alice Cooper καιτα αυθεντικά μέλη του συγκροτήματος Dennis Dunaway, Michael Bruce και Neal Smith. Η ηχογράφηση έγινε τον Οκτώβριο σε κατάστημα δίσκου (ναι, υπάρχουν ακόμα) στο Dallas. Το single θα έχει διπλό εξώφυλλο και το βινύλιο θα είναι έγχρωμο.
• Ακόμα ένα βιβλίο που αφορά την καριέρα των Deep Purple, έρχεται να προστεθεί στα πολλά που έχουν κυκλοφορήσει. Πρόκειται για το "For One Night Only" που αναφέρεται στην ιστορική εμφάνισή τους στο Knebworth, στις 22 Ιουνίου 1985 με την ιστορική σύνθεση, Gillan, Blackmore, Glover, Lord και Paice. Είχε προηγηθεί το reunion του 1984 και η κυκλοφορία του άλμπουμ "Perfect Strangers" και μια 9μήνη(!) περιοδεία που πέρασε από την Αυστραλία, Αμερική και Ευρώπη.  Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι η περιοδεία στην Αυστραλία κυκλοφόρησε cd/dvd με τίτλο Perfect Strangers Live(2013), τη δε συναυλία του Knebworth παρακολούθησαν περισσότεροι από 75.000 fans αν κι έγινε κάτω από βροχή. Το"For One Night Only" εκτός από μια εκτενή παρουσία του συγκροτήματος, περιέχει πολλές φωτογραφίες από εκείνη την ημέρα, φωτογραφίες τραβηγμένες από τους Pete Still και George Bodnar.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου