ΠΕΘΑΝΕ Ο PRINCE. Η ΑΙΤΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ

Μια από τις μεγαλύτερες μορφές της soul μουσικής, ο Prince (Prince Rogers Nelson) βρέθηκε νεκρός σήμερα στην έπαυλή του στην Μινεσόττα. Η έκθεση του σερίφη αναφέρει  «στις 21 Απριλίου 2016, περίπου στις 9.43 π.μ. (τοπική ώρα) οι αρχές έλαβαν μια κλήση για έκτακτο ιατρικό περιστατικό στα Paisley Park Studios. Όταν οι αρχές και το ιατρικό προσωπικό έφτασαν, βρήκαν αναίσθητο έναν ενήλικο άνδρα μέσα στο ασανσέρ. Του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες αλλά δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Η ώρα θανάτου του προσδιορίζεται στις 10.07 π.μ. Πρόκειται για τον Prince Rogers Nelson, 57 ετών.  Πραγματοποιούνται έρευνες για τα αίτια του θανάτου του». O Princeήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της σύγχρονης soul μουσικής και κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ του με τίτλο For You το 1978 και την επόμενη χρονιά έκανε την πρώτη επιτυχία του στους μικρούς δίσκους με το I wanna be your lover (No 11 U.S.A.).
Τότε το αστέρι του ανέτειλε για να ακολουθήσουν μια σειρά επιτυχιών όπως 1999(Νο 12 U.S.A) Little Red Coorvette ((Νο6 U.S.A), Delirious (Νο 8 U.S.A), When doves cry (Νο 1 U.S.A), Let’s go crazy (Νο 1 U.S.A),
Purple Rain (Νο 2 U.S.A), I would die 4U(Νο 8 U.S.A),Rasberry Beret (Νο 1 U.S.A), Kiss  (Νο 1 U.S.A), U got the look (Νο 1 U.S.A) και δεκάδες άλλα, ενώ είχε κερδίσει επτά βραβεία Grammy, ενώ είχε βραβευθεί και με Οσκαρ για το τραγούδι του «Purple Rain» στην ομώνυμη ταινία του 1984. Η χρυσή εποχή των μεγάλων επιτυχιών του ήταν μεταξύ 1979 και 1992, όπου και κυκλοφόρησε άλμπουμμ σαν τα Purple Rain, 1999, Parade, Controversy, Diamonds and Pearls, Graffiti Bridge, Around the world in one day αλλά και το soundtrack, Batman.Τελευταίο του άλμπουμ ήταν το HITnRUN Phase Two(2015).
Κατά την διάρκεια 40 χρόνων καριέρας, πούλησε περισσότερα από 100.000.000 δίσκους.
Ιδιοφυής και ευρηματικός, ο Prince κυριολεκτικά πήγε τη soul μουσική ένα βλήμα πιο πέρα, τόσο με τα τραγούδια του, όσο και με το παίξιμό του στην κιθάρα όπου ήταν αυτοδίδακτος! Κατάφερε να περάσει μέσα από τη χορευτική soul πολλά στοιχεία ψυχεδέλειας και να αλλάξει την όψη της μοσυικής, αφήνοντας τεράστια κληρονομιά. Το όνομα Prince το πήρε από το συγκρότημα που έπαιζε ο πατέρας του,John Nelson, τους Prince Roger Trio.Από μικρός είχε δείξει το ταλέντο του στη μουσική και μάθαινε με μεγάλη ευκολία να παίζει διαφορετικά μουσικά όργανα.Από το 1991 είχε απαιτήσει να μην τον αποκαλούν με το όνομα του αλλά με το σύμβολο που βλέπετε δεξιά, που αποτελεί ένα συνδυασμό του συμβόλου του άνδρα και της γυναίκας. Ο ίδιος δεν έκρυψε ποτέ την αμφισεξουαλικότητά του ακόμα και στα εξώφυλλα του. Παντρεύτηκε δύο φορές, την πρώτη με τη χορεύτρια Mayte Garcia, από την οποία χώρισε το 2000 και τη δεύτερη με την Manuela Testolini, από την οποία πήρε διαζύγιο το 2006.Δεν έχουν ανακοινωθεί τα αίτια θανά του του, αλλά στις 15 Απριλίου, το προσωπικό τζετ του έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ιλινόις, λόγω γρίπης, όπως είχαν αναφέρει τότε οι εκπρόσωποί του. Ωστόσο, την επόμενη ημέρα έδωσε κανονικά τη συναυλία που ήταν προγραμματισμένη, για να αποδείξει στους θαυμαστές του ότι ήταν καλά στην υγεία του.
Τα πρώτα στοιχεία της αυτοψίας, δείχνουν ότι είχε πάρει υπερβολική δόση χαπιών "Perecocet", που χάπια περιέχουν την ουσία “οξυκωδόνη” και χαρακτηρίζεται ως η “ηρωίνη των φτωχών”, που πολλές φορές χρησιμοποιείται από τοξικομανείς ως παυσίπονο. Ίχνη “Perecocet” είχαν βρεθεί στο αίμα των ηθοποιών Χιθ Λέτζερ και Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, ενώ μεγάλες ποσότητες του ίδιου φαρμάκου βρέθηκαν και στην έπαυλη του Μichael Jackson. Αν το φάρμακο “Perecocet” καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, οι γιατροί προειδοποιούν ότι μπορεί να σταματήσει την αναπνοή του χρήστη! Σύμφωνα με την Dailystar, το βράδυ πριν από τον θάνατό του, ο Prince είχε επισκεφτεί ένα φαρμακείο, για τέταρτη φορά μέσα σε μία εβδομάδα. Οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες και προσπαθούν αν έρθουν σε επαφή με τη συνοδεία του τραγουδιστή, τους φίλους, το προσωπικό και τα πληρώματα των αεροσκαφών, που είχαν περάσει τις τελευταίες μέρες μαζί του. O Prince έπαιρνε το συγκεκριμένο φάρμακο γιατί είχε πόνους στο ισχίο και ανακουφιζόταν.
Το εξώφυλλο του δίσκου του Lovesexy(1988)

Share on Google Plus

About Αλέξανδρος Ριχάρδος

    Blogger Comment

Δημοσίευση σχολίου