CRUACHAN, ΚΥΤΤΑΡΟ 8 OKΤΩΒΡΙΟΥ 2016. H ΜΠΙΛΛΥ ΤΣΟΥΒΑΛΙΔΟΥ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

Κυριακή, 8 Οκτωβρίου 2016 στο Κύτταρο στις 10 το βράδυ, με το ζόρι καμιά 100στή άνθρωποι παρακολουθούν τους Aherusia να κάνουν ό, τι μπορούν για να ξεσηκώσουν το κοινό. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν ήδη κάποιοι εκεί μπροστά που φορούν μπλούζες με το λογότυπό τους και τους αποθεώνουν. Οι υπόλοιποι διακριτικά ανυπομονούμε να τελειώσουν για να έρθουν οι Cruachan.
Με τα πολλά γύρω στις 10 και μισή σκάνε μύτη οι Ιρλανδοί με μακριές καρώ φούστες, ομοιόμορφα τατουάζ και δερμάτινα σανδάλια.
Ο αρχηγός της μπάντας, Keith Fay στο κέντρο με την κιθάρα του προλόγιζε τα κομμάτια και κυριαρχούσε στον χώρο. Ψηλός με μακριά μαλλιά, δερμάτινα και μακριά φούστα φάνταζε γνήσιο απόγονος των Κελτών. Δίπλα του, ο δεύτερος κιθαρίστας  Kieran Ball παρόλα τα χρονάκια του συμπλήρωνε επάξια την εικόνα του folk metal συγκροτήματος.

Λίγο πιο πίσω, ο  Eric Fletcher στο μπάσο με εμφάνιση που θύμιζε περισσότερο Iggy Pop (ημίγυμνος με μπλουτζην)  έδενε τα κομμάτια ρυθμικά και πιο πίσω ακόμα χαμένος πίσω από τα πιατίνια ήταν Mauro Frison, ένας πραγματικά δυναμικός ντράμερ - χταπόδι που όχι μόνο έχτιζε το ρυθμό αλλά και σόλαρε εντυπωσιακά σε πολλά κομμάτια σε μία μόνο κάσα.

Την παράσταση ωστόσο, έκλεψε ο John Ryan – ο μόνος από τα αρχικά μέλη του συγκροτήματος εκτός από τον Keith Fay - με παραδοσιακό κέλτικο βιολί σε μεγάλο κέφι, σου έδινε την εντύπωση χαμογελαστού καλόκαρδου Κέλτη γίγαντα. Απήγγειλε μάλιστα ένα ‘πιπεράτο’ σατυρικό τραγούδι στα ελληνικά ξεσηκώνοντας τον κόσμο.

Όμως το κοινό δεν χρειαζόταν βοήθεια για να περάσει καλά. Η μία ώρα και κάτι πέρασε πολύ γρήγορα χωρίς να το καταλάβουμε. Η επιλογή ήταν κυρίως από το τελευταίο τους cd Blood for the blood god, όσο και από προηγούμενα, όπως το middle kingdom και το αξεπέραστο folklore. Η μπάντα ήταν πολύ δεμένη, ο Keith ούρλιαζε εκπληκτικά, τα ντράμς τα έδιναν όλα, ενώ η λυρική νότα ήταν το ιρλανδέζικο βιολί. Κρίμα πάντως που η Karen Gilligan δεν ανήκει πια στο δυναμικό του συγκροτήματος. Ισορροπούσε το brutal metal ήχο μοναδικά με τα λυρικά της φωνητικά. Τώρα όλα τα φωνητικά μέρη εκτελεί ο Keith Fay, απλώς τα ‘πρώην’ γυναικεία τα πιάνει σε πιο ψηλούς τόνους.  To συγκρότημα έχει επιστρέψει σε ένα σαφώς πιο metal ήχο.

Τα τραγούδια όλα δυναμικά, παίχτηκαν σερί με ενδιάμεσες διακοπές όσο το άνοιγμα μιας μπίρας που προτίμησε ιδιαίτερα το συγκρότημα, ή λίγα λόγια από τον Fay για τα τραγούδια ή την απεργία των αεροπορικών εταιρειών .. και τους επόμενους σταθμούς τους.
Ο ενθουσιασμός πολύ μεγάλος στο κατά κράτος αντρικό κοινό, ιδιαίτερα στο Ride on , το μοναδικό τους hit κομμάτι, αλλά και στο Blood for the blood god ή το Ossian's Return (κομματάρα).

Λογικό το εισιτήριο των 20 ευρώ για τα 2 συγκροτήματα. Μοναδική παραφωνία ο θαμπός, μπουκωμένος ήχος με τα υπερδυνατά μπάσα.Μια συναυλία που θα μπορούσαν να είχαν παρακαλουθήσει πολλοί περισσότεροι θεατές, αλλά ας όψεται η έλλειψη δαιφήμισης
Γενικά, μία πολύ ευχάριστη και ξεχωριστή βραδιά. Περιμένουμε να τους ξαναδούμε.
ΜΠΙΛΛΥ ΤΣΟΥΒΑΛΙΔΟΥ
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου