ΠΟΙΟΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΤΟΥΣ PRETENDERS;


Από τα καλύτερα συγκροτήματα που ξεπετάχτηκαν το 1978, δηλ. μετά την έκρηξη του punk στην Μ. Βρετανία, οι Pretenders,  ανακοίνωσαν την κυκλοφορία καινούργιου άλμπουμ, μετά από 8 χρόνια.  Τίτλος του "Alone" και την παραγωγή έκανε ο Dan Auerbach των Black Keys, ενώ μαζί με την Chrissie Hynde, παίζουν οι Dave Roe μπάσο, Kenny Vaughan κιθάρα αλλά και μέλη των Arcs στα υπόλοιπα όργανα. Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι το πρώτο άλμπουμ τους κυκλοφόρησε το 1980 με τίτλο το όνομά τους, σε παραγωγή του Chris Thomas, που διαβάστε με ποιά ονόματα είχε δουλέψει έως τότε: Beatles, Roxy Music, Procol Harum, Pink Floyd, Queen, αλλά και Sex Pistols και INXS!
Κεντρικός πυρήνας των Pretenders, η αμερικανίδα δημοσιογράφος Chrissie Hynde, που εργαζόταν στην αγγλική μουσική εφημερίδα New Musical Express (NME) αλλά και στο κατάστημα που είχαν στο Λονδίνο, ο manager των Sex Pistols, Malcolm McLaren και η σχεδιάστρια ρούχων Vivienne Westwood. Μαζί με τους Pete Farndon μπάσο, Martin Chambers ντραμς και Jimmy Honeyman-Scott κιθάρα (πέθανε το 1982), κυκλοφορούν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της δεκαετίας, με επιτυχίες όπως "Stop Your Sobbing", "Brass in Pocket" και "Precious". Στα βήματα του πρώτου άλμπουμ ήταν και το Pretendres II (1981), που έβγαλε τα singles "Talk of the Town" και "Message of Love".  Την επόμενη χρονιά κυκλοφορούν το Learning to Crawl, που έβγαλε τις μεγάλες επιτυχίες "Back on the Chain Gang", "200 Miles" και "Middle of the Road", ενώ μετά τον Jimmy Honeyman-Scott κι ο Pete Farndon πεθαίνει από την ίδια αιτία, τα ναρκωτικά!
Ο τίτλος του άλμπουμ Learning to Crawl  συνδυάζεται με τη γέννηση της κόρης της, η οποία, το διάστημα που έψαχναν τίτλο, είχε αρχίσει να μπουσουλάει. Η δημοτικότητα και η επιτυχία του συγκροτήματος έχει ξεφύγει από τη Μ.Βρετανία και έχει περάσει στην Αμερική και σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά και στη χώρα μας από το πρώτο κιόλας άλμπουμ. Η κυκλοφορία του τέταρτου άλμπουμ τους Get Close το 1986 κρατάει την επιτυχία τους σε πολύ ψηλά επίπεδα με τραγούδια όπως “Don’t get me wrong” και “ My Baby”. Ακολούθησαν τα άλμπουμ Packed (1990), Last of the Independents (1994) και  The Isle of View (1995) κι οι Pretenders στην ουσία είναι μόνο η Chryssie Hynde, η οποία στην προσωπική ζωή της έχει δύο παιδιά, τη Natalie από τον Ray Davis των Kinks και την Yasmin από τον Jim Kerr των  Simple Minds. Χώρισε και με τους δύο , ξαναπαντρεύτηκε για τρίτη φορά και πάλι όμως χώρισε, ενώ τα τελευταία χρόνια επισκέπτεται την Ινδία ακολουθώντας τον ινδουισμό.
Το εξώφυλλο του πρώτου άλμπουμ τους.


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου