STAIRWAY TO THE STARS (15/4/16)

• Ανήμερα του αγώνα Liverpool - Dortmud για το Europa League, οι 3.000 οπαδοί της γερμανικής ομάδας στην καθιερωμένη πρωινή βόλτα στο κέντρο της πόλης , δεν παρέλειψαν να ντύσουν τα αγάλματα των Beatles με κασκόλ της ομάδας τους!
• Την συναυλία τους στο Frontiers Rock Festival που θα γίνει στις 24 Απριλίου στο Μιλάνο θα κυκλοφορήσουν σε CD και DVD οι Graham Bonnet Bnad. "To τελευταίο live video που κυκλοφόρησαν ήταν πριν 32 χρόνια με τους Alcatrazz. Το setlist της συναυλίας που θα κυκλοφορήσουμε θα περιέχει τραγούδια από όλη την καριέρα μου, δηλ. από Rainbow, MSG, Alcatrazz, Impellitteri αλλά και δικά μου" είπε ο Graham Bonnett. Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος του είναι οι Conrado Pesinato κιθάρα, Beth-Ami Heavenstone μπάσο και Mark Zonder (πρωην, Fates Waring /νυν
Warlord) ντραμς.
• Τη θέση του αποβιώσαντος μπασίστα Jimmy Bain στους Last in Line πήρε ο πρώην μπασίστας του Ozzy, Phil Soussan.
• Μετά τον Bruce Springsteen και ο Bryan Adams ακύρωσε την περιοδεία του στη Βόρεια Καρολίνα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νέο νόμο της πολιτείας που επιβάλλει ξεχωριστές τουαλέτες για τους τρανσέξουαλ.Σε δήλωσή του στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Καναδός καλλιτέχνης είπε ότι δεν μπορούσε με ήσυχη τη συνείδησή του να εμφανιστεί και να συντηρήσει  μια κατάσταση, όπου «ορισμένοι άνθρωποι στερούνται των πολιτικών δικαιωμάτων τους λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού». Η απόφαση του Bryan Adams έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την αντίστοιχη του Bruce Springsteen, που καταδίκασε τον ομοφοβικό νόμο που πέρασε πρόσφατα η πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ και υπαγορεύει ξεχωριστές τουαλέτες για τους τρανσέξουαλ, ακυρώνοντας προγραμματισμένη συναυλία.
• Ο κιθαρίστας των Aerosmith Brad Whitford και ο Derek St. Holmes, πρώην τραγουδιστής του Ted Nugent σε τραγούδια όπως "Stranglehold" και "Dog Eat Dog", θα κυκλοφορήσουν τον Ιούλιο, το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο "Reunion". Ο χρυσόδετος κι ασήκωτος τόμος της ιστορίας του rock μάς θυμίζει ότι η πρώτη συνεργασία των Whitford και St. Holmes είχε γίνει το...1981 με την κυκλοφορία τού ομώνυμου άλμπουμ τους, που πέρασε απαρατήρητο. Διάβασε εδώ.
Brad Whitford και Derek St. Holmes
• Η πρόσφατη απόφαση της RIAA (Recording Industry Association of America) να συμπεριλάβει στις πωλήσεις τα downloads από πλατφόρμες όπως Spotify, YouTube και Apple Music, έδωσε την ευκαιρία σε παλαιότερες κυκλοφορίες να δουν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται και να κερδίζουν χρυσούς δίσκους, πάντα στην Αμερική. Έτσι, το τρίτο άλμπουμ των Lamb of God "Ashes Of The Wake" (2004), ξεπέρασε τις 500.000 αντίτυπα και κέρδισε χρυσό δίσκο. Το ίδιο συνέβη και με το τέταρτο άλμπουμ των Volbeat  "Beyond Hell/Above Heaven" και δύο παλαιοτέρα άλμπουμ των Halestrom, τα "Halestorm"(2009) και "The Strange Case Of..." (2012), που ξεπέρασαν τις 500.000 αντίτυπα. Έως τώρα η RIAA έδινε χρυσό ή πλατινένιο δίσκο στους καλλιτέχνες με γνώμονα τις φυσικές πωλήσεις.
• Η διεύθυνση του Le Bataclan στο Παρίσι ανακοίνωσε χθες την επαναλειτουργία του το αργότερο τον Νοέμβριο όπως και τον προγραμματισμό συναυλιών έναν χρόνο μετά την επίθεση των τζιχαντιστών στον πολυχώρο που στοίχισε την ζωή σε 90 ανθρώπους.
Αν και δεν έχει καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία επαναλειτουργίας του, οι εργασίες ανακαίνισης του Μπατακλάν έχουν ξεκινήσει  και  έχουν ήδη προγραμματιστεί τέσσερις συναυλίες: ο Βρετανός τραγουδιστής Pete Doherty (16 Νοεμβρίου), o Γιουσού Ν' Ντουρ και οι Super Etoile de Dakar ( 18 Νοεμβρίου), οι Nada Surf (2 Δεκεμβρίου) και οι Γάλλοι rappers MZ (3 Δεκεμβρίου).
Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου