MASTODON, PIRAEUS ACADEMY, 30/8/16. Ο ΡΩΜΑΝΟΣ ΤΕΡΖΗΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ

Το φετινό, φτωχό για το heavy metal, συναυλιακό καλοκαίρι ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση του ίσως σταθερότερου δισκογραφικά συγκροτήματος από το 2000 και μετά. Επειδή όμως σε αυτήν την μουσική τα live είναι ο απόλυτος καθρέφτης για μια μπάντα, οι Mastodon είχαν ορισμένες απαντήσεις να δώσουν, μιας και στις προηγούμενες εμφανίσεις τους στην χώρα μας τα επαναλαμβανόμενα προβλήματα στον ήχο δεν μας είχαν αφήσει να τους απολαύσουμε όπως θα θέλαμε.
Αυτήν την φορά τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Είναι σαφές πως το περιβάλλον του club τους ταιριάζει πολύ περισσότερο απ’ ότι οι μεγάλες σκηνές, συν το ότι έχουν τον χρόνο για να σε υποβάλλουν στην ατμόσφαιρα της μουσικής τους. Headliner status στα μεγάλα φεστιβάλ, σαν αυτό που σιγά – σιγά κατακτούν οι Volbeat ή οι Avenged Sevenfold (ωχ, τσαντίστηκαν οι «πιουρίστες») δεν θα αποκτήσουν ποτέ, ούτε όμως και το επιδιώκουν. Ο ήχος είχε διακυμάνσεις και κατά τόπους «βαβούρα», αλλά όχι σε βαθμό που να μην χαρείς τη συναυλία γι’ αυτόν τον λόγο.

Βασίστηκαν κατά κύριο λόγο στο «Once More ‘Round the Sun», καλύπτοντας όμως και τις υπόλοιπες περιόδους τους. Τα τραγούδια με τα πιο άμεσα και αναγνωρίσιμα riffs, βλέπε «Oblivion» και «High Road» έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από το – μέτριο προς απογοητευτικό σε ποσότητα – κοινό, το οποίο ξέσπασε στο «Blood and Thunder» στο φινάλε του κανονικού set, μετά από σχεδόν 90 λεπτά πυκνών, καλοπαιγμένων κομματιών. Ακολούθησε η διασκευή στο «Emerald» των Thin Lizzy, πριν ο Brann Dailor μας αποχαιρετήσει, υποσχόμενος πως το νέο έτος θα φέρει και νέο δίσκο από τους Mastodon.
φωτό Μαρίζα Crash

Ρωμανός Τερζής

Setlist: Tread Lightly, Feast Your Eyes, Blasteroid, Oblivion, The Motherload, Chimes at Midnight, High Road, Mother Puncher, Aqua Dementia, The Czar, Bladecatcher, Black Tongue, The Wolf is Loose, Crystal Skull, Divinations, Ember City, Megalodon, Colony of Birchmen, Blood and Thunder
Encore: Emerald (Thin Lizzy cover)
Όλες οι φωτό είναι του Μάνωλη Σμπώκου.

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου