Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΤΩΝ KNACK, "MY SHARONA"

Το καλοκαίρι του 1979 ένα άγνωστο έως τότε αμερικάνικο συγκρότημα βρέθηκε στην κορυφή του αμερικάνικου chart, με μια τεράστια επιτυχία. Ήταν οι Knack από το Detroit και το My Sharona. Την ιστορία του τραγουδιού αλλά και του εξωφύλλου του πρώτου άλμπουμ τους θα διαβάσετε στις γραμμές που ακολουθούν.
Οι Knack, με βασικά μέλη τους τον τραγουδιστή Doug Fieger και τον κιθαρίστα Berton Averre , ηχογράφησαν το πρώτο άλμπουμ, σε παραγωγή του Mike Chapman (Sweet, Mud, Smokie κ.α.) ο οποίος μόλις είχε τελειώσει την παραγωγή του άλμπουμ των Blondie, Parallel Lines.
Να σημειώσουμε ότι η ηχογράφηση διήρκεσε 2 εβδομάδες και στοίχισε μόνο $18,000.Το κομμάτι που άφησε στην ιστορία τους Knack, είναι το "My Sharona", τη μουσική του οποίου είχε γράψει ο κιθαρίστας Berton Averre πριν γίνει μέλος του συγκροτήματος, ενώ ο Doug Fieger εκτός από τους στίχους, συνέβαλε με το riff και τον ρυθμό των ντραμς. Η Sharona είναι υπαρκτό πρόσωπο και τότε ήταν 17χρονη μαθήτρια από το Fairfax High School. Ο Fieger, γνώρισε τη Sharona Alperin σ’ ένα κατάστημα ρούχων όπου εργαζόταν το κορίτσι. Την ερωτεύτηκε με την πρώτη ματιά, παρά το ότι ο ίδιος είχε ήδη μία σχέση. Το ίδιο κι αυτή. Γνωρίστηκαν κι η Sharona  άρχισε να πηγαίνει στις συναυλίες τους με τον τότε φίλο της. Όμως ο Fieger, ερωτευμένος μαζί της, έγραψε τους στίχους για το τραγούδι όπου έμελλε να γίνει ένα μεγάλο No1 στο αμερικάνικο chart και πούλησε περισσότερο από 1.000.000 αντίτυπα.Οι Knack χαρακτηρίζονται σαν συγκρότημα «one hit wonder», δηλ έκαναν μια και μόνο επιτυχία. Η αλήθεια είναι ότι μετά το My Sharona, ένα άλλο τραγούδι τους έκανε επιτυχία και μάλιστα από τον ίδιο δίσκο, το Good Girls Don’t ( No. 11 US). Ακολούθησαν άλλα 7 άλμπουμ αλλά ποτέ δεν είχαν άλλη μεγάλη επιτυχία.
Ένα χρόνο μετά την πρώτη τους συνάντηση,  η Sharona χώρισε τον φίλο της και τα έφτιαξε με τον Fieger, με τον οποίο έμεινε μαζί για 4 χρόνια. Χώρισαν όμως, καθώς o Fieger ήταν αλκοολικός και δεν κατάφερε να χειριστεί το θέμα της επιτυχίας και της διασημότητας. Στο οπισθόφυλλο του άλμπουμ, η Sharona φωτογραφίζεται κρατώντας τον δίσκο του συγκροτήματος. Το ζευγάρι χώρισε γιατί όπως απάντησε η ίδια ήθελε να είναι η Sharona για τον εαυτό της, όχι η Sharona. Παρ’ όλα αυτά έμεινα φίλοι έως το τέλος, ενώ τον Φεβρουάριο του 2010 ο Fieger έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών, από καρκίνο. H αγάπη του για την Sharona δεν περιορίστηκε σ’ ένα μόνο τραγούδι. Στον ίδιο δίσκο τα «That’s What the Little Girls Do», «(She’s So) Selfish» και «Frustrated» είναι επίσης γραμμένα για την πιο γνωστή Sharona! Σήμερα η Sharona Aplerin διατηρεί κτηματομεσιτικό γραφείο στο Λος Άντζελες http://www.mysharona.com/

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου