DAZED AND CONFUZED (8/7/16)

Έπρεπε να περάσουν 26 χρόνια για να δούμε και να ακούσουμε τον ιστορικό ντράμερ των Guns'n'Roses, Steven Adler πίσω από τα ντραμς του μεγάλου αμερικάνικου συγκροτήματος. Κατά τη διάρκεια της εμφάνισης των Gunners στο Cincinnati, Ohio (Τετάρτη 6 Ιουλίου), ο Adler συνόδευσε το πρώην συγκρότημα του στα τραγούδια "Out Ta Get Me" και "My Michelle". Καλά που θα ήταν να επέστρεφε πάλι! (Γιάννης Παναγάκος)
• Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών ο jazz μπασίστας, Rob Wasserman που στο rock ακροατήριο έγινε γνωστός παίζοντας με το συγκρότημα Ratdog, που είχε σχηματίσει o Bob Weir των Grateful Dead. Η αιτία θανά τουτου δεν ανακοινώθηκε.
• Για ακόμα μια φορά πέρασε την πόρτα του χειρουργείου ο 76χρονος πρώην ντράμερ των Cream, Ginger Baker για να κάνει εγχείρηση καρδίας, που σύμφωνα με την κόρη του είχε επιτυχία. Περαστικά!
• Πέντε καινούργιες επανακυκλοφορίες  περιλαμβάνει το Δελτίο Κυκλοφορίας της Rock Candy. Πρόκειται για τα άλμπουμ των Girl, “Sheer Greed” σε παραγωγή του Chris Tsangarides με 2 bonus tracks και το “Wasted Youth”(1982), όπου και στα δύο συμμετέχει ο μετέπειτα κιθαρίστας των Def Leppard, Phil Collen και ο Phil Lewis, που αργότερα σχημάτισε τους LA Guns.Να σημειώσουμε σε όσους δεν ξέρουν  τους Girl, ότι ήταν ένα από τα πρωτοπόρα και καλά συγκροτήματα του glam/μελωδικού rock και άξιζαν καλύτερη τύχης!  Τα άλλα δύο παλαιότερα άλμπουμ  που επανακυκλοφόρησαν είναι το πρώτο ομώνυμο άλμπουμ (1976) και το “Captured” (1977) των άγνωστων αμερικάνων Target, με αγγλικό ήχο. Και στα δύο, τραγουδιστής είναι ο Jimi Jamison, αργότερα στους Survivor. Τέλος, το πέμπτο άλμπουμ που επανακυκλοφόρησε η Rock Candy, είναι το “On Target’ των Bullseye (1979) από τη Βοστώνη, που ο ήχος τους είναι πολύ κοντά σε αυτό των Boston, Kansas, Starcastle και Journey, πάντα τηρουμένων των αναλογιών! Και τα πέντε άλμπουμ είναι remastered με πλούσια ένθετα.
• Σύμφωνα με τον πρώην τραγουδιστή των Iron Maiden, Blaze Bayley, ο πρώτος τραγουδιστής του συγκροτήματος στα άλμπουμ Iron Maiden και Killers, Paul Di'Anno, βρίσκεται στο νοσοκομείο και υποβάλλεται σε θεραπεία κατά του καρκίνου.  Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έκανε γνωστές παρά μόνο ότι ο οργανισμός του ανταποκρίνεται.  Από την άλλη πλευρά, ο ίδιος ο ...ασθενής είπε ότι δεν έχει καρκίνο αλλά του έγινε αφαίρεση ενός καλοήθους όγκου από τα πνευμόνια του!
• Την οριστική απόσυρσή του σκέπτεται ο μπασίστας των AC/DC, Cliff Williams μετά το τέλος της περιοδείας του συγκροτήματος και σίγουρα είναι επηρεασμένος από το πρόβλημα υγείας του Malcom Young, τη φυλάκιση του Phil Rudd αλλά και την υποχρεωτική απουσία του Brian Johnson. Ο Williams πριν πάει στους AC/DC έπαιζε στους Home και στους Bandit, ενώ στο μεγάλο συγκρότημα είναι από το άλμπουμ Powerage (1977).
• Ολόκληρο το άλμπουμ τους "Imaginations From The Other Side" (1995) θα παίξουν στην ερχόμενη αμερικάνικη περιοδεία τους οι Blind Guardian. Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι βετεράνοι βρετανοί thrashers, Onslaught κατά την επερχόμενη περιοδεία στην πατρίδα τους θα παίξουν ολόκληρο το άλμπουμ τους "The Force" (1986). 


Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου