Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ RAZORMAID.ΓΡΑΦΕΙ Ο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΜΑΜΟΥΤΟΣ

Ακόμα μια αναφορά σ' ένα άγνωστο αλλά ικάνο να τραβήξει την προσοχή σας όνομα, επιχειρεί ο Σταμάτης Μαμούτος. Οι Razormaid δημιουργήθηκαν το 1983, αλλά στην δισκογραφία εμφανίστηκαν μόνο για μια φορά με τον δίσκο «First Cutt» το 1987. Το να δηλώσει κανείς ότι αναφερόμαστε σε μια αδικημένη μπάντα είναι πραγματικά λίγο. Οι Αμερικανοί δεν αποτέλεσαν απλά ένα ταλαντούχο συγκρότημα το οποίο η μουσική ιστορία αδίκησε. Tουναντίον, υπήρξαν ένα καταπληκτικό σχήμα που η περίπτωσή του δικαιώνει την παλιά διαπίστωση ότι σε αυτό τον κόσμο δεν αρκεί να είσαι σπουδαίος για να αναγνωριστείς. Το «First Cutt» είναι ένας από τους καλύτερους δίσκους της αμερικανικής heavy metal σκηνής.
Με δυο έξοχους κιθαρίστες, τον Curt Mitchell και τον John Kirk, οι οποίοι αποτυπώνουν επιρροές από την κλασική μουσική καθώς επίσης και από τους George Lynch στα ρυθμικά μέρη κι Axel Rudi Pell στα υπέροχα solos, αλλά και με τα ωραία φωνητικά του Jamie Lee, οι Razormaid παρέδωσαν στην κοινότητα των οπαδών του σκληρού ήχου ένα «πολύτιμο μέταλλο» ανεκτίμητης αξίας. Ολόκληρος ο δίσκος κινείται σε πολύ υψηλά επίπεδα ωστόσο τα «Blue Thunder» «Obsession» «Rock ’n’ Roll Invasion (τι να άκουγαν άραγε οι Skid Row εκείνη την εποχή)» «Livin’ on the Run» ξεχωρίζουν ενώ τα «Victim of the Night», «Too Late» και «Sooner or Later» ισοπεδώνουν τα πάντα. Κύρια επιρροή της μπάντας φαίνεται να αποτέλεσαν οι Dokken ωστόσο η ποιότητά της είναι τέτοια που κάνει τις όποιες επιρροές να υποχωρούν εμπρός στην παρουσία της. Κρίμα που η διάρκειά της ήταν τόσο μικρή.


Ο Σταμάτης Μαμούτος είναι εκδότης του περιοδικού "Φανταστική Μυθολογία" και κάνει εκπομπή κάθε Σάββατο και Κυριακή 14.-16.00 στο web radio www. Rockmachine.gr 
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου